Smarter_way_USA

#pescurt – Stirile business ale ziliei 21 septembrie 2018

21/09/2018 | #pescurt | 2,104 views

  1. Patria Bank a obtinut acordul din partea ASF pentru derularea ofertei initiale de majorare a capitalului cu 100 de mil. RON. Oferta de vanzare se va derula in perioada 21 sepetembrie – 22 octombrie. In cazul in care dupa prima etapa de vanzare vor ramane actiuni nesubscrise, in etapa a 2-a, actiunile vor fi oferite exclusiv investitorilor calificati intr-un plasament privat. (Sursa: ZF)
  2. BRD a numit-o pe Liliana Feleaga, decanul Facultatii de Contabilitate din ASE Bucuresti, membru independent provizoriu in consiliul de administratie al bancii. (Sursa: ZF)
  3. OMV, principalul actionar al OMV Petrom a prezentat joi cu ocazia sarbatoririi a 60 de ani de la punerea in functiune a rafinariei Schwechat, o instalatie pilot de reciclare a materialelor plastice in petrol sintetic, ReOIL, instalatie pentru care detine brevet in Europa, SUA, India, China, Japonia, Rusia si Australia. (Sursa: Profit.ro)
  4. Transelectrica renunta la restructurarea a aproximativ 150 de posturi care urma sa aiba loc in decursul acestui an dar in schimb solicita cresterea bugetului companiei cu 5 mil. RON, bani pentru plata salariilor, conform convocatorului AGA ce va avea loc pe 27 septembrie. (Sursa: economica.net)
  5. Facebook Inc. (US.FB) a inceput testarea aplicatiei sale de intalniri online, lansand Facebook Dating in Columbia. Partea de intalniri online este disponbila doar in cadrul aplicatiei Facebook si creaza o pagina separata asemenatoare celei de pe Tinder, care va contine doar prenumele, varsta si locatia, si va cauta persoane care impartasesc aceleasi preferinte si interese. De asemenea, conform autoritatilor de reglemenentare a UE Facebook si Twitter au timp pana la sfarsitul anului sa se conformeze cu reglementarile europene in vigoare legate de protectia utilizatorilor sai. (Sursa: MarketWatch, Reuters)
  6. Adobe Systems Incorporated (US.ADBE) a anuntat ieri ca va achizitiona Marketo pentru 4.75 mld. USD. Marketo este o companie ce vinde software in domeniul de marketing si are clienti importanti precum Eventbrite, GE, Canon, Microsoft sau Hyundai. (Sursa: CNBC)
  7. Micron Technology Inc. (US.MU) a raportat peste asteptari atat la nivel de venituri cat si a profitului net in T4 2018 (an fiscal). Compania a raportat un EPS cu 0.19 USD/act peste asteptari, inregistrand un EPS de 3.53 USD/act. Veniturile trimestriale de 8.44 mld. USD, in crestere cu 37.5% fata de aceeasi perioada a anului trecut, au depasit asteptarile cu 190 mil. USD. (Sursa: SeekingAlpha)
  8. Actiunile Eventbrite (US.EB) au crescut cu 60% in prima zi de tranzactionare, ajungand la 36.50 USD la inchiderea sedintei. Conform CNBC, IPO-ul Eventbrite a avut una dintre cele mai bune evolutii la listare de pe piata din ultima perioada. (Sursa: CNBC)
  9. General Electric Co (US.GE) a anuntat ieri ca a inchis 4 din turbinele sale din SUA din cauza unei probleme de oxidare, aceasta putand chiar sa afecteze 51% din unitatile livrate. (Sursa: Reuters)
  10. Legea offshore va fi modificata in sensul dorit de petrolisti, garantand ca nu va creste taxarea gazului extras din Marea Neagra pe toata durata exploatarii, iar cheltuielile de exploatare vor fi deductibile, amendamente solicitate de companiile petroliere. Amendamentele usureaza substantial povara fiscala a companiilor si in acelasi timp simplifica lucrurile in decizia de explorare a perimetrului Neptun Deep , in care ExxonMobil si OMV Petrom au investit deja 1.5 mld. EUR, iar potrivit unor surse aceastia ar urma sa mai investeaza aproximativ 4 mld. USD. (Sursa: Economica.net)
  11. DIGI Spain Telecom, filiala a operatorului DIGI Communications a lansat in Spania servicii de internet de banda larga si telefonie fixa in provincia Madrid, urmand ca acestea sa fie extinse si in alte zone din Spania. (Sursa: Economica.net)
  12. Dupa ce Catalin Dumitru a renuntat la mandatul de membru si presedinte al CA Rompetrol Rafinare, Mareliyev Saduokhas, director general adjunct al Grupului KMG International a preluat functia de presedinte al boardului RRC. (Sursa: ZF)
  13. Directorul general al UniCredit SpA, Jean-Pierre Mustier, a dezmintit speculatiile privind o posibila fuziune cu Societe Generale, declarand ca “UniCredit are un plan de transformare ce vizeaza in intregime dezvoltarea organica”. (Sursa: Profit.ro)
