Smarter_way_USA

#pescurt – Stirile business ale zilei 26 septembrie 2018

26/09/2018 | #pescurt | 1,673 views

  1. Transelectrica anunta afilierea in calitate de actionar al TSCNET Services cu sediul la Munchen, unul dintre Coordonatorii Regionali de Securitate pentru reteaua europeana de transport. Potrivit CEO-ului TEL, Adrian Constantin Rusu, calitatea de actionar permite companiei o implicare activa in dezvoltarea ulterioara a TSCNET Services. (Sursa: Economica.net)
  2. BMW a anuntat ieri ca se asteapta la o profituri si marje de profit mai reduse pentru anul 2018, fiind afectate de costul implementarii noilor standarde de emisie dar si de conflictele dintre SUA si China privind taxele vamale. Actiunile au scazut cu aproape 6% in urma anuntului facut de companie, BMW declarand ca estimeaza venituri sub nivelul celor din 2017. Cea mai impoartanta piata pentru BMW este China, unde importa zeci de mii de SUV-uri premium produse in fabrica localizata in SUA. (Sursa: FT)
  3. Michael Kors a anuntat ca va prelua casa de moda italiana Versace, achizitionand-o pentru 2.12 mld. USD. Blackstone, care avea o participatie de 20% in Versace, isi va vinde actiunile. De asemenea, Michael Kors a anuntat ca va schimba numele grupului in Capri Holdings Ltd. (Sursa: bursa.ro)
  4. Nike (US.NKE) a raportat peste asteptari atat la nivelul EPS cat si a veniturilor trimestriale. EPS-ul raportat de 0.67 USD/act din T1 2019, an fiscal, peste asteptari cu 0.04 USD/act si in crestere cu 18% fata de aceeasi perioada a anului precedent. Veniturile trimestriale de 9.95 mld. USD au depasit cu 10 mil. USD asteptarile analistilor, fiind in crestere cu 10% fata de T1 2018 (an fiscal). Segmentul de piata din America de Nord a generat venituri trimestriale de 4.15 mld. USD (+6%), iar cel din EMEA 2.61 mld. USD (+11%), iar in zona Americii Latine si Asia Pacific compania a obtinut venituri de 1.27 mld. USD (+7%). Cea mai mare crestere s-a observat in cadrul pietei din China, inregistrand venituri trimestriale de 1.38 mld. USD, cu +24% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Actiunile companiei sunt –3.53% in tranzactionarea after-hours. (SeekingAlpha, rapoarte companie)
  5. Comcast (US.CMCSA), castigatorul licitatiei pentru achizitionarea Sky plc, a cumparat mai mult de 30% din actiunile companiei europene. Comcast va trebui sa cumpere restul de actiuni la pretul de oferta de 17.28 GBP/act. (Sursa: Reuters)
  6. Tesla Inc (US.TSLA) a anuntat ca in urma problemelor de distributie, intampinate la livrarea masinilor, a inceput sa construiasca vehicule care sa transporte masinile Model 3 sedan. (Sursa: Reuters)
  7. Fratii Paval, cei doi antreprenori care controleaza retailerul de bricolaj Dedeman, si-au majorat participatia la Cemacon Cluj de la 50% la 59%. (Sursa: ZF)
  8. Transelectrica a finalizat modernizarea Statiei de transformare Tulcea Vest, statie importanta pentru securitatea SEN in Dobrogea. Investitia se ridica la 100 mil. RON si face parte dintr-o serie mai lunga de proiecte aflate in curs de executie sau care urmeaza sa fie demarate de TEL. (Sursa: economica.net)
  9. Deutsche Bank va trebui sa imbunatateasca masurile pentru prevenirea spalarii de bani si finantarea terorismului, conform solicitarii autoritatilor germane. Pentru prima data in Germania, autoritatea in domeniul financiar (BaFin) a decis numirea unui auditor care sa supravegheze acest proces de imbunatatire a monitorizarii tranzactiilor. Fuziunea intre Commerzbank si Deutsche Bank este privita favorabil de catre Guvernul german ca o mutare ce ar ajuta la formarea unui colos capabil de a finanta economia bazata pe exporturi a Germaniei, chiar si in perioadele de recesiune, protejand companiile germane. (Sursa: Profit)
  10. Siemens AG (SIE) ar putea construi infrastructura care genereaza electricitate catre 300,000 irakieni in urmatoarele 3 luni, parte a unui acord mai mare dintre compania germana si guvernul din Irak. (Sursa: CNBC)
