Smarter_way_USA

#pescurt – Stirile business ale zilei 5 noiembrie 2018

06/11/2018 | #pescurt | 1,320 views

  • Grupul financiar Erste Group a inregistrat in T3 2018, un profit net de 1.23 mld. EUR, in crestere cu 24.4% fata de aceeasi perioada a anului precedent. Veniturile din dobanzi au crescut cu 4.4% la 3.37 mld. EUR in timp ce veniturile din comisioane s- au majorat cu 5.1% la 1.43 mld. EUR, la nivel general veniturile operationale ale Grupului majoradu-se cu 3.2% la 5.09 mld. EUR. Totodata cheltuielile administrative ale companiei s-au majorat cu 2.9% la 3.1 mld. EUR, evolutie determinata de inregistrarea cheltuielilor de personal mai mari. In primele 9 luni din 2018, BCR parte a Erste Group Bank, a inregistrat un profit net de 177.7 mil. EUR, in crestere cu 73% fata de aceeasi perioada a anului precedent. De asemenea, banca a inregistrat o majorare de 6.8% a veniturilor operationale pana la 489 mil. EUR, in timp ce cheltuielile operationale au crescut cu 9.2% la 260 mil. RON, rezultand un profit operational de 229.1 mil. EUR, in crestere cu 4.2%. (Sursa: ZF)
  • Conform CFO-ului companie OMV Petrom, aceasta a renuntat la linia de credit de 1 mld. EUR intrucat compania are destule optiuni pentru sustinerea investitiilor si a politicii de dividende, decizia neavand nicio legatura cu legea off-shore si cu proiectul Neptun. De asemenea, compania spaniola Repsol a anuntat ca se retrage din perimetrele de explorare din Romania in care era asociata cu Petrom. OMV Petrom urmeaza sa preia partea spaniolilor si sa continue singura investitia. (Sursa: ZF, Economica.net)
  • Rezultatele financiare Apple (US.AAPL) au fost peste asteptarile pietei atat la nivelul profitui net, cat si a veniturilor. Compania raporteaza venituri trimestriale de 62.9 mld. USD, depasind asteptarile cu 1.44 mld. USD. EPS-ul trimestrial raportat de 2.91 USD a depasit cu 0.13 USD/act asteptarile pietei. Compania a anuntat un dividend trimestrial de 0.73 USD/act cu data ex- dividend pe 8 noiembrie. Apple a anuntat ca se asteapta la venituri pentru urmatorul trimestru de 89-93 mld. USD, sub estimarile analistilor, compania motivand ca pietele emergente, costurile aferente cursurilor de schimb si incertitudinea daca vor putea face fata cererii pentru noi produse vor putea afecta veniturile viitoare. De asemenea, Apple ar fi in discutii preliminare pentru achizitionarea unei parti din compania americana de radio iHeartMedia Inc. (Sursa: Reuters, SeekingAlpha)
  • Grupul german de consumatori VSBV a intentat un proces impotriva Volkswagen (DE.VOW) cu privire la falsificarea testelor de emisii de carbon, utilizandu-se de noile reglementari in vigoare de la 1 noiembrie, reglementari ce ar fi posibil sa faciliteze castigarea de daune. Volkswagen a declarat ieri ca nu considera ca exista o baza legala pentru consumatori care sa ceara daune cu privire la problema motoarelor diesel in Germania. (Sursa: Reuters)
  • Spotify Technology S.A. (US.SPOT) a raportat venituri trimestriale de 1.35 mld. euro, usor peste asteptarile analistor de 1.34 mld. euro si in crestere cu 31.1% fata de aceeasi perioada a anului precedent. EPS pentru acest trimestru a fost de 0.23 EUR/ act, depasind asteptarile analistilor, care preconizau -0.39 EUR/act. Numarul de utilizatori activi lunari a crescut cu 28% an la an, ajungand la 191 milioane. (Sursa: SeekingAlpha)
  • Credit Suisse (US.CS) a raportat venituri trimestriale de 4.88 mld. CHF, in scadere cu 1.4% fata de aceeasi perioada a anului precedent si cu 140 mil. CHF sub asteptarile analistilor. EPS-ul in trimestrul 3, a atins 0.17 CHF/act, sub asteptarile analistilor de aproximativ 0.22 CHF/act. (Sursa: raport companie, MorningStar)
