Smarter_way_USA

#buysignal – Netflix raportează venituri sub asteptările analiștilor dar creștere solidă a numărului de abonați

18/01/2019 | #earningsreport | 1,893 views

Astazi Netflix a raportat rezultatele financiare pentru semestrul al patrulea care au fost zic eu destul de bune si de promitatoare. Totusi, in afterhours actiunile scad cu 5%.

Haideti sa ne uitam putin peste rezultate raportate si sa tragem o concluzie daca e sau nu e de profitat de oportunitate pentru un castig frumos in perioada urmatoare.

Iată cifrele cheie pentru raportarile din Q4 de la Netflix:

  • Veniturile Q4: 4,19 miliarde de dolari, față de estimările Wall Street de 4,21 miliarde de dolari, iar prognoza Netflix de 4,20 miliarde de dolari.
  • Q4 câștiguri pe acțiune (GAAP): 0,30 dolari, față de estimările Wall Street de 0,24 dolari și prognoza Netflix de 0,23 dolari.
  • Q4 totalul abonaților plătiți (plăți adăugate nete): 8,8 milioane, față de estimările Wall Street de 7,6 milioane, iar Netflix prognozează 7,6 milioane.


Asadar, obsevam venituri sub asteptari, de la 30 de centi la 24 de centi. Nimic de speriat fiindca asa cum am tot repetat in ultima vreme, cand vine vorba de asteptarile analistilor, nu are cum sa fie tot timpul peste asteptari rezultatele financiare ale companiilor, cu atat mai ult cele din FAANG (Facebook, Amazon, Apple, Netflix, Google). Trebuie sa fim realisti si sa nu avem tot timpu asteptari prea mari de la companiile in care investim, cel putin nu de la trimestru la trimestru!

Personal sunt complet de acord cu Trump cand a spus ca companiile de pe WallStreet ar trebui sa raporteze semestrial si nu trimestrial pentru ca companiile de genul Netflix sau chiar Tesla care tine de inovatie si ceva ce schimba lumea, sa nu fie presate de actionari sa raporteze tot timpu ceea ce vor ei sa se raporteze ci sa se concentreze pe dezvoltarea companiilor, iar rezultatele se vor vedea cu siguranta in timp.

Netflix a adăugat 8,8 milioane de noi abonați plătiți la nivel global, ajungând la 139 milioane de euro. Rezultatele vin cu doar câteva zile după ce Netflix a anuntat cea mai mare creștere a prețurilor, care a crescut cel mai popular abpnament de la 11 dolari pe lună la 13 dolari pe luna.

Ei bine … avand in vedere ca business-ul CLAR creste frumos, numarul de abonamente creste solid si pe deasupra s-au marit si tarifele la abonamete si