Smarter_way_USA

#pescurt – Stirile business ale zilei 4 septembrie 2018

04/09/2018 | #pescurt | 1,607 views

  • Sphera Franchise Group si Purcari Wineries vor face parte din indexul BET al Bursei de Valori Bucuresti, indexul principal urmand sa contina 15 companii si oferind un nivel de risc sectorial mai mic investitorilor. (Sursa: BVB)
  • BVB a rascumparat saptamana trecuta, in perioada 27-31 august un pachet de 5,160 actiuni, la un pret mediu per unitate de 24.87 lei, tranzactia avand valoarea totala de 0,128 mil. lei. La 20 august, compania a demarat un program de rascumparare in valoare totala de maxim 1 mil. lei. (Sursa: zf.ro)
  • Antibiotice Iasi anunta ca va incepe pe 14 septembrie plata dividendelor, in valoare de 0,0265 lei, actionarilor inregistrati la data de 31 august 2018. (Sursa: zf.ro)
  • Avicola Bucuresti, companie controlata peste 99% de SIF Muntenia, a raportat in primul semestru al acestui an o cifra de afaceri de 15.84 mil. RON, fata de 21.9 mil. RON in primele 6 luni ale anului trecut, iar pierderea s-a redus cu 35.8% de la 5.61 mil. RON in S1/2017, pana la 3.6 mil. RON in prezent. (Sursa: zf.ro)
  • Mercedes-Benz va prezenta marti modelul electric SUV, astfel concurand cu modelele produse de Tesla (US.TSLA). Modelul Mercedes EQC va fi urmat de alte modele electrice din partea unor concurenti precum BMW sau Audi. Astfel, din 2019, Tesla va avea o concurenta semnificativa din partea marilor producatori de automobile. Conform Reuters, analistii estimeaza o scadere a cotei de piata a Tesla de la 12.3% la 2.8% in urmatorii 10 ani, odata cu intrarea pe piata masinilor electrice a producatorilor germani. (Sursa: Reuters)
  • Starbucks Corp (US.SBUX) va avea un partener nou in Noua Zeelanda, compania Restaurant Brands New Zealand Ltd anuntand ca nu va reinnoi in octombrie acordul de 20 de ani din regiune. Produsele Starbucks se vor vinde prin Tahua Capital, care a cumparat licenta pentru 2.9 mil. USD. (Sursa: Reuters)
  • Societe Generale (FR.GLE) se astepta la penalizari din partea autoritatilor americane in valoare de 1.2 mld. EUR, ce vor putea fi acoperite aproape in totalitate de provizioane. (Sursa: Reuters)
  • CEO-ul companiei Danone se va alatura comitetului de consultanta alimentara organizat de catre Carrefour (FR.CA) pentru a creste vanzarile produselor bio. Comitetul va include 7 persoane, inclusiv un chef francez, un fermier si un cercetator in domeniul cancerului. Carrefour estimeaza vanzari de produse bio in valoare de 5 mld. EUR in 2022, semnificativ mai mult decat vanzarile de produse bio inregistrate in 2017 de 1.2 mld. EUR. (Sursa: Reuters)
  • Bittnet Systems a inregistrat in primul semestru al acestui an o cifra de afaceri de 23.12 mil. RON, in crestere cu 1.89% fata de aceeasi perioada a anului trecut, in timp ce profitul semestrial s-a situat la 0.411 mil. RON, comparativ cu 0.207 mil. RON in primul semestru din 2017. (Sursa: ZF)
  • La 1 ianuarie 2019, dupa ce va termina cu integrarea Bancpost, Banca Transilvania va deveni cea mai mare banca din Romania. Se asteapta ca 1,800 de locuri de munca sa dispara la aceasta data, dintre care 1,000 de persoane au depus deja cererea de concediere la cerere. Banca ar putea avea de platit salarii compensatorii, conform Economica.net, de pana la 1 mil. EUR, salariile medii fiind de 4,600-4,800 lei. (Sursa: Economica.net)
  • Ascendia, companie ce ofera produse educationale digitale si software educationale, a raportat in primele 6 luni ale acestui an o pierdere de 259,361 RON, mai mare cu 9.3% comparativ cu pierderea de 237,219 RON din aceeasi perioada a anului trecut si o cifra de afaceri de 327,679 RON, in scadere cu 21.9% fata de primul semestru din 2017. (Sursa: raport companie)
  • MedLife doreste sa contracteze un credit de 10 mil. EUR pentru a continua strategia de achizitii si va cere acordul actionarilor pentru refinantarea unor imprumuturi mai vechi de la BCR. (Sursa: ZF)
  • Wipro Ltd (US.WIT) a castigat cel mai mare contract de pana acum pentru serviciile sale digitale, in valoare de 1.5-1.6 mld. USD cu Alight Solutions Llc. In urma acordului, Wipro va oferi servicii in sanatate, resurse umane si financiare pentru compania americana. (Sursa: Reuters)
  • Grupul Sky plc (UK.SKY) va deschide un birou in Germania prin care planuieste sa investeasca in start-uri de IT din Europa si Orientul Mijlociu si va investi 4 mil. USD intr-o societate mixta din Israel. (Sursa: Reuters)
  • Ford Motor Co (US.F) a anuntat ca a renuntat la planul sau de a vinde masini produse in China in SUA, datorita posibilitatii cresterii taxelor vamale. (Sursa: Reuters)
  • CEO-ul Alibaba (US.BABA) Jack Ma, a declarat ca va lucra cu guvernul din Indonezia, care doreste cresterea exporturilor sale, in special in China. Detaliile acordului ar putea fi finalizate in octombrie, prin care piata de e-commerce din Indonezia s-ar putea dezvolta utilizand serviciile oferite de Alibaba. (Sursa: Reuters)

Aici îți poți deschide un cont de tranzacționare

Capitalul tău este expus riscurilor.

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro
altex Aoro Carturesti logo QuickMobile