Smarter_way_USA

#pescurt – Stirile business ale zilei 16 august 2018

16/08/2018 | #pescurt | 1,913 views

  • Transelectrica a raportat in aceasta dimineata un profit net semestrial de 98.02 mil. RON, la aceelasi nivel cu profitul net inregistrat in aceeasi perioada a anului 2017. Veniturile totale ale companiei au scazut cu 29% la 1.23 mld. RON, ca urmare a scaderii veniturilor din serviciile de transport cu 8.8% la 505.07 mil. RON (scadere determinata de diminuarea tarifelor medii aprobate de ANRE) si a veniturilor din echilibrare cu 59% la 330.8 mil. RON (scadere determinata de imbunatatirea conditiilor pe piata de energie). In S1 2018, cheltuielile operationale s-au redus cu 30%, la 1.12 mld. RON, evolutie determinata in principal de reducerea cheltuielilor cu piata de echilibrare. Profitul operational al companiei a fost de 111.85 mil. RON, in
  • IARV a raportat in aceasta dimineata un profit net semestrial de 10.12 mil. RON, in scadere cu 32.16% comparativ cu S1 2017. Desi gradul de incarcare a capacitatilor de productie in S1 2018 a fost de 118%, cifra de afaceri a companiei cu s-a redus cu 12% la 75.3 mil. RON, insa veniturile totale s-au majorat cu 32.7% la 131.5 mil. RON ca urmare a cresterii veniturilor din productia stocata. Cheltuielile operationale s-au majorat cu 48% la 119.12 mil. RON, determinand inregistrarea unui profit operational de 12.44 mil. RON, in scadere cu 50.8%. (Sursa: raport companie)
  • In aceasta dimineata Aerostar a raportat un profit net semestrial de 45.55 mil. RON, in crestere cu 80% fata de aceeasi perioada a anului precedent. Volumul de afaceri al companiei a prezentat o usoara scadere de 1.6%, la 160.08 mil. RON (84% din cifra de afaceri provine din export), insa ARS a reusit eficientizarea cheltuielilor operationale cu 6.7% comparativ cu S1 2017, insumand 139.7 mil. RON. Profitul din exploatare al companiei a inregistrat o crestere de 44%, la 47.34 mil. RON. (Sursa:raport companie)
  • Prospectiuni a raportat marti dupa inchiderea pietei un profit net semestrial de 18.38 mil. RON, comparativ cu pierderea de 18.38 mil. RON inregistrata in S1 2017. Dupa o perioada in care companie a stat in umbra, evolutia ascendenta a cotatiei petrolului concomitent cu reluarea investitiilor de cercetare si explorare a companiilor din industria energetica si petroliera, au condus la cresterea cifrei de afaceri a PRSN cu 872% la 93.4 mil. RON.(Sursa: raport companie)
  • Marti, dupa inchiderea sedintei de tranzactionare, Rompetrol Rafinare a raportat o pierdere neta semestriala de 61.7 mil. RON, fata de profitul inregistrat in aceeasi perioada a anului 2017 de 171 mil. RON. Volumul de afaceri al companiei a crescut cu 45% la 9.09 mld. RON iar cheltuielile operationale au crescut in acelasi timp cu accelerarea activitatii, insa profitul net a fost impactat in mod negativ de o pierdere din diferente de curs valutar de 119.8 mil. RON. (Sursa: raport companie)
  • Commerzbank AG (CBKN) a raportat un profit cu 19.8% peste mediana estimarilor Reuters pentru T2/2018 si a declarat ca isi mentine tinta de dividend pentru anul 2018 de 20 eurocenti pe actiune. Compania a fost insa precauta privind costurile, crescandu-si cu 1.4% estimarea pentru cheltuielile operationale ale anului in curs. Actiunile au scazut cu pana la 3%, revenind ulterior la niveluri mai bune, desi inca sub cele din ziua precedenta. (Sursa: Reuters)
  • Autoritatile americane au trimis citatii companiei Tesla Inc. (US.TSLA) privind anunturile facute de Elon Musk in legatura cu privatizarea companiei si faptul ca finantarea ar fi deja asigurata. Actiunile au scazut cu 4% in timpul perioadei de tranzactionare, dar si-au mai revenit pe parcursul zilei in urma anuntului facut de Goldman Sachs Group care va actiona ca un consultant financiar pentru Tesla. De asemenea, au devenit publice informatii conform carora 2 dintre actionarii de top 10 ai Tesla (doua fonduri de investitii) si-au diminuat detinerile de actiuni US.TSLA cu 20-25% inaintea anuntului lui Musk privind delistarea societatii. (Sursa: Reuters)
  • Ministrul de transport din Coreea de Sud a anuntat ca ar putea interzice 20,000 masini ale companiei BMW pe drumurile publice in urma unor probleme de motor. In primele 7 luni ale anului, 27 de motoare au luat foc, astfel determinand sucursala din Coreea a BMW sa recheme in fabrica 106,000 vehicule diesel, inclusiv model 520d din 20 august. (Sursa: Reuters)
  • In Elvetia, autoritatile au oprit inmatricularea din 17 august a unor modele Vito ale companiei Daimler (DAI) si unele variante ale masinilor de tip Macan si Cayenne produse de Porsche. Masinile afectate de aceasta decizie sunt: variantele diesel Mercedes-Benz Vito cu 1.6l, Porche Macan cu 3l si Cayenne cu 4.2l. Masinile deja inregistrate in Elevetia vor putea fi utilizate in continuare, dar vor fi reclasate in functie de nivelul real de emisii de noxe. (Sursa: Reuters)
  • Autoritatile braziliene ar putea incepe investigarea companiei Google (US.GOOGL) in legatura cu posibile abuzuri ale sistemului de operare al telefoanelor mobile. In urma evaluarii deciziei recente a UE, autoritatile din Brazilia vor hotari daca se pot aplica aceleasi masuri si in cazul lor. (Sursa: Reuters)
  • In ciuda unor raportari peste asteptari pretul actiunilor lantului de magazine Macy’s Inc. (US.M) a scazut ieri cu pana la 13% din pricina declaratiei conform careia marjele de profit vor scadea in toamna acestui an din cauza cresterii costurilor de livrare. Profitul companiei din ultimul trimestru incheiat a crescut cu 49.5% fata de perioada comparabila a anului anterior fiind cu 39% peste estimarile analistilor. Vanzarile grupului au scazut cu 1.1% in aceeasi perioada. (Sursa: Reuters)
  • Profitul net al Allianz SE (ALV) in T2/2018 a scazut cu 5% fata de perioada similara din anul trecut dar a fost cu 5.5% peste mediana estimarilor pietei in ciuda unei pierderi importante din vanzarea portofoliului sau de asigurari de viata din Taiwan. Compania a declarat ca se asteapta sa isi indeplineasca tinta de profit anuntata deja pentru anul in curs, adica +/- 4.5% fata de profitul realiat anul trecut. (Sursa: Reuters)

Aici îți poți deschide un cont de tranzacționare

Capitalul tău este expus riscurilor.

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro
altex Aoro Carturesti logo QuickMobile