Smarter_way_USA

#pescurt – Stirile business ale zilei 14 august 2018

14/08/2018 | #pescurt | 2,068 views

  • Purcari a raportat ieri, un profit net semestrial de 16 mil. RON, in crestere cu 41% fata de aceeasi perioada a anului precedent. Sustinut de piata din Romania, volumul de afaceri al companiei s-a majorat cu 19%, insumand 70 mil. RON. Conform celor afirmate de oficialii companiei, acestia vad o accelerare a cresterii in a doua jumatate a anului, demonstrata deja de vanzarile puternice din iulie si de comenzile din august. De asemenea compania a modificat in crestere asteptarile pentru anul 2018. (Sursa: ZF)
  • Subsidiarele din Franta, Germania si Spania ale bancii Barclays PLC (UK.BARC) nu vor mai apartine si raspunde entitatii britanice, ci bancii irlandeze. Barclays isi pune in aplicare planul inaintea finalizarii Brexitului, urmand sa-si extinda entitatea iralandeza pe partea de corporate, investitii si private banking, dar si sa dezvolte operatiunile de carduri de credit din Germania. Pe viitor, toate subsidiarele europene vor fi controlate de banca localizata in Irlanda. (Sursa: Reuters)
  • Bittnet anunta finalizarea achizitiei a 25% din compania Equatorial Gaming, la doar o luna dupa ce compania de IT a anuntat semnarea unui acord similar pentru preluarea unui pachet majoritar in ELIAN Solutions. Investitia in Equatorial include doua etape, prima etapa este estimata a fi finalizata pana la 15 septembrie si presupune achizitia a 25% din Equatorial in schimbul unei sume de 1.05 mil. RON, urmand ca in etapa a doua BNET va acorda un imprumut convertibil, in valoare de 1.05 mil. RON, pentru o perioada de 3 ani cu o dobanda de 9% pe an. In cazul in care BNET va decide sa exercite optiunea de convertire a imprumutului participatia acestora va ajunge la 45%. (Sursa: comunicat companie)
  • CFO-ul Netflix Inc (US.NFLX), David Wells va renunta la functia sa in companie, functia ce a ocupat-o timp de 8 ani. Compania va cauta potentiali candidati atat intern cat si extern. (Sursa: Reuters)
  • Alumil a raportat, ieri dupa inchiderea sedintei de tranzactionare, o pierdere semestriala de 972.7 mii RON, comparativ cu profitul net de 230.9 mii RON inregistrat in aceeasi perioada a anului precedent. Desi compania a inregistrat o crestere de 67% a cifrei de afaceri, pana la 47.05 mil. RON, cresterea costului vanzarilor cu 99% la 39.3 mil. RON, crestere determinata de majorarea costurilor cu materiile prime, au determinat inregistrarea unei pierderi operationale de 869.08 mii RON, comparativ cu profitul operational de 592 mii RON inregistrat in S1 2017. (Sursa: raport companie)
  • CEO-ul Tesla (US.TSLA), Elon Musk a anuntat ieri ca intalnirea din 31 iulie cu fondul suveran saudit l-a convins ca ar putea obtine finantare pentru a privatiza compania, dar ca este in cautare si de alti investitori pentru a asigura finantarea. Pe Twitter, Musk a mentionat ca are asigurata finantarea pentru a putea privatiza compania, dar niciun investitor nu a declarat public intentia sa de a achizitiona o parte semnificativa din Tesla. Declaratile de pe Twitter ale lui Musk sunt in prezent investigate de catre autoritatile americane. (Sursa: Reuters, MarketWatch).
  • Sphera a raportat un profit semestrial net in scadere cu 31% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Fata de semestrul I 2017, vanzarile consolidate in restaurante au crescut cu 44.5% insumand 350 mil. RON, dar cheltuilelile operationale au crescut cu 53.6% afectand in mod negativ marimea profitului din exploatare. Cele mai mari vanzari le-au generat lantul de restaurant KFC din Romania de 270.9 mil. RON (+21.2%), cu un profit net al acestui segment de 26.2 mil. RON. (Sursa: raport companie)
  • Actiunile Bayer AG (DE.BAYN) au scazut ieri cu aproape 14% in timpul perioadei de tranzactionare, pierzand in jur de 14 mld. USD din capitalizare. Pretul actiunilor a scazut in timp ce s-a anuntat ca noua entitate achizitionata de catre companie, Monsanto ar avea de platit de 289 mil. USD, in urma deciziei unui judecator din SUA. Monsanto este acuzata in peste 5,000 de cazuri ca nu a anuntat consumatorii de riscurile de cancer pe care le pot avea anumite produse ale sale. Compania a declarat ca va face un recurs la decizia judecatorului. (Sursa: Reuters)
  • SIF Moldova a raportat un profit net semestrial de 53.6 mil. RON, in scadere cu 25.7% fata de aceeasi perioada a anului precedent. Venituri totale ale companiei s-au redus cu 22.8% la 70.8 mil. RON, in ciuda evolutiei pozitie a veniturilor din dividende si veniturilor din dobanzi. Cheltuielile au inregistrat o evolutie contrara veniturilor, majoradu-se cu 16.6% la 12.18 mil RON, comparativ cu aceeasi perioada a anului precedent. (Sursa: raport companie)
