Smarter_way_USA

#pescurt – Stirile business ale zilei 9 octombrie 2018

09/10/2018 | #pescurt | 2,316 views

  1. Sphera Franchise Group, administratorul a peste 100 de restaurante, a inregistrat un nou minim de la listarea din noiembrie 2017 pana in prezent (24.2 RON/actiune). (Sursa: ZF)
  2. Alro anunta continuarea programului de investitie in produse din aluminiu cu valoare adaugata mare si foarte mare. Programul de investitii pentru 2018, in valoare de 61 mil. USD este axat pe extinderea protofoliului de clienti, imbunatatirea calitatii produselor laminate la cald si reducerea dependentei energetice. Pe segmentul de aluminiu procesat, ALR modernizeaza o parte a echipamentelor tehnologice in vederea cresterii productiei de la 90 mii tone/an la 120 mii tone/an. In timp ce in privinta eficientei costurilor, Alro continua programul de dezvoltare a Eco-Topitoriei, optimizand si sporind capacitatea de procesare a deseurilor din aluminiu, pentru a atinge o capacitate de 100 mii tone/an de la 32 mii tone/an si pentru cresterea eficientei energetice a proceselor existente. (Sursa: comunicat companie)
  3. Valoarea tranzactiilor cu actiuni pe segmentul principal al pietei de capital a scazut cu aproape 35% saptamana trecuta comparativ cu perioada precedenta, iar pe ATS a scazut de peste 1.5 ori. (Sursa: Profit.ro)
  4. Cel mai mare retailer european, Carrefour SA (FR.CA) a adoptat tehnologia blockchain pentru a putea tine evidenta produselor precum pui, oua si rosii, urmand sa o extinda la intrega linie de produse proaspete in urmatorii ani. In adoptarea tehnologiei blockchain, Carrefour va colabora cu IBM, iar reprezentantii retailerului francez se asteapta ca pana in 2022 sistemul sa poata fi utilizat la nivel global pentru 300 de tipuri de produse proaspete. (Sursa: Reuters)
  5. Alphabet (US.GOOG) a anuntat ca va inchide varianta pentru clienti a Google+ in urma descoperirii unei brese de securitate prin care informatiile a pana la 500,000 de conturi au ajuns la dezvoltatori externi. Compania ar fi descoperit eroarea care a existat in sistem de peste 2 ani in luna martie a acestui an si sustine ca nu ar fi identificat vreo utilizare nedorita sau exploatare a vulnerabilitati de catre un dezvoltator extern. De asemenea, Google a iesit din competitia pentru un contract de cloud cu Pentagonul de 10 mld. USD, sustinand ca proiectul ar fi in dezacord cu valorile culturale ale companiei. (Sursa: Reuters, Bloomberg)
  6. Microsoft planuieste sa investeasca in compania de transport Grab printr-un parteneriat cu durata de 5 ani care le va permite sa colabereze pe proiecte in tehnologie precum Big Data si Inteligenta Artificiala. Grab, cu o prezenta in 8 tari si 235 de orase, va lucra de asemenea cu Microsoft in explorarea tehnologiei de recunoastere faciala si a imaginii pentru imbunatatirea serviciilor si va utiliza ca platforma de cloud principala Azure, parte a Microsoft. (Sursa: Reuters)
  7. Facebook (US.FB) a lansat noile mini boxe portabile Portal si Portal+, ce includ o camera si microfon, prin care compania va concura direct cu Amazon, Google si Apple. Pe langa apelurile video legate de aplicatia Messenger, de Smart Camera ce utilizeaza inteligenta artificiala, utilizatorii Portal pot accesa direct aplicatii precum Spotify, Pandora si Amazon Music, dar si vizualiza videouri prin Facebook Watch. Produsul va include vocea de asistenta Alexa, iar utilizatorii ii vor putea adresa intrebari. (Sursa: CNBC)
  8. Fiat Chrysler (US.FCA) a anuntat ieri ca a inceput pregatirile pentru productia modelului hibrid Jeep Renegade, reprezentand directia catre adoptarea tehnologiei masinilor electrice pentru a se putea adapta la o legislatia mult mai dura legata de emisiile de carbon. Compania estimeaza ca noul model va ajunge pe piata la inceputul anului 2020. (Sursa: Reuters)
  9. Dupa ce saptamana trecuta Legea Offshore a fost trimisa de comisii de catre plenul Camerei Deputatilor, ce mai multi dintre parlamentari fiind nemultumiti de modificarile aduse la forma adoptata de Senat, vineri s-a decis ca aceasta saptamana sa fie dedicate dezbaterilor cu toate partile implicate si interesate in aprobarea legii. Principalele puncte de dezbatere vor viza deducerea investitiilor din segmentul upstream din impozitarea pe veniturile suplimentare si impozitarea profitului, urmand ca cel mai devreme saptamana viitoarare sa se supuna din nou proiectul de lege la dezbatere si vot. (Sursa: Bursa.ro)
  10. Sphera Franchise Group i-a desemnat pe Razvan Lefter si Lucian Hoanca in functiile de membri ne-executivi interimari in Consiliul de Administratie al companiei, iar in functia de director financiar intermediar a fost numit Daniel Palita. (Sursa: Bursa)
  11. Daimler (DAI) a anuntat vineri ca va incepe dezvoltarea fabricii din Tuscaloosa, Alabama, adaugand o noua instalatie pentru construirea bateriilor electrice. Compania a anuntat ca va investi 1 mld. USD in dezvoltarea fabricii, unde va incepe producerea unui nou model sport GLE. De asemenea, CFO-ul companiei Bodo Uebber a anuntat ca nu isi va reinnoi contractul dupa expirare, in decembrie 2019. (Sursa: Reuters)
  12. Toyota Motor Corp (US.TM) ar putea lua in considerare producerea in China a modelelor Lexus, desi pana acum s-a opus acestei idei si a preferat sa importe pe piata chineza masinile produse in Japonia. Toyota produce deja in parteneriat cu alte companii din China modelele brandului Toyota, iar compania a vandut 1.29 milioane de masini in 2017 (luand in considerare si modelele Lexus importate). (Sursa: Reuters)
  13. Unilever (UK.ULVR) a renuntat la planurile de a muta sediul in Olanda, in urma nemultumirii actionarilor de vineri a hotarat sa pastreze cele mai importante divizii in Londra. (Sursa: Reuters)
  14. Elastic (US.ESTC) a inchis sedinta de tranzactionare la 70 USD, cu peste 94% mai mult decat pretul de IPO de 36 USD. Compania de software concureaza cu giganti precum Amazon, Google sau mai putin cunoscuti precum Splunk. Elastic are clienti precum Uber, Abobe sau Sprint. (Sursa: SeekingAlpha)

Aici îți poți deschide un cont de tranzacționare

Capitalul tău este expus riscurilor.

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro
altex Aoro Carturesti logo QuickMobile