Smarter_way_USA

#pescurt – Stirile business ale zilei 31 august 2018

31/08/2018 | Bursa & Investitii | 2,270 views

  • Romgaz atentioneaza ca va sista alimentarea cu gaze naturale catre Electrocentralele Constanta, incepand cu 1 septembrie 2018, pentru neplata primei rate din reesalonarea negociata in valoare de 985,000 RON. (Sursa: economica.net)
  • Chimcomplex Borzesti a raportat ieri dupa inchidere sedintei de tranzactionare un profit net semestrial de 17.9 mil. RON, in crestere cu 93.7% fata de S1 2017. In S1 2018, volumul de afaceri al companiei s-a majorat cu 27% la 147 mil. RON, din care 58% provine din export. Cheltuielile de exploatare, au crescut cu 29.7% la 134.3 mil. RON, determinand un rezultat operational de 23.5 mil. RON, in crestere cu 93% comparativ cu aceeasi perioada din 2017. (Sursa: raport companie)
  • SIF Moldova anunta ca investitia in proiectul rezidential Atria Urban Resort incepe sa prinda contur. In momentul de fata este in constructie prima faza a proiectului, ce cuprinde un numar de 160 de apartamente, un parc privat si o piscina, acestea urmand a fi finalizate pana in T3 2019. Pretul mediu de vanzare este de 1,150 EUR/mp util+TVA, iar suprafetele utile ale locuintelor variaza intre 40-85 mp. Proiectul total vizeaza construirea a 1,400 apartamente in 4 etape, pe o suprafata de teren de aproximativ 9 ha, situate in zona de Nord Vest a capitalei. (Sursa: Economica.net)
  • Apple Inc (US.AAPL) a confirmat ca a achizitionat Longmont, un start-up care dezvolta lentile pentru ochelarii de realitate augmentata. Aceasta achizitie ar putea insemna ca Apple lucreaza sa dezvolte ochelari VR, desi compania nu a confirmat inca. In ultimul an, compania a lansat aplicatii ce utilizeaza realitatea augumentata pentru iPhone si iPad. De asemenea, compania a anuntat ieri ca va avea un eveniment pe 12 septembrie, iar analistii se asteapta ca in cadrul acestuia sa fie o posibila prezentare a noilor modele iPhone. (Sursa: Reuters)
  • Actiunile Amazon.com Inc. (US.AMZN) au depasit pentru prima data ieri valoarea de 2,000 USD. Conform MarketWatch, mai multi analisti au modificat estimarile pentru pretul tinta al actiunii si se asteapta sa depaseasca 1 trilion USD in capitalizare. (Sursa: MarketWatch)
  • Lululemon Athletica Inc. (US.LULU) a raportat peste asteptari in termeni de EPS, inregistrand 0.71 USD/act peste asteptarile de 0.50 USD/act in T2 2018. Actiunile sunt peste 8% after-hours, iar compania a modificat estimarile pentru venitul net pentru anul curent la 3.185-3.235 mld. USD, de la 3.04-3.075 mld. USD. Vanzarile trimestriale raportate au fost cu 25% mai mari fata de aceeasi perioada a anului trecut si cu 388.35 mil. USD peste asteptari. (Sursa: MarketWatch, SeekingAlpha)
  • Autoritatile britanice ar putea interveni si organiza o licitatie pentru Sky plc (UK.SKY), pentru a decide cine va achizitiona compania, Comcast sau Twenty-First Century Fox. Daca ofertele celor doua companii, nedeclarate finale, raman in continuare valabile pana pe 22 septembrie, autoritatile britanice au posibilitatea de a organiza o licitatie. (Sursa: Reuters)
  • Gazprom anunta ca gazoductul Turkish Stream, destinat sa aprovizioneze Turcia cu gaze natural rusesti, este finalizat in proportie de 80%. (Sursa: Economica.net)
  • Life is Hard S.A. a raportat in aceasta dimineata un profit net semestrial de 263.5 mii RON, in crestere cu 61.6% fata de aceeasi perioada a anului precedent. In prima jumtate a anului 2018, cifra de afaceri a companiei s-a majorat cu 58.46% la 2.65 mil. RON, in timp ce veniturile totale au insumat 3.4 mil. RON, in crestere cu 73.7% fata de S1 2017. Cheltuielile operationale s-au majorat cu 72.1% la 3.06 mil. RON, ca urmare a cresterii cheltuielilor cu personalul si a majorarii cheltuielilor cu marfurile, determinand inregistrarea unui profit operational de 341.6 mii RON, in crestere cu 90% fata de aceeasi perioada a anului precedent. (Sursa: raport companie)
  • Consiliul Concurentei analizeaza tranzactia de 127 mil. EUR prin care Chimcomplex Borzesti va prelua o parte din activele Oltchim, reprezentand terenuri, cladiri, drepturi de proprietate intelectuala, utilaje si echipamente tehnologice. (Sursa: ZF)
  • In primul semestru din 2018, Gazprom a raportat un profit net de peste 9 miliarde euro, in crestere cu {etoroCFDrisk}% fata de aceeasi perioada a anului precedent, evolutie determinata in principal de majorarea cu 25% a pretului mediu de vanzare la export a gazelor sale. In S1 2018, vanzarile de gaze in UE si Turcia s-au majorat cu 6% comparativ cu S1 2017, la 101 mld. metri cubi, compania detinand o cota de piata in Europa de 34%. Conform directorului diviziei de export al Gazprom, grupul isi propune ca in 2018 sa bata recordul de livrari in Europa stabilit anul trecut. (Sursa: Profit.ro)
  • CEO-ul Deutsche Bank (DBK) a anuntat ca banca nu planuieste sa renunte la prezenta sa globala, desi au inceput sa reduca substantial locurile de munca si sa incerce sa redevina profitabila. Christian Sewing a declarat ca pozitia globala a companiei este esentiala in economia de astazi. (Sursa: Reuters)
