Smarter_way_USA

#pescurt – Stirile business ale zilei 29 noiembrie 2018

29/11/2018 | #pescurt | 1,768 views

 • Transelectrica a anuntat ca in cadrul AGA din 14 decembrie se va discuta solicitarea actionarului majoritar, Ministerul Economiei, de a emite dividende in valoare de 66.7 mil. RON. Aceasta suma ar echivala cu un divdend de 0.91 RON pe actiune si un randament al dividendului de 3.85% raportat la pretul actiunii de la momentul anuntului. (Sursa: Bursa)
 • Furnizorul de profiluri de tamplarie din aluminiu este singura companie din structura indicelui BET-XT care a raportat pierderi pentru primele noua luni din 2018. (Sursa: ZF)
 • Solicitarea Fondului Proprietatea, ce detine 12% din Engie de a lista compania la bursa a fost respinsa de catre actionarii companiei. Actionarul majoritar al Engie este Romania Gas Holding cu o detinere de aproape 51%, iar statul roman prin Ministerul Energiei are o participatie de 37% din companie. (Sursa: ZF)
 • S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) va majora productia de gaze naturale in luna decembrie din zacamantul Caragele la 1 milion metrii de cubi, de la 700,000 in prezent. Compania estimeaza ca productia din acest zacamant va ajunte la 1.7 mil. metrii cubi pe zi in 2020. (Sursa:
 • Daimler (DAI) va incepe sa construiasca masini electrice in China, incepand cu anul viitor pentru a se putea conforma cu noile reglementari privind cota NEV (new energy vehicle) de la Bejing, desi cererea pentru modele precum Mercedes-Benz Maybach ramane in continuare puternica. (Sursa: Reuters)
 • Capitalizarea de piata a companiei Microsoft Corp (US.MSFT) a depasit cu 3 mld. USD in urma sedintei de tranzactionare de ieri capitalizarea Apple Inc. Cresterea cu peste 3% a actiunii Microsoft a fost influentata de optimismul investitorilor cu privire la cererea pentru serviciile de cloud. (Sursa: Reuters)
 • Compania canadiana Eldorado Gold listata la Toronto, a anuntat ca estimeaza resursele potentiale din perimetrul Bolcana din judetul Hunedoara la 6.5 mil. tone de uncii de aur si 686 mii tone de cupru. (Sursa: Economica.net)
 • Salesforce.com (US.CRM) a raportat peste asteptari atat la nivelul veniturilor cat si a profitului trimestrial. Compania a raportat un EPS de 0.13 USD/act, depasind asteptarile cu 0.10 USD/act. Veniturile trimestriale de 3.39 mld. USD, in crestere cu 25.6% fata de aceeasi perioada a anului trecut au depasit asteptarile cu 20 mil. USD. (Sursa: SeekingAlpha)
 • Un reprezentant al companiei Apple Inc (US.AAPL) a declarat ieri ca iPhone XR este cel mai bine vandut model de la lansarea s a pe piata de la mijlocul lunii octombrie. Desi de la 1 noiembrie compania nu va mai oferi date legate de numarul de iPhone-uri vandute, Apple va transmite din cand in cand investioriilor informatii despre cele mai bine vandute produse.
 • ASF i-a in calcul reducerea comisionului de tranzactionare la bursa de la 0.06% la 0.02%, in contextul in care BVB doreste sa infiinteze Contrapartea Centrala ce va face disponibila tranzactionare produsele derivate si vanzarea in lipsa (sursa: ZF)
 • Antibiotice Iasi preconizeaza ca va finaliza pana la finalul anului viitor investitia de 20 mil. euro in noua fabrica de produse topice. Compania estimeaza ca peste 70% din productia generata de noua investitie va ajunge pe pietele externe. (sursa: ZF)
 • La o zi dupa inlaturarea presedintelui CA, un membru executiv al Mitsubishi Motors Corp a declarat ieri ca alianta cu Nissan Motor si Renault SA (FR.RNO) poate supravietui unei schimbari de management. (Sursa: Reuters)
 • In urma anuntului companiei General Motors Co (US.GM) ca va opri productia in 5 fabrici din Amarica de Nord si isi va reduce forta de munca din zona, Donald Trump a declarat intr-un post pe Twitter ca ia in considerare taierea subventiilor pentru compania americana, inclusiv cele pentru masinile electrice. In prezent, masinile electrice produse de GM sunt eligibile pentru beneficii fiscale in valoare de 7,500 USD. (Sursa: Reuters)
 • Conform unui raport al asociatiei de pasageri auto din China, vanzarile de masini Tesla (US.TSLA) ar fi scazut cu 70% luna trecuta raportat cu aceeasi perioada a anului trecut, vanzand doar 211 masini in octombrie. Cu cateva ore mai tarziu, un reprezentant al companiei a raspuns spunand ca aceste afirmatii ar fi incorecte, dar neoferind cifre exacte. (Sursa: Reuters)
 • Transelectrica va propune in AGA din 20 decembrie aprobarea planului de dezvoltare pentru perioada 2018-2027, ce va repre- zenta o investitie de 4.1 miliarde RON, din care 47% din suma va fi folosita pentru retehnologizare, restul urmand sa fie folosita pentru cresterea capacitatii de transport si de interconectare. (Sursa: Economica)
 • Vancart va acorda un credit de 6.1 mil. RON companiei Rom Paper, o filiala de-a sa pentru achizitionarea unei hale industriale in vederea mutarii activitatii filialei. Data scadenta a creditului este 28 februarie, avand o dobanda de 5.42%. In primele 9 luni din 2018, veniturile din exploatare a VNC au crescut cu 17% la 221.3 mil. RON, in timp ce profitul a crescut cu 13% la 18.05 mil. RON. (Sursa: ZF)
 • SIF Oltenia si-a majorat expunerea la Antibiotice Iasi, ajungand sa controleze 15.057% din actiunile companiei dupa o achizitie de 2.5 mil. actiuni. (Sursa: ZF)
 • Logitech International S.A. (US.LOGI) producatorul elvetian de tastaturi si camere web, ar fi in discutii sa achizitoneze compania americana Plantronics Inc, specializata in producerea castilor Bluetooth. Conform Reuters, Logitech ar putea sa ofere peste 2.2 mld. USD pentru a achizitiona Plantonics, fiind cea mai mare tranzactie de pana acum a companiei elvetiene. (Sursa: Reuters)
 • CEO-ul Aston Martin (UK.AML) a anuntat ca se asteapta sa produca 6,400 de masini in acest an, declarand ca nu a observat o scadere in pietele cheie, acesta asteptandu-se sa dubleze numarul de masini produse pana in 2025, ajungand sa produca 14,000 de masini. De asemenea, CEO-ul se asteapta sa devina tot mai profitabila compania, aceasta inregistrand in 2017 un profit brut de 97 mil. GBP, pentru prima data din 2010. (Sursa: Reuters)

Aici îți poți deschide un cont de tranzacționare

Capitalul tău este expus riscurilor.

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro
altex Aoro Carturesti logo QuickMobile