De ce vă întreb asta? Pentru că m-am confruntat cu problema aceasta atunci când am vrut să plec în vacanţă şi am realizat că actuala carte pe care o citesc ar ocupa foarte mult şi ar cântări cam un kilogram, însumând cele 1300 de pagini.
De asemenea, un alt motiv pentru care mi-am lăsat cartea acasă a fost acela că aş fi putut strica sau rupe (deşi este destul de greu cred) copertele cartonate, cartea fiind în format hardcover. Astfel, mi-a trecut întrebarea asta prin minte, cum sunt cărţile mai bine să fie, hardcover sau paperback?
Librarii online recomandate:
Carturesti.ro , Libris.ro , BookCity.ro , eMag.ro
Părerea mea este că o carte paperback este mult mai practică, probabil aceasta ar fi prima mea alegere dacă aş avea problema asta (hardcover vs. paperback) atunci când mi-aş cumpăra cărţi. Nu prea mi s-a întâmplat să o am însă. Dar pentru colecţie sau de pus în bibliotecă, aş alege hardcover.
Arată mult mai bine o bibliotecă plină de cărţi cu coperte cartonate. Cel puţin, eu asta cred. Dar atâta timp cât o carte este făcută să fie citită şi uneori ai nevoie să o iei după tine: în tren, pe plajă, în metrou etc. rămân la paperback. Oricum, pentru cartea pe care o citesc mi se pare un format firesc. Şi dacă era paperback, nu ştiu cât de mobilă ar fi o carte de 1300 de pagini.
Concluzia este puţin neclară şi pentru mine, dar cred că ţine de gusturi şi de numărul efectiv de pagini. Dacă este o carte sub 500 de pagini, pe care o poţi lua aproape oricând cu tine, cred că alegerea cea mai bună ar fi paperback, astfel o putem citi aproape oriunde. Cât despre cărţile cu un număr mare de pagini, care oricum sfârşesc în bibliotecă sau cărţile pe care le vrem, în special, pentru a le pune pe raft, hardcover cred că este ceea ce trebuie să căutăm.
Tags: bookcity.ro, carte, carti, carturesti.ro, coperta, coperta groasa, coperta sbtire, emag.ro, hardcover, libris.ro, paperback