Smarter_way_USA

#pescurt – Stirile business ale zilei 19 octombrie 2018

19/10/2018 | #pescurt | 2,011 views

  1. Conform convocatorului AGEA pentru data de 21 noiembrie al Bittnet Systems, compania are pe ordinea de zi discutarea si aprobarea de princiupiu a admiterii actiunilor emise la tranzactionare pe piata reglementata a BVB. In cazul aprobarii, administratorul companiei va fi mandatat sa stabileasca structura si conditiile listarii.(Sursa: raport companie)
  2. Petrolexportimport, candva perla comertului exterior petrolier din perioada socialista, a cerut ieri intrarea in faliment. Decizia vine la solicitarea actionarului majoritar, iar Tribunalul Bucuresti a dispus intrarea in faliment prin procedura simplificata. (Sursa:ZF)
  3. Coca-Cola Co (US.KO) a anuntat ieri numirea lui Brian Smith in pozitia de director de operatiuni, pozitie disponibila de la avansarea lui James Quincey ca CEO al companiei anul trecut. Smith lucreaza in cadrul companiei inca din 1997 si ocupa in prezent pozitia de presedinte al segmentului din EMEA. (Sursa: Reuters)
  4. Tesla Inc (US.TSLA) a anuntat ieri ca a semnat un acord cu guvernul din Shanghai pentru un teren de 860,000 metri patrati und e isi va putea construi prima fabrica Gigafactory in afara granitelor SUA. (Sursa: Reuters)
  5. American Express Co. (US.AXP) a raportat venituri trimestriale peste asteptari, in crestere cu 9% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Veniturile trimestriale de 10.14 mld. USD au fost peste asteptarile de 10.06 mld. USD, iar EPS-ul de 1.88 USD/act raportat de catre companie a fost peste asteptarile de 1.77 USD/act. Profitul net de 1.65 mld USD a fost in crestere cu 21.3% fata de valorile inregistrate in aceeasi perioada a anului trecut. Compania a modificat estimarile pentru 2018 la un EPS ajustat de 7.30-7.40 USD/act de la intervalul initial de 6.90-7.30 USD/act. (Sursa: MarketWatch)
  6. PayPal Holdings Inc. (US.PYPL) a depasit asteptarile atat la nivelul veniturilor cat si a profitului, dar a raportat sub asteptari volumul total al platilor. Compania a raportat un profit net de 436 mil. USD, in crestere cu 14.7% fata de T3 2017. Veniturile trimestriale de 3.68 mld. USD au fost in crestere cu 13.6% fata de aceeasi perioada a anului trecut si peste asteptarile de 3.66 mld. USD. Volumul total al platilor de 143 mld. USD a fost sub asteptari cu 2 mld. USD. Compania a anuntat ca se asteapta la venituri de 15.42-15.5 mld. USD pentru 2018, inclusiv un impact de 3.5% din cauza vanzarii portofoliului de creante catre Synchrony SYF. (Sursa: MarketWatch)
  7. Skechers USA Inc. (US.SKX) a raportat un profit net peste asteptari. dar in scadere cu -1.7% fata de aceeasi perioada a anului trecut. EPS-ul raportat de 0.58 USD/act a fost peste asteptarile de 0.51 USD/act, iar veniturile trimestriale de 1.18 mld. USD au fost sub asteptarile de 1.22 mld. USD. (Sursa: MarketWatch)
  8. Conform ultimelor declaratii, Legea Offshore ar putea intra saptamana viitoare in comisiile pentru buget, industrii si administratie. Coform Presedintelui Camerei Deputatilor, punctele privind suprataxa si procentul de deducere este posibil sa nu fie amendate, avand in vedere ca “Parlamentul nu a primit niciun argument serios pentru care aceste procente sa fie schimbate”. (Sursa: Economica.net)
  9. SAP a raportat venituri trimestriale de 6.02 mld. EUR, in crestere cu 8% fata de aceeasi perioada a anului trecut, in linie cu asteptarile pietei. Veniturile din cloud si software au crescut cu 7% fata de T3 2017, insumand 4.66 mld. EUR. Veniturile trimestriale din subscriptile de cloud si de suport au crescut cu 39% in T3 2018, ajungand la 1.3 mld. EUR. Profitul net al companiei de 974 mil. EUR a scazut cu 2% fata de T3 2017, fiind sub asteptarile analistilor de 1.03 mld. EUR. (Sursa: raport companie, MarketWatch)
  10. Compania Siemens (SIE) ar putea fi nevoita sa imparta un acord in valoare de miliarde de dolari cu competitorul sau american, General Electric. Acordul dintre Siemens si Irak presupunea imbunatatirea sistemului de furnizare a energiei. Guvernul american a intervenit in favoarea companiei americane, punand presiune pe guvernul din Irak. (Sursa: Reuters)
  11. Mai multe fonduri care detin actiuni ale companiei Facebook (US.FB) sustin propunerea de a il inlatura pe CEO-ul Mark Zuckerberg din functia de Presedinte al Consiliului de Administratie. Propunerea se va putea supune la vot la viitoarea intalnirea anuala cu actionarii din mai 2019, unde actionarii pot cere ca Presedintele sa fie un membru independent. (Sursa: Reuters)
  12. Tesla Inc (US.TSLA) a anuntat ieri ca CEO-ul Elon Musk va achizitiona actiuni ale companiei in valoare de 20 mil. USD in urmatoarea sedinta deschisa de tranzactionare. De asemenea, VP-ul diviziei de manufacturare, Gilbert Passin ar fi plecat ieri din companie. (Sursa: Reuters)
  13. Producatorul american de aluminiu Alcoa Corp (US.AA) a raportat un rezultat net trimestrial peste asteptari, fiind influentat de cresterea pretului aluminei. Compania a anuntat de asemenea un plan de rascumpare a actiunilor in valoare de 200 mil. USD. Alcoa a raportat un EPS ajustat de 0.63 USD/act, peste asteptarile de 0.36 USD/act si in scadere fata de valoarea inregistrata in aceeasi perioada a anului trecut de 0.72 USD/act. Veniturile trimestriale de 3.39 mld. USD au fost cu 80 mil. USD peste asteptari, fiind in crestere cu 14.52% fata de aceeasi perioada a anului precedent. (Sursa: Reuters, MarketWatch)

Aici îți poți deschide un cont de tranzacționare

Capitalul tău este expus riscurilor.

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro
altex Aoro Carturesti logo QuickMobile