Smarter_way_USA

#pescurt – Stirile business ale zilei 25 noiembrie 2018

25/11/2018 | #pescurt | 1,850 views

  1. Romgaz a anuntat esalonarea la plata a datoriilor producatorului de energie Electrocentrale Galati, valoarea estimata a datoriei reprezentand 64.32 mil. RON. Plata va fi esalonata pe perioada 14.11.2018—31.10.2021, cu rate la 30 de zile. Acum o saptama- na, directorul general Romgaz declara ca va sprijini CET-urile pentru ca acestea sa se poate aproviziona cu gaze pentru produ- cerea agentului termic dar nu va deveni sponsorul acestora. (Sursa: Economica)
  2. In ultimele 10 zile, cotatia SNP a inregistrat o scadere de aproximativ 6%, pana la 0.3650 RON/actiune, evolutie negativa ce vine in contextul scaderii puternice a cotatiei petrolului cu 26% de la inceputul lunii octombrie si pana in prezent. (Sursa: ZF)
  3. Conform conducerii, Sphera Franchise Group are in prezent un numar de 131 restaurante sub mai multe branduri si pana in 2022 vrea sa ajunga la aproape de doua ori mai multe, respectiv 242 unitati. Dupa ce in anul 2017 compania a deschis 16 punc- te noi de lucru iar la nivelul actual compania este in linie cu nivelul bugetat pentru 2018 de 25 – 27 unitati noi, in 2019 SFG isi propune sa accelereze la 27-28 de restaurante noi. (Sursa: ZF)
  4. Bittnet a anuntat contractarea unei facilitati de credit de 2 mil. RON pentru finantarea capitalului de lucru si activitatii curente a Dendrio Solutions SRL. Facilitatea are o maturitate de 1 an, cu posibilitatea de prelungire si o rata a dobanzii de ROBOR1M + 2.9% pe an. (Sursa: raport companie)
  5. Patria Bank si-a majorat capitalul social cu aproximativ 37.37 mil. RON, prin emiterea a unui numar de 373.67 milioane de acti- uni noi cu valoare nominala de 0.1 RON/titlu. Operatiunea de piata a fost inregistrata ieri la Depozitarul Central, oferta de acti- uni fiind derulata in perioada 21 septembrie—22 octombrie 2018. Raportat la pretul de inchidere de ieri compania are un capi- talizare de piata de 277.26 mil. RON. (Sursa: Bursa.ro)
  6. BMW planuieste sa lanseze un nou tip de servicii de transport in China in decembrie, fiind primul producator global ce obtine o asemenea licenta pe piata chineza. Subsidiara BMW Mobility Service Ltd a obtinut licenta in Chengdu, in zona de Sud-Vest a Chinei. (Sursa: Reuters)
  7. Amazon.com Inc (US.AMZN) a anuntat ca in urma unei erori tehnice datele personale a unor clienti precum numele si e-mailul au fost expuse. Amazon a informat utilizatorii afectati dar nu a confirmat numarul utilizatorilor sau perioada de timp in care acestia au afectati de eroare. (Sursa: CNBC)
  8. Volkswagen (DE.VOW) si Broadcom s-au inteles in afara salii de judecata, incheiand un proces privind brevetele in valoare de miliarde de dolari. La inceputul lunii noiembrie Broadcom a depus o cerere pentru brevet pentru mai mult de 1 mld. USD im- potriva Volkswagen, amenintand ca ar putea cere in instanta interzicerea productiei unor modele. (Sursa: Reuters)
  9. Transgaz a anuntat ca toate firmele interesate sa rezerve capacitate de transport in punctul de masurare Tuzla, ce va prelua productia din perimetrul Neptun Deep detinut de Petrom si Exxon, au renuntat la dreptul lor de a rezerva capacitate. (Sursa: Economica)
  10. Actiunile Nuclearelectrica au avut un randament 37.5% de la inceputul anului luand in considerare si dividendul de 0.9 RON pe actiune. In cazul aprobarii dividendului suplimentar de 1.6 RON pe actiune, compania ar ajunge la un randament al dividende- lor de 34.8%. In 2017 actiunile companiei au adus un castig total de 64% din cresterea cotatiei plus dividendul acordat. (Sursa: ZF)
