Smarter_way_USA

#pescurt – Stirile business ale zilei 31 octombrie 2018

31/10/2018 | #pescurt | 2,172 views

OMV Petrom a raportat in aceasta dimineata, un profit net trimestrial aferent primelor 9 luni din 2018 de 2.66 mld. RON, in crestere cu 44% fata de aceeasi perioada a anului precedent, in timp ce vanzarile companiei s-au majorat cu 13% la 16.1 mld. RON. Rezultat de exploatare, excluzand elementele speciale s-a majorat cu 25%, pana la 3.37 mld. RON, evolutie determinata in principal de majorarea rezultatului de exploatare al segmentului de Upstream cu 97% la 2.4 mld. RON. Desi productia totala de hidrocarburi si gaze naturale a companiei a inregistrat un declin de 5%, respectiv 6% fata de aceeasi perioada a anului precedent din cauza declinului natural. In T3 2018, SNP a beneficiat de un pret mediu realizat la tiei de 62.83 USD/bbl in crestere cu 44%, respectiv o cerere mai mare de energie electrica, elemente ce au coddus la evolutia pozitiva veniturilor. Tot astazi compania a anuntat ca va renuntat la o linie de credit revolving de 1 mld. EUR, linie de finantare neutilizata pana in prezent. (Sursa: raport companie)

Facebook Inc (US.FB) a raportat un profit trimestrial peste asteptari, dar a anuntat cea mai mica crestere a veniturilor din ultimii 6 ani. Cresterea cu 10% a numarului de utilizatori lunari la 2.27 miliarde a fost sub asteptarile de 2.92 mld. utilizatori. Profitul net trimestrial de 5.14 mld. USD, in crestere cu 9% fata de aceesi perioada a anului trecut a fost peste asteptari, compania raportand un EPS de 1.76 USD/act depasind cu 0.28 USD/act asteptarile. Veniturile trimestriale de 13.73 mld. USD, in crestere cu 33% fata de T3 2017, au fost cu 40 mil. USD sub asteptarile pietei. (Sursa: Reuters)

Fiat Chrysler (IT.FCA) a anuntat plata a 2 mld. EUR in special sub forma de dividende, dar si o estimare mai redusa a disponibilului in numerar pentru 2018 la 1.5-2 mld. USD, in scadere fata de estimarea initiala de 3 mld. EUR. Profitul net a scazut cu 38% la 564 mil. EUR fata de T3 2017, fiind afectat de costurile estimate de 700 mil. EUR cu privire la emisiunile de carbon a motoarelor diesel din SUA. Veniturile trimestriale de 28.77 mld. EUR sunt in crestere cu 8.9% fata de aceeasi perioada a anului trecut. (Sursa: Reuters, MarketWatch)

Coca-Cola Co. (US.KO) a raportat peste asteptari, atat la nivelul profitului cat si a veniturilor. EPS-ul raportat de 0.58 USD/act a depasit cu 0.03 USD/act asteptarile analistilor, iar venturile trimestriale de 8.25 mld. USD, in scadere cu 9% fata de T3 2017 au depasit asteptarile cu 20 mil. USD. (Sursa: Reuters, SeekingAlpha)

Linia aeriana germana Lufthansa (LHA) a raportat sub asteptari, anuntand o scadere de 11% a profitului operational datorita costului integrarii Air Berlin. Vanzarile trimestriale au crescut cu 2% la 9.96 mld. EUR, iar numarul pasagerilor a crescut cu 9% la 41.6 milioane fata de T3 2017. Compania a anuntat ca va creste cu 8% capacitatea in perioada de iarna, sub estimarea concurentilor de 10%, iar anul viitor va adauga doar 5% fiind limitata de infrastructura aeroportului si a controlului de trafic aerian. (Sursa: Reuters)

Volkswagen (DE.VOW) a anuntat un profit operational de 3.51 mld. EUR, in crestere cu 18.6% fata de T3 2017 si peste asteptarile de 3.21 mld. EUR ale analistilor. Compania a anuntat de asemenea ca ar fi dispusa unor aliante pe partea de baterii si dezvoltarea masinilor autonome, inclusiv cu rivali precum Waymo. Vanzarile mai reduse ale brandurilor Audi si Volkswagen din cauza problemelor cu ajustarea la noile reglementari anti-poluare, a problemelor de calitate la Bentley au fost compensate partial de catre cresterea veniturilor la Porsche. (Sursa: Reuters)

Actiunile General Electric ating cel mai mic nivel din ultimii 10 ani, pretul ajungand sub 10 USD in timpul sedintei de tranzactionare. Compania a anuntat reducerea marimii dividendelor la 1 cent pe actiune, fiind cea de-a doua scadere a dividendelor din acest an. (Sursa: CNBC, WSJ)

In aceasta dimineata compania Teraplast a raportat un profit net trimestrial aferent primelor 9 luni din 2018 de 22.3 mil. RON, in crestere cu 40% fata de aceeasi perioada a anului precedent. Fata de primele 9 luni din 2017, volumul de afaceri al companiei s-a majorat cu 100% pana la 590.5 mil. RON, in timp ce rezultatul operational a crescut cu aproximativ 70% cu toate ca cheltuielile operationale au prezentat un trend ascendant ca urmare a intensificarii si dezvoltarii activitatiilor operationale (Sursa: raport companie)

Fondul Proprietatea a convocat o adunare a actionarilor pe data de 28 noiembrie pentru a vota asupra listarii participatiei de 12% a fondului in compania Engie Romania, fondul si-a evaluat participatia la 472 mil. lei, ce reprezinta o evaluare a Engie la 4 mld. lei. (Sursa: ZF)

