Smarter_way_USA

#pescurt – Stirile business ale zilei 6 noiembrie 2018

06/11/2018 | #pescurt | 1,344 views

  • Consiliul de Administratie MedLife a semnat o facilitate de credit sindicalizat cu un consortiu bancar, pentru refinantarea facilitatilor existente, prelungirea perioadei de finantare precum si pentru majorarea limitei de finantare pana la un prag de aproximativ 66 mil. EUR. Conform comunicatului emis de M, limita superioada de 10 mil. EUR va fi sub forma unei facilitati la termen si va fi folosita pentru eventuale noi oportunitati de achizitii in piata. (Sursa: comunicat companie)
  • Deutsche Bank (DBK), in urma analizei de tip „stress test” in Europa, s-a clasat printre ultimele 10 banci, ajungand pe locul 40 din cele 48 de banci analizate. Bancile britanice Barclays si Lloyds s-au clasat printre cele mai putin performante 3 banci, suprinzand analistii. In cadrul analizei s-a comparat indicele de adecvare al capitalului pe care il au bancile fata de nivelul de prag si s-a observat ca in cadrul unui scenariu pesimist niciuna dintre acestea nu a fost sub pragul de 5.5%, Barclays inregistrand 6.37 %, Lloys 6.8%, iar Deutsche Bank 7.8%. Bancile italiane s-au clasat tot printre cele din urma, Banco BPM inregistrand 6.67%, iar UBI 7.46%. (Sursa: Reuters)
  • Twitter Inc (US.TWTR) a anuntat ca a dezactivat mai mult de 10,000 de conturi ce transmiteau mesaje pentru a descuraja americanii sa voteze in alegerile viitoare de marti. Conturile pareau sa fie din partea partidului Democrat, dar reprezentantii oficiali ai partidului au sesizat ca mesajele erau eronate, iar conturile false. (Sursa: Reuters)
  • Alibaba Group Holding Ltd (US.BABA) si-a redus estimarile pentru nivelul vanzarilor pentru anul curent, motivand ca ar putea fi afectati economic de razboiul comercial dintre SUA si China. Compania estimeaza veniturile anuale de aproximativ 54.4 mld. USD, in scadere cu 4-6% fata de estimarile initiale. EPS-ul raportat in T3 2018 de 1.40 USD/act a depasit cu 0.33 USD/act asteptarile, iar veniturile trimestriale de 12.4 mld. USD, in crestere cu 54% fata de aceeasi perioada a anului trecut au fost sub asteptari cu 140 mil. USD. (Sursa: Reuters, SeekingAlpha)
  • Exxon Mobil Corp (US.XOM) a raportat un profit trimestrial peste asteptarile analistilor, beneficiand de preturile crescute ale petrolului si gazelor desi volumul productiei a scazut fata de aceeasi perioada a anului trecut. Profitul net trimestrial a crescut cu 57% fata de T3 2017, compania raportand un EPS de 1.46 USD/act peste asteptarile de 1.23 USD/act. Productia de petrol a scazut cu 3%, iar cea de gaze cu 4% fata de aceeasi perioada a anului precedent. (Sursa: Reuters)
  • SIF Banat Crisana a raportat in aceasta dimineata un profit net aferent primelor 9 luni din 2018 de 65.4 mil. RON, in crestere cu 18.46% fata de aceeasi perioada a anului precedent. La nivelul veniturilor, compania a inregistrat o crestere de 48.8% pana la 101.3 mil. RON, evolutie determinata de majorarea cu peste 50% a veniturilor din dividende pana la 97.9 mil. RON. (Sursa: raport companie)
  • Directorul general al Romgaz a declarat ca in urmatoarea perioada compania se va concentra asupra indentificarii de noi zacaminte on-shore cat si de diversificarea energetica. Romgaz urmeaza sa isi extinda capacitatea de productie electrica, folosind atat surse traditionale cat si regenerabile. (Sursa: Economica)
  • Transilvania Broker de Asigurare, a convocat actionarii in luna decembrie pentru a aproba contractarea unui credit de 1.4 mil. RON de la BCR pentru finantarea achizitiei cladirii care va fi noul sediu central al companiei. Valoarea totala a investitie se ridica la 1.7 mil. RON. (Sursa: Profit.ro)
  • Divizia de investitii de la Deutsche Bank (DBK), DWS Group va incepe un parteneriat cu o compania localizata in Dubai, Neo Technologies pentru a colabora in dezvoltarea si extinderea serviciilor digitale de Asset Management in Orientul Mijlociu si Africa de Nord. In urma parteneriatului, DWS Group va detine 15% din Neo Technologies. (Sursa: Reuters)
  • Apple Inc (US.AAPL) le-a comunicat furnizorilor precum Foxconn si Pegatron sa opreasca planurile pentru liniile suplimentare de productie alocate noului model iPhone XR. Unul dintre furnizori, Foxconn utilizeaza in prezent doar 45 din 60 de linii de asamblare pregatite pentru modelul XR. Apple a crescut in schimb comenzile pentru iPhone 8 si iPhone 8 Plus. (Sursa: Reuters, MarketWatch)
  • Ferrari NV (IT.RACE) a raportat o dublare a profitului net de 287 mil. EUR fata de aceeasi perioada a anului trecut, cresterea fiind influentata de reducerea de tarife si de vanzarile modelelor 812 Superfast si Portofino. Veniturile trimestriale de 838 mil. EUR, in crestere cu doar 0.3% fata de T3 2017, au fost sub asteptari cu 26.5 mil. EUR. Compania isi mentine estimarile initiale pentru anul curent, asteptand venituri de peste 3.4 mld. EUR si o crestere cu mai mult de 9,000 de masini a livrarilor. (Sursa: MarketWatch)
  • Amazon.com Inc (US.AMZN) a anuntat ieri ca va oferi transport gratuit, indiferent de valoarea achizitiei, pentru prima data in timpul perioadei de sarbatori, concurand astfel cu ofertele competitorilor sai precum Walmart Inc. Promotia oferita doar in SUA, incepand cu 5 noiembrie va exclude valoarea minima a achizitiei de 25 USD pentru livrare gratuita. De asemenea, compania planuieste sa isi imparta al doilea sediu central intre 2 locatii din SUA. (Sursa: Reuters)
  • Consiliul de administratie al Citigroup Inc (C.N) l-a numit ieri pe unul dintre membrii sai independenti ca Presedinte al CA, pastrand functia separata de CEO-ul Mike Corbat. De la 1 ianuarie, John C. Dugan il va inlocui in functia de Presedinte al CA pe Mike O’Neill. (Sursa: Reuters)

Aici îți poți deschide un cont de tranzacționare

Capitalul tău este expus riscurilor.

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro
altex Aoro Carturesti logo QuickMobile