  11. Target Corp (US.TGT) a raportat un profit trimestrial sub asteptari datorita investitiilor in afacerea online, majorarea salariilor, scaderea marjelor de pret si majorarea stocurilor din inventar inainte de sarbatori. Compania a raportat un EPS de 1.09 USD/ act, sub estimarile pietei cu 0.03 USD/act. Vanzarile trimestriale de 17.59 mld. USD au fost sub asteptari cu 110 mil. (Sursa: Reuters)
  12. Amazon.com Inc (US.AMZN) si Blackstone Group sunt unele dintre companiile care vor participa la licitatia pentru cele 22 de canale de sport regionale ale Walt Disney Co. Conform Reuters valoarea acestor active de televiziune este estimata la aproxi- mativ 20 mld. USD. (Sursa: Reuters)
  13. Renault (FR.RNO) l-a numit ca reprezentant interimar al CA pe Philippe Lagayette pentru a il inlocui pe Carlos Ghosn si i-a acor- dat mai multa putere directorului operational Thierry Bollore. La intalnirea de ieri Consiliul nu l-a demis inca pe Ghosn, urmand sa astepte noi informatii cu privire la acuzatiile primite. (Sursa: Reuters)
  14. Actionarul majoritat al Nuclearelectrica, Ministerul Energiei a solicitat majorarea dividendelor suplimentare distribuite de catre companie de pana la 485 mil. RON. Saptamana precedenta compania a anuntat ca va plati dividende in valoare de 238 mil. RON, astfel valoarea dividendului pe actiune va ajunge la 1.61 RON, echivalentul unui randament al dividendului de 19%. Data platii dividendelor va fi pe 28 decembrie. (Sursa: Economica)
  15. Consiliul concurentei a anuntat aprobarea preluarii unor active ale companiei Oltchim de catre Chimcomplex Borzesti, tranzac- tie in valoare de 127 mil. EUR. (Sursa: Economica, ZF)
  16. Presedintele grupului Renault-Nissan (FR.RNO), Carlos Ghosn a fost arestat ieri in Japonia in urma unor acuzatii privind ilegali- tati de tip financiar, acesta fiind banuit ca a raportat venituri mai reduse si a folosit banii companiei in interes propriu. Consilul de Administratie urmeaza sa se reuneasca cat de curand pentru a discuta posibila inlaturare a lui Ghosn. (Sursa: Reuters)
  17. Apple Inc (US.AAPL) a redus comenzile pentru productia celor 3 modele noi iPhone, din cauza cererii sub asteptari pentru noile modele, devenind mai dificila anticiparea numarului de componente si casti necesare. (Sursa: Reuters)
  18. Walt Disney Co (US.DIS) a primit luni aprobarea neconditionata din partea Chinei pentru a putea achizitiona activele media ale companiei Twenty-First Century Fox pentru 71.3 mld. USD, avand deja aprobarea Comisiei Europene primita la inceputul lunii. (Sursa: Reuters)
  19. CEO-ul Tesla Inc (US.TSLA) a declarat pe Twitter, raspunzand la un comentariu ca ar putea fi interesat de o colaborare cu Daim- ler pentru a produce o versiune electrica a modelului Sprinter. (Sursa: Reuters)
  20. CEO-ul Volkswagen (DE.VOW) Herbert Diess a declarat ca se asteapta sa devina cel mai profitabil producator de masini electri- ce printr-un plan de extindere in valoare de miliarde de euro. Volkswagen va cheltui aproape 44 de mld. EUR pentru a dezvolta masini electrice, autonome si servicii noi de moblilitate pana in 2023 si va lua in considerare cooperarea cu Ford in diferite alte domenii. (Sursa: Reuters)
  21. Directorul diviziei de cloud al companiei Google (US.GOOG), Diane Greene va fi inlocuita de Thomas Kurian, fost directorul de produs de la Oracle Corp. Green va ramane in Consilul de Administratie, iar Kurian urmeaza sa devina Senior VP pentru Google Cloud. (Sursa: Reuters)
  22. BlackBerry Ltd (US.BB) a anuntat vineri ca va achizitiona pentru 1.4 mld. USD compania Cylance, specializata pe tehnologia ma- chine-learning. Cyclance are peste 3,500 de clienti activi de tip corporate si utilizeaza tehnologia machine-learning pentru a preveni bresele de securitate. (Sursa: Reuters)

Aici îți poți deschide un cont de tranzacționare

Capitalul tău este expus riscurilor.

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro
altex Aoro Carturesti logo QuickMobile