  11. Apple Inc (US.AAPL) si Salesforce.com Inc au anuntat un parteneriat prin care Salesforce va putea utiliza functiile Siri in cadrul aplicatiilor sale, folosite in special in industriile de marketing si vanzari. (Sursa: Reuters)
  12. Sirius XM Holdings Inc. (US.SIRI) a anuntat ca va achizitiona Pandora pentru 3.5 mld. USD oferind doar actiuni. Fuziunea presupune ca Pandora poate solicita, primi, evalua si intra in negocieri potentiale cu alte parti care ofera propuneri alternative. SiriusXM se asteapta ca acordul sa se finalizeze in primul trimestru al anului 2019. (Sursa: CNBC)
  13. Facebook (US.FB) a anuntat ca pozitia de Vice Presedinte si director al operatiunilor din India va fi ocupata de Ajit Mohan, acesta inlocuindu-l pe Umang Bedi. Mohan va fi responsabil de vanzarile de marketing globale, parteneriate, politica (in afara de cea de continut) si comunicatii. De asemenea, grupul Facebook a anuntat demisia co-fondatorilor platformei Instagram Kevin Systrom si Mike Krieger din functiile de CEO, respectiv CTO a Instagram. (Sursa: SeekingAlpha, Reuters)
  14. Compania Transgaz, s-a angajat oficial in fata Comisiei Europene sa majoreze de 40 de ori capacitatea de export de gaze a Romaniei, de la sub 100 mil. metri cubi/an la 4 mld. metri cubi/an in incercarea de a incheia de comun acord o ancheta a Comisiei privind restrictionarea exporturilor de gaze naturale din Romania catre alte state membre din spatiul comunitar. De asemenea, TGN nu va solicita ANRE sa aprobe tarife reglementate de transport mai mari pentru exporturi. Angajamentul depinde de finalizarea cu success a ambelor faze ale proiectului BRUA, in urma carora capacitatea de export catre Ungaria va fi majorata la 4.4 mld. metri cubi/an. (Sursa: Profit.ro)
  15. Actiunile OMV Petrom s-au apreciat cu aproape 11% pe parcursul saptamanii trecute si au marcat cea mai mare apreciere din 2005 pana in prezent, evolutie determinata in principal de amendamentele la legea offshore in sensul dorit de petrolisti. (Sursa: ZF)
  16. SIF Moldova a vandut Hotel Sport S.A. catre Winners Park Invest, companie detinuta in mod indirect de Horia Ciorcila, administrator al SIF2 pentru suma de 3.65 mil. EUR. (Sursa: Bursa.ro)
  17. Comcast Corporation (US.CMCSA) a depasit oferta competitorului sau 21st Century Fox, sustinut de Disney, fiind dispusa sa plateasca 17.28 GBP/actiune, oferind echivalent a 40 mld. USD pentru a achizitiona activele media ale companiei Sky. Ambele companii trebuie sa isi declare oficiale oferte, iar actionarii Sky au timp pana pe 11 octombrie sa accepte oferta. (Sursa: Reuters, CNN)
  18. Porsche, parte a grupului Volkswagen (DE.VOW) ar putea fi primul producator german de masini care ar renunta la motoarele diesel. Porsche a anuntat ca se va concentra pe dezvoltarea modelelor hibrid si cele electrice. Compania Porsche doreste sa lanseze un model electric anul viitor, odata cu lansarea noului Taycan. (Sursa: SeekingAlpha)
  19. La 6 luni dupa noile taxe SUA impuse importurilor de aluminiu si otel, Caterpillar Inc (US.CAT) a gasit o modalitate de a isi proteja profiturile printr-o strategie de reducere a costurilor, pe care o utilizeaza de mai bine de doi ani. Desi cererea a crescut, fabrica din Clayton opereaza doar 4 zile pe saptamana, reusind sa produca cu mai mult cu 30% mai putini angajati. Compania a modificat designul noilor modele pentru a reduce consumul de otel ceea ce reduce costul final. (Sursa: Reuters)
  20. Actiunile Farfetch (US.FTCH) au inceput tranzactionarea la 27 USD, cu 35% mai mare decat pretul de IPO de 20 USD, peste intervalul anuntat la inceputul saptamanii de 17-19 USD. La sfarsitul sedintei de tranzactionare, actiunile au crescut cu 42.25%. Farfecth este o companie britanica ce comercializeaza online produse de lux. (Sursa: MarketWatch)

Aici îți poți deschide un cont de tranzacționare

Capitalul tău este expus riscurilor.

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro
altex Aoro Carturesti logo QuickMobile