Smarter_way_USA

#pescurt – Stirile business ale zilei 18 septembrie 2018

18/09/2018 | #pescurt | 1,833 views

  • In cazul in care vor primi aprobarea de la BNR, data efectiva a fuziunii dintre TLV si Bancpost va fi 31 decembrie 2018, cand Bancpost isi inceteaza existent, fuziunea avand ca efect dizolvarea si transmiterea intregului patrimoniu Bancpost catre Banca Transilvania. (Sursa: ZF)
  • Directorul financiar executiv al Sphera Group, Stylianos Bairaktaris si-a dat demisia din functia de CFO si membru al consiliului de administratie, urmand ca acesta sa-si incheie activitatea executiva in companie la data de 25 octombrie. (Sursa: ZF)
  • CA al Teraplast a aprobat majorarea capitalului social cu suma de 21,333,483.20 RON, prin emisiunea unui numar de 213,334,832 actiuni, cu valoare nominala de 0.10 RON/actiune. Majorarea capitalului social se va realiza pentru sustinerea activitatii curente, aceasta urmand sa se realizeze prin incorporarea rezervelor. Majorarea de capital a fost hotarata in AGEA din 27 aprilie 2018. (Sursa: comunicat companie)
  • Deutsche Bank (DBK) ar putea planui mutarea a unui volum mare de active, in jur de 450 mld. EUR, din Londra in Frankfurt, in urma Brexitului pentru a putea indeplini cerintele autoritatilor de reglementare europene. De asemenea, banca va transforma activitatile din Anglia intr-o subsidiara, reducand marimea si complexitatea operatiunilor din zona. (Sursa: Reuters)
  • Producatorul german BMW (BMW) ar putea chema in service mai mult de 139,000 de vehicule seria 3 in China, incepand cu 9 noiembrie, din cauza unei defectiuni a aerului conditionat. De asemenea, compania a anuntat ca are in plan mai multe acorduri legate de procurarea materialelor pentru bateriile electrice si pentru a imparti costul dezvoltarii tehnologiei sistemelor autonome. (Sursa: Reuters)
  • Credit Suisse (US.CS) a anuntat ca se asteapta la un profit anual de 5-6 mld. franci elvetieni pentru urmatorii 2 ani. Pentru 2018, CEO-ul Tidjane Thiam a declarat ca se asteapta la un profit mai mic, fiind afectati de costurile ridicate de finantare. (Sursa: Reuters)
  • Gradul de indatorare al companiei de telecomunicatii DIGI, calculat ca datorie neta/EBITDA este de 2.9, valoare ce pozitioneaza compania pe locul 11 in randul a circa 50 de companii europene din acelasi sector de activitate. In acelasi timp, gradul de solvabilitate, calculat ca raport intre datorii totale si capitalurile proprii este de 613%, al doilea cel mai ridicat nivel din lista celor 50 de peers. (Sursa: ZF)
  • Producatorul de aluminiu ALRO a incheiat cu Vimteco Extrusion si ALUM S.A. contracte de prestari servicii, productie si livrare de bare de aluminiu in valoare de 317.23 mil. RON, echivalentul a 20% din cifra de afaceri obtinuta in S1 2018. (Sursa: comunicat companie)
  • Oracle Corp (US.ORCL) a raportat o crestere de 1% a veniturilor aferente primului trimestru al anului fiscal, dar compania a raportat sub asteptari atat la nivelul veniturilor cat si a profitului net (sub 9.24 mld. USD respectiv 0.68 USD/act). Profitul net al companiei a crescut la 2.27 mld. USD, respectiv 0.57 USD/act, in crestere cu 6% fata de valoarea inregistrata la sfarsitul lui august 2017. Cresterea veniturilor totale trimestriale la 2.19 mld. USD s-a datorat imbunatatirii serviciilor de cloud si operatiunii licentelor de suport. (Sursa: Reuters)
  • Coca-Cola Co (US.KO) ar putea fi interesata de a intra pe piata bauturilor pe baza de canabis. Compania de bauturi racoritoare ar fi in discutii cu Aurora Cannabis Inc pentru a dezvolta bauturi infuzate cu cannabidiol, o substanta din componenta marijuanei ce nu ar avea efecte psihoactive. (Sursa: Reuters, Bloomberg)
  • SUA ar putea sa excluda cateva produse de IT, inclusiv Apple Watch sau Airpods ale companiei Apple (US.AAPL) din noua runda de taxe vamale in valoare de 200 mld. USD impuse bunurilor importate din China. (Sursa: Reuters, Bloomberg)
  • FedEx Corporation (US.FDX) a raportat un profit trimestrial sub asteptari cu 0.36 USD/act, inregistrand un EPS de 3.46 USD/act. Compania a raportat insa venituri peste asteptari cu 220 mil. USD, insumand 17.1 mld. USD, in crestere cu 11% fata de aceeasi perioada a anului trecut. FedEx si-a modificat estimarile pentru anul fiscal 2019, asteptand un EPS de 15.85-16.45 USD/act, in crestere fata de valorile initiale de 15.65-16.25 USD/act. (Sursa: MarketWatch)

Aici îți poți deschide un cont de tranzacționare

Capitalul tău este expus riscurilor.

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro
altex Aoro Carturesti logo QuickMobile