    Nota: Multiplii calculati pe baza celor mai recente date financiare si preturi de inchidere. Variatii preluate din piata de baza. Preturi exprimate in RON si valute.
  • Impact a raportat ieri, un profit net semestrial de 722.2 mii RON, in scadere cu 94% comparativ cu aceeasi perioada a anului precedent. In S1 2018, volumul de afaceri al companiei a scazut cu 35%, la 46.15 mil. RON, evolutia fiind influentata de scaderea vanzarilor de suprafete construite cu 42% comparativ cu S1 2017. Ca urmare a diminuarii volumului de activitate, cheltuielile operationale s-au redus cu 33%, la 39.5 mil. RON, compania a inregistrat un profit operational de 6.34 mil. RON, in scadere cu 54% comparativ cu aceeasi perioada a anului precedent. (Sursa: raport companie)
  • Fondul Proprietatea a raportat un profit net semestrial de 789.8 mil. RON, in crestere cu 11.3% fata de S1 2018. In primele sase luni din 2018, veniturile operationale ale FP s-au majorat cu 9.34% la 838.06 mil. RON, evolutie determinata de inregistrarea unui castig aferent participatiilor la valoarea justa prin profit sau pierdere de 293.8 mil. RON, in crestre cu 84% fata de aceeasi perioada a anului precedent. Cheltuielile operationale ale companiei s-au diminuat in S1 2018, cu 40% la 39.7 mil. RON, infleuntand in mod pozitiv profitul operational. (Sursa: raport companie)
  • In aceasta dimineata Transgaz a raportat un profit net semestrial de 279.6 mil. RON, in scadere cu 30% fata de aceeasi perioada a anului precedent. Volumul de afaceri din activitatea de exploatare (detine o pondere de aproximativ 85% in total venituri) a scazut cu 16% la 823.9 mil. RON, evolutie determinata de scaderea cantitatilor de gaze transportate si diminuarea tarifului de transport volumetric. Cheltuielile operationale ale companiei s-au majorat cu 4.3% la 63.1 mil. RON, ca urmare a cresterii cheltuielilor cu gazele de echilibrare cu 99% la 34.9 mil. RON si a altor categorii de cheltuieli operationale (ex. chelt. personal, chelt. intretinere si transport). In S1 2018, TGN a inregistrat un profit operational de 317.7 mil. RON, in scadere cu 31% comparativ cu aceeasi perioada a anului precedent. (Sursa: raport companie)
  • Nuclearelectrica a raportat un profit semestrial net in crestere cu 15.93% fata de aceeasi perioada a anului precedent. Desi productia (in GWh) a scazut cu 1.90% si cheltuielile din exploatare au crescut cu 14.94%, veniturile din exploatare au avut o evolutie pozitiva, crescand cu 12.73% insumand 1 mld. RON pentru semestrul I 2018. Din aceste venituri, cele din vanzarea energiei electrice au crescut cu 11.37%, rezultand un profit din exploatare pozitiv (+10.47% fata de S1 2017). Compania a realizat 30.5% din valoarea programului de investitii pe 2018, in crestere fata de aceeasi perioada a anului trecut cand au realizat doar 21%. (Sursa: raport companie)
  • Electrica a raportat in aceasta dimineata un profit net semestrial de 201 mil. RON, in crestere cu aproximativ 2,470%. Desi volumul de afaceri al companiei al companiei s-a diminuat cu 1% la 2.65 mld. RON, compania a resuit eficientizarea anumitor categorii de cheltuieli ce au determinat, inregistrarea unui profit operational de 261 mil. RON, in crestere cu 1,377% comparativ cu S1 2017. (Sursa: raport companie)
  • Romgaz a raportat un profit net semestrial de 797.7 mil. RON in scadere cu 10.1% comparativ cu aceeasi perioada a anului precedent. In primele sase luni din 2018, compania a inregistrat o crestre a cifrei de afaceri de 3.4%, insumand 2.47 mld. RON. Cresterea cheltuielilor operationale cu 18%, la 1.5 mld. RON, a avut un impact negativ asupra profitului operational, acesta inregistrand o scadere de 11.2% la 1.17 mld. RON. (Sursa: raport companie)
  • Digi a raportat un profit semestrial net mai mic cu 50% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Profit net trimestrial aferent T2 2018 a fost de 0.5 mil. EUR, semnificativ mai mic fata de cele 16 mil. EUR din anul precedent. Desi veniturile trimestriale au crescut cu 6.9%, cheltuielile operationale au crescut la nivelul tuturor tarilor in care opereaza compania (Romania +0.38%, Ungaria +18%, Spania +52%, Altele +59%). Cel mai mare impact negativ asupra nivelului profitului trimestrial le-au avut costurile financiare nete, care au crescut la 20.2 mil. EUR (+127%). (Sursa: raport companie)

Aici îți poți deschide un cont de tranzacționare

Capitalul tău este expus riscurilor.

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro
altex Aoro Carturesti logo QuickMobile