Rompetrol Rafinare anunta oprirea rafinariei Petromidia Navodari si reducerea activitatii rafinariei Vega Ploiesti pana la data de 15 noiembrie pentru desfasurarea reviziilor programate. Aceasta revizie tehnica programata este importanta pentru mentinerea rafinariilor si diviziei petrochimice la capacitate optima, in plus aceasta va permite functionarea continua pana in 2020. Lucrarile de revizie se vor ridica la aproximativ 21.5 mil. USD la care s-au putea adauga 4.5 mil. USD pentru lucrari suplimentare. De asemenea, in perioada de revizie se vor implementa 22 de proiecte de investitie pe platforma Media si 5 in Vega, dar si verificarea si reavizarea a peste 830 de conducte si echipamente sub presiune. (Sursa: raport companie)

Actiunile Conpet au atins valoarea minima din ianuarie 2017, fiind in scadere cu 7% de la inceputul anului, in contextul in care a platit dividente cu randament de 7.25% (Sursa: ZF)

Unul dintre cei mai mari actionari ai Tesla Inc (US.TSLA) Baillie Gifford & Co a anuntat ca ar fi dispus sa investeasca mai multi bani in companie. Baillie Gifford este al treilea cel mai mare actionar, detinand 7.72% din Tesla, dupa Elon Musk – 20% si T.Rowe Price Associates Inc – aprox. 10%. De asemenea, in cadrul unei interviu, CEO-ul Daimler a anuntat ca nu ar exclude o posibila cooperare cu Tesla pe viitor, desi compania germana si-a vandut participatia in 2014. (Sursa: Reuters, CNBC)

Volkswagen (DE.VOW) si Intel Corp ar planui sa lucreze la primul serviciu utilizand masini autonome incepand de anul viitor in Israel. Companiile vor forma o companie mixta cu importatorul de masini Champion Motors prin care Volkswagen va oferi masinile electrice, iar Mobileye, parte a Intel, va oferi tehnologia necesara. Serviciul oferit se va numi “Mobility-as-a-Service”, iar acestia se asteapta sa fie comercializat pana in 2022. (Sursa: Reuters)

Autoritatile din Anglia au anuntat ca iau in considerare impunerea unei taxe de 2% asupra veniturilor realizate in zona de catre companii de IT precum Google (US.GOOG), Amazon.com si Facebook. Taxa se va aplica asupra motoarelor de cautare, platformelor sociale si magazinelor online care genereaza cel putin 500 mil. lire anual in venituri globale. De asemenea, Google a anuntat ieri ca va oferi in jur de 25 mil. USD la nivel global anul viitor pentru proiecte umanitare si de mediu ce vor sa utilizeze inteligenta artificiala pentru a-si creste eforturile. (Sursa: CNBC, Reuters)

La jumatatea anului viitor ar putea fi lansata licitatia internationala pentru vanzarea unui pachet de 26.7% din totalul participatiei de 44.7% pe care statul o detine in cadrul Rompetrol Rafinare, pentru care kazahii de la KazMunayGas s-au angajat sa plateasca 200 mil. USD printr-un memorandum semnat in 2013. (Sursa: ZF)

SIF Moldova anunta finalizarea cu success a unei tranzactii de achizitionare a unor active apartinand societatii IASITEX SA, pozitionate intr-o zona centrala a municipiului Iasi, cu potential semnificativ de dezvoltare imobiliara pe toate segmentele: rezidential, office si comercial. Au fost achizitonate terenuri de circa 30,000 mp si o cladire administrativa, valoare tranzactiei fiind de 37 mil. RON. De asemenea, SIF2 anunta ca a vandut participatia la IASITEX, profitul rezultat din aceasta tranzactie fiind de aproximativ 18 mil. RON. (Sursa: raport companie)

IBM (US.IBM) ar fi in discutii avansate pentru a prelua compania Red Hat, printr-un acord in valoare de 34 mld. USD, prin care IBM s-ar putea extinde pe partea de securitate cibernetica. Red Hat se specializeaza in sistemele de operare Linux. (Sursa: Reuters)

Actiunile Snap Inc (US.SNAP) au scazut cu peste 10% vineri in timpul sedintei de tranzactionare, dupa ce compania a anuntat noi scaderi a numarului de utilizatori pentru al doilea trimestru consecutiv. Compania a raportat o pierdere neta de 325 mil. USD, in scadere fata de aceeasi perioada a anului trecut (de 443 mil. USD). Veniturile trimestriale de 298 mil. USD, in crestere cu 43% fata de aceeasi perioada a anului trecut au fost cu 15 mil. USD peste asteptari. Snap a inregistrat 186 mil. de utilizatori in T3 2018, cu 2 milioane mai putin ca in trimestrul anterior si cu 8 milioane mai multi ca in T3 2017. (Reuters, MarketWatch)

McDonald Corp (US.MCD) a anuntat in timpul unei conferinte ca planuieste sa investeasca 205 mil. USD in urmatorii 5 ani in Africa de Sud. (Sursa: Reuters)

In urma rezultatelor trimestriale publicate saptamana trecuta, Microsoft Corp (US.MSFT) si-a redobandit pozitia ca cea de-a doua cea mai valoroasa companie americana in functie de capitalizarea de piata. Microsoft a depasit astfel compania Amazon.com care a pierdut 65 mld. USD din capitalizare sa de piata in urma rezultatelor sub asteptarile pietei aferente T3 2018. (Sursa: Reuters)

Aici îți poți deschide un cont de tranzacționare

Capitalul tău este expus riscurilor.

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro
altex Aoro Carturesti logo QuickMobile