  14. SAP SE (SAP) a anuntat ieri un parteneriat cu Alibaba prin care produsele companiei germane precum S/4HANA Cloud sau SAP Cloud Platform vor fi disponibile pe infrastructura de cloud a celei chineze. (Sursa: Reuters)
  15. Compania chineza X Financial (US.XYF), care este o companie din sectorul tehnologic care ofera servicii financiare, a inchis cu +26% in prima zi de tranzactionare. Pornind de la pretul de IPO de 9.5 USD, aproape si-a dublat valoarea in timpul sedintei de tranzactionare, ajungand pana la 19 USD. (Sursa: MarketWatch)
  16. Goldman Sachs (US.GS) ar fi in discutii cu diferite companii financiare pentru a-si vinde aplicatia Simon, care ofera produse financiare complexe investitorilor de retail. Conform Reuters, valoarea aplicatiei ar fi estimata la 100 mil. USD. De asemenea, grupul Goldman Sachs a anuntat numirea lui Dan Dees ca director de investitii, acesta urmand sa conduca departamentul impreuna cu Gregg Lemkau si Marc Nachmann. (Sursa: Reuters)
  17. Amazon.com Inc (US.AMZN) a anuntat ieri ca va deschide pana la 3,000 de magazine fara casieri pana in 2021. Exista deja 3 magazine Amazon Go in Seattle, compania urmand sa se extinda si in Chicago, San Francisco si New York. Investitile de hardware in primul magazin de tip Amazon Go s-au ridicat la 1 mil. USD pentru a putea avea senzori ce scaneaza oamenii la intrare, iar acestia putand sa plece direct din magazin dupa ce si-au ales produsele de pe raft. (Sursa: Reuters, SeekingAlpha)
  18. ANRE confirma ca rata reglementata a rentabilitatii, parametru important luat in calcul la stabilirea veniturilor reglementate ale operatorilor de distributie Enel, CEZ, E.On si Electrica, va fi redusa de la 1 ianuarie 2019 la 5.66%, reducere de 26% fata de nivelul actual de 7.7%. (Sursa: economica.net)
  19. Ferrari (US.RACE) a declarat ca doreste ca pana in 2022, 60% din modelele sale sa aiba tehnologia hibrid, iar grupul sa aiba castiguri de 1.8-2 mld. EUR, in crestere fata de estimarile initiale de 1 mld. EUR. Modelele sport precum 488, 488 Spyder si 812 Superfast vor avea tehnologia hibrid pana in 2021, urmand in 2022 sa creasca numarul vehiculelor hibrid. Compania a declarat ca in planul sau pe urmatorii 5 ani se asteapta la o crestere a marjelor de profit, de la 30.3% sa depaseasca 38%, egaland astfel marjele companiilor de lux precum Hermes si depasindu-le pe cele ale Apple Inc (de 31%). (Sursa: FT, Bloomberg)
  20. Audi a anuntat lansarea globala a noului model electric SUV ce concureaza cu masinile produse de Tesla, de asemenea prezentand noul acord intocmit cu Amazon.com Inc (US.AMZN) pentru facilitarea reincarcarii noii masini. SUV-ul Audi e-tron va fi disponibil in SUA de anul viitor, la un pret pornind de la 75,795 USD (neluand in considerare creditul fiscal de 7,500 USD). Prin acordul cu Amazon.com Inc, se vor putea vinde si instala statii de reincarcare cumparatorilor modelului Audi e-tron. (Sursa: Reuters)
  21. Autoritatile de reglementare antitrust din UE investigheaza daca BMW, Daimler si Volkswagen (DE.VOW) impreuna cu diviziile sale de lux Audi si Porsche, au colaborat pentru a limita si intarzia dezvoltarea tehnologiei de curatare a emisiilor de carbon. Acuzatiile sunt legate de evenimentele din iulie 2017 cand producatorii de automobile au fost acuzati ca s-ar fi intalnit in secret si ar fi colaborat timp de decenii pe diverse teme precum costul componentelor sau furnizorii alesi. (Sursa: FT, Reuters)
  22. Actiunile Tesla (US.TSLA) au scazut cu peste 3% ieri, cand s-a anuntat ca Departamentul de Justitie SUA ar investiga compania in legatura cu declaratiile publice facute de Elon Musk si de compania in sine. (Sursa: MarketWatch)
  23. Google a semnat un contract de parteneriat cu Alianta Renault-Nissan-Mitsubishi pentru echiparea masinilor cu sisteme de infotainment inteligente bazate pe Android. Sistemele de infotainment vor oferi acces utilizatorilor prin sistemul Android catre Google Maps, Google Assistant si Google Play Store. Parteneriatul urmeaza sa produca efecte in 2021. (Sursa: Businessinsider.com)

Aici îți poți deschide un cont de tranzacționare

Capitalul tău este expus riscurilor.

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro
altex Aoro Carturesti logo QuickMobile