  • Rainer Seele, CEO-ul grupului OMV, a declarat ieri la postul TV american CNBC ca zacamintele din Marea Neagra sunt importante pentru Romania dar mai ales pentru diversificarea surselor de aprovizionare ale Europei. Referitor la draftul Legii Offshore, CEO-ul grupului s-a aratat nemultumit de faptul ca a durat prea mult constituirea unui cadru legislativ, insa forma adoptata contine elemente pe care compania le-ar putea accepta pentru o asemenea investitie. (Sursa: Profit.ro)
  • General Motors Co (US.GM) a raportat un profit net trimestrial de 2.53 mld. USD, cu mult peste asteptarile pietei. EPS-ul raportat de 1.87 USD/act a depasit asteptarile medii de 1.25 USD/act. Veniturile trimestriale de 35.8 mld. USD, in crestere cu 6.4% fata de aceeasi perioada a anului trecut au fost cu apximativ 460 mil. USD peste asteptari. (Sursa: Reuters)
  • Siemens (SIE) a anuntat ieri ca planuieste sa investeasca pana la 600 mil. EUR pentru a crea un hub industrial si tehnologic in Germania. Investitia va fi localizata in zona industriala a Berlinului, iar compania doreste transformarea acestui spatiu intr-o zona urbana a viitorului ce promoveaza invoatia si colaborarea intre stiinta si afaceri. (Sursa: Reuters)
  • Volkswagen AG (DE.VOW) si Ford Motor Co ar fi in discutii preliminare pentru a dezvolta masini autonome si electrice, printr-o alianta strategica ce ar putea economisii miliarde de dolari pentru ambele companii. Conform Reuters, se asteapta ca producatorii de masini sa ofere indicatii asupra progresului din discutii pana la sfarsitul anului. (Sursa: Reuters)
  • Ford Motor Co (US.F) si Baidu Inc au lansat ieri un proiect pe 2 ani prin care vor testa masinile autonome pe strazile din China. Proiectul va incepe pe anumite strazi din Beijing, pana la sfarsitul anului, posibil si in alte orase din China. Masinile vor putea functiona autonom sub anumite conditii pana la finalizarea procesului de dezvoltare si testare. (Sursa: Reuters)
  • CEO-ul OMV, Rainer Seele a anuntat ca amana pentru 2019 decizia privind investitia offshore in Marea Neagra, motivand ca a durat prea mult adoptarea cadrului legal al exploatarii. (Sursa: ZF)
  • Daimler (DAI) a raportat un profit net trimestrial de 1.8 mld. USD in scadere cu 18.18% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Compania a raportat venituri trimestriale de 40.2 mld. USD in scadere cu 1.23% fata de T3 2017. In T3 2018, Daimler a vandut 794,700 de masini si vehicule comerciale la nivel global, in scadere cu 4% fata de vanzarile din aceeasi perioada a anului precedent, dar diviziile Daimler Trucks si Daimler Buses au raportat vanzari in crestere. CEO-ul companiei a declarat ca in ciuda noilor reglementari asupra motoarelor disel si a scaderii cu 13% a vanzarilor masinilor Mercedes-Benz in Germania, cererea din partea clientilor ramane puternica. (Sursa: raport companie, Reuters)
  • Alphabet Inc (US.GOOG) a raportat un profit net trimestrial peste asteptari, dar veniturile companiei au fost sub estimarile pietei. EPS-ul raportat de 13.06 USD/act a depasit asteptarile cu 2.65 USD/act, dar veniturile trimestriale de 33.74 mld. USD, in crestere cu 21.5% fata de aceeasi perioada a anului trecut, au fost sub asteptari cu 310 mil. USD. (Sursa: SeekingAlpha)
