Smarter_way_USA

#pescurt – Stirile business ale zilei 4 noiembroe 2018

04/12/2018 | #pescurt | 1,791 views

  • In cadrul AGA, Transgaz a aprobat cererea de distribuire a dividendelor suplimentare in valoare de 13.4 mil. RON, echivalentul a 1.14 RON/actiune. Transgaz a distribuit anul acesta dividende in valoare de 534.2 mil RON, echivalentul a 45.38 RON pe actiu- ne. (Sursa: ZF)
  • Nuclearelectrica a depasit OMV Petrom devenind cea mai performanta actiune din cadrul indicelui BET, aducand investitorilor un randament de 45.4% anul acesta. In timp ce OMV Petrom a realizat de la inceputul anului un randament de 36.9%. (Sursa: ZF)
  • TeraSteel, o subsidiara detinuta in procent de 97.95% de catre TeraPlast va elibera dividende de 12.5 mil. RON. TeraSteel a in- registrat o crestere de 43% a cifrei de afaceri in primele 9 luni ale anului. TeraSteel a mai acordat anul acesta dividende in va- loare de 21 mil. RON. (Sursa: Bursa)
  • Tesla Inc (US.TSLA) planuia sa construiasca modelul Y, un SUV mai mic de la 1 iunie 2020 in Gigafactory, dar compania ar fi schimbat planurile si tinteste productia a 7,000 de masini saptamanal in Nevada pana in decembrie 2020 si 5,000 de masini model Y in fabrica Gigafactory din China pana in 2021. (Sursa: Reuters)
  • Verizon Communications Inc (US.VZ) si Samsung Electronics Co Ltd au confirmat luni ca vor lansa smarthphone-uri 5G in SUA in prima jumatate a anului 2019. Companiile urmeaza sa prezinte un prototip, utilizand tehnologia cipurilor Qualcomm in cadrul unei prezentari de saptamana aceasta. (Sursa: Reuters)
  • Actiunile GlaxoSmithKline plc (US.GSK) au scazut cu mai mult de 7% in timpul sedintei de tranzactionare de ieri, compania anuntand achizitionarea Tesaro, specialista in domeniul cancerului, pentru 5.1 mld. USD. GSK va plati 75 USD pentru o actiune a companiei Tesaro, cu o prima de 110% fata de pretul mediu din ultimele 30 de zile, preluand de asemenea datoriile compani- ei achizitionate. (Sursa: Reuters)
  • Oil Terminal urmeaza sa contracteze credite de investitii mai mari datorita politicii Guvernului de a redistribuirii 90% din profit sub forma de dividende si a necesitatii de retehnologizare, conform directorului general al companiei, Sorin Ciutureanu. (Sursa: Bursa.ro)
  • Actiunile Electrica au atins din nou valori pozitive fata de inceputul anului, cu o apreciere de 0.88% fata de pretul de la incepu- tul anului. Pretul actiunilor Electrica a atins un minim de aproximativ 9 lei in luna iulie a acestui an, ulterior pretul s-a apreciat cu aproximativ 26%, ajungand in prezent la 11.4 RON. (Sursa: ZF)
  • Joi, apreciere de pana la 10% a actiunilor NEPI Rockcastle, dupa ce in sedinta de miercuri au inregistrat o scadere de 15% pe fondul unor acuzatii de falsuri contabile. (Sursa: ZF)
  • CEO-ul Deutsche Bank (DBK) a declarat pentru un ziar german ca banca nu este in pericol de a fi preluata, in ciuda speculatiilor de pe piata. De asemenea, Christian Sewing a anuntat ca banca se apropie sa produca primul profit din ultimii 3 ani, acesta asteptandu-se ca progresul bancii sa fie reflectat in viitor in pretul actiunii. (Sursa: Reuters)
  • Tesla Inc (US.TSLA) a atins productia tinta zilnica de 1,000 de masini Model 3, conform mesajului trimis de Elon Musk angajatii- lor companiei. Desi Tesla a reusit sa atinga productia tinta, ramane de vazut daca poate mentine in continuare acest nivel al productiei. (Sursa: Reuters)
  • Volkswagen (DE.VOW) si retailerul Tesco au anuntat un parteneriat de a dezvolta statii de incarcare pentru masini electrice in Marea Britanie. Companiile planuiesc sa construiasca in urmatorii 3 ani peste 2,400 de statii de reincarcare in cadrul a 600 de magazine Tesco. (Sursa: Reuters)

Aici îți poți deschide un cont de tranzacționare

Capitalul tău este expus riscurilor.

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro
altex Aoro Carturesti logo QuickMobile