  • Facebook Inc. (US.FB) lanseaza la nivel global noua sa platforma Facebook Watch care ofera optiunea video-on-demand (VOD). Desi Facebook a investit peste 1 mld. USD in platforma, conform MarketWatch jumatate din populatia adulta nu au auzit de Facebook Watch. Prin aceasta noua platforma, Facebook incearca sa concureze cu serviciile oferite de Alphabet precum Youtube, cele oferite de Amazon precum Prime Video dar si cu Netflix. (Sursa: MarketWatch)
  • Actiunile Sears Holdings Corp. (US.SHL) au crescut ieri in timpul perioadei de tranzactionare cu aproape 18% si desi au inchis in pierdere (-2.40%), in after-hours au crescu cu peste 2%. Ieri, compania a anuntat prelungirea parteneriatului cu Amazon.com Inc, prin care clientii pot beneficia de servicii de instalare si echilibrare in magazine in urma achizitiei online de roti. (Sursa: MarketWatch)
  • Actiunile Salesforce.com Inc. (US.CRM) au scazut after-hours cu –4.07% desi compania a anuntat rezultate trimestriale peste asteptari, acesta a anuntat o scadere a valorilor previzionate pentru T3 2018. Profitul trimestrial de 299 mil. USD sau 39 USD/ act este semnificativ mai mare decat valorile de 46 mil. USD, respectiv 6 USD/act din aceeasi perioada a anului trecut. EPS-ul ajustat de 71 USD/act a fost peste asteptarile de 47 USD/act. Veniturile de 3.28 mld. USD au fost peste asteptari (de 3.23 mld. USD) si in crestere cu 27% fata de aceeasi perioada a anului trecut (2.85 mld. USD). Pentru T3 2018, compania estimeaza un EPS ajustat de 49-50 USD/act, sub asteptarile de 0.53 USD/act. Veniturile trimestriale aferente T3 sunt estimate de catre companie la 3.36-3.37 mld. USD, putin peste asteptarile pietei de 3.35 mld. USD. (Sursa: MarketWatch)
  • BRD Finance, parte a grupului francez BRD SocGen, a acordat credite de consum in valoare de 298.6 mil. RON in primele sase luni ale acestui an, in crestere cu 10% fata de aceeasi perioada a anului trecut. (Sursa: zf.ro)
  • Ministrul Economiei a anuntat ca Transelectrica, intentioneaza sa infiinteze o reprezentanta in Republica Moldova. Transelectrica are constrangeri de reglementare si nu poate investi in partea de productie si distributie, insa poate prelua Moldelectrica. Din punct de vedere tehnic, interconectarea celor doi transportatori de energie se poate realiza fara impedimente, chiar daca sistemul energetic din Moldova este echilibrat cu cel din Ucraina si din Rusia. (Sursa: Profit.ro)
  • Nestle (DE.NESR) si Starbucks au anuntat ieri ca au finalizat acordul prin care Nestle va putea vinde produsele companiei americane precum cafeaua si ceaiurile la nivel global. Prin acordul de 7.15 mld. USD, Nestle a primit dreptul de a vinde produse precum: Starbucks, Seattle’s Best Coffee si TeavanaTM/MC in afara cafenelelor Starbucks, iar 500 de angajati ai companiei americane se vor muta la Nestle. (Sursa: Reuters)
  • Alphabet Inc (US.GOOGL) a anuntat ca Google va incepe parteneriate cu mai multe banci din India pentru a le ajuta sa acorde mai multe imprumuturi pe termen scurt populatiei. Google incerca astfel sa atraga zeci de milioane de noi utilizatori pentru aplicatia de plati digitale Tez, redenumita Google Pay. De asemenea, Casa Alba ar investiga Google, in urma acuzatiilor de pe Twitter ale lui Trump, care sustine ca motorul de cautare Google ar promova articole negative si ar ascunde informatiile corecte despre el. Compania a negat ieri acuzatiile aduse de catre Trump. (Sursa: Reuters)
  • Apple Inc (US.AAPL) ar putea lansa 3 noi telefoane similare iPhone X in septembrie: un iPhone X Plus cu un ecran de 6.5-inch, iPhone XS (varianta similara a modelului de anul trecut de 5.8 inch) si o varianta mai accesibila la 800 USD. Se asteapta ca modelele de anul acesta sa nu fie foarte diferite, sa mentina design-ul de anul trecut dar sa vina cu modificari sau imbunatatiri interne. Compania ar planui modificarile semnificative pentru anul viitor. Noile modele arata o schimbare a strategiei companiei, in loc sa incerce sa atrage numerosi alti utilizatori iPhone, aceasta tinde sa creasca preturile medii si sa extinda numarul de device-uri si sa se axeze pe cresterea vanzarilor de accesorii si a serviciilor digitale de streaming. (Sursa: Bloomberg)
  • Coca-Cola Co (US.KO) a anuntat ieri ca planuieste sa achizitioneze Moxie, o companie producatoare de bauturi racoritoare cu mai mult de 100 de ani de experienta in domeniu, de la partenerul sau de imbuteliere Coca-Cola of Northern New England. Valoarea achizitiei inca nu a fost confirmata, dar se aseapta sa fie realizata in cel T4 2018. Nu vor avea schimbari loc in distributie, iar produsele vor fi vandute in continuare sub brandul Moxie. (Sursa: Reuters)

Aici îți poți deschide un cont de tranzacționare

Capitalul tău este expus riscurilor.

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro
altex Aoro Carturesti logo QuickMobile