  • Amazon.com Inc (US.AMZN) a raportat sub asteptari la nivelul veniturilor, dar a depasit asteptarile pietei legate de profitul net trimestrial. EPS-ul raportat de 5.75 USD/act pentru T3 2018 a fost cu 2.66 USD/act peste asteptarile analistilor. Veniturile trimestriale de 56.57 mld. USD, in crestere cu 29.3% fata de aceeasi perioada a anului trecut au fost cu 540 mil. USD sub estimarile pietei. Veniturile din segmentul Amazon Web Services (AWS) au crescut cu 45.{etoroCFDrisk}% fata de T3 2017, insumand 6.68 mld. USD dar putin sub asteptarile de 6.67 mld. USD. De asemenea, compania si-a ajustat estimarile pentru vanzarile nete din trimestrul viitor la 66.5-72.5 mld. USD, sub asteptarile analistilor de 73.9 mld. USD. (Sursa: Reuters, SeekingAlpha)
  • Intel (US.INTC) a raportat peste asteptari atat la nivelul profitului net cat si a veniturilor trimestriale. EPS-ul raportat in T3 2018 de 1.40 USD/act a fost peste asteptari cu 0.25 USD/act. Veniturile trimestriale de 19.16 mld. USD, in crestere cu 18.6% fata de aceeasi perioada a anului precedent, au depasit estimarile analistilor cu 1.03 mld. USD. Intel si-a ajustat estimarile pentru T4 2018 la un EPS de 1.22 USD/act si venituri trimestriale de 19 mld. USD. (Sursa: MarketWatch, SeekingAlpha)
  • American Airlines Goup (US.AAL) a raportat venituri trimestriale in valoare de 11.56 mld. USD, in linie cu asteptarile analistilor si in crestere cu 5.4% fata de aceeasi perioada a anului precedent. EPS raportat a fost de asemenea in linie cu asteptarile analistilor fiind la 1.13 USD/act. Compania isi mentine previziunea pentru un EPS in anul curent situat in intervalul 4.50 – 5.00 USD/act. (Sursa: SeekingAlpha)
  • Veniturile trimestriale ale companiei Comcast (US.CMCSA) s-au situat cu 684 mil. USD sub asteptarile analistilor, fiind de 22.135 mld. USD. EPS raportat insa a fost peste asteptarile analistilor fiind la 0.65 USD/act fata de 0.61 USD/act cat era preconizat. Achizitia de catre Comcast a companiei britanice SKY nu a fost reflectata in datele financiare pentru trimestrul 3. (Sursa: CNBC)
  • Compania petroliera ConocoPhillips (US.COP) a raportat un EPS de 1.36 USD/act depasind asteptarile analistilor de 1.09 USD/ act. Veniturile trimestriale ale companiei au atins valoarea de 10.17 mld. USD, cu 610 milioane peste asteptarile analistilor si cu 41.3% mai mare decat in T3 2017. ConocoPhilips a anuntat ca se asteapta sa cheltuiasca cu 100 mil. USD mai mult fata de estimarile de 6 mld. USD din iulie, in timp ce productia a crescut cu aproape 2% in cadrul trimestrului. (Sursa: SeekingAlpha).
  • Twitter Inc (US.TWTR) a avut in trimestrul precedent o cifra de afaceri in valoare de 758 mil. USD, cu 55.4 mil. USD (+7.88%) peste asteptarile investitorilor. EPS au depasit si ele asteptarile analistilor fiind la 0.21 USD/act fata de 0.14 USD/act. Numarul utilizatorilor activi lunari raportat a fost sub asteptari cu 5.5 mil., inregistrand doar 326 milioane de utilizatori. Veniturile din advertising de 650 mil. USD sunt in crestere cu 29% fata de valorile inregistrate in T3 2017. (Sursa: CNBC, Reuters)
  • Nokia Corp. (US.NOK) a realizat venituri trimestriale de 5.5 mld. EUR, cu 100 mil. EUR sub asteptarile analistilor. EPS raportat a fost de 0.06 EUR/act in linie cu asteptarile analistilor. Compania a anuntat ca va elimina mii de locuri de munca ca parte a unui program de reducere a costurilor prin care spera sa obtina economii de 700 mil. EUR pana in anul 2020. (Sursa: CNBC)

Aici îți poți deschide un cont de tranzacționare

Capitalul tău este expus riscurilor.

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro
altex Aoro Carturesti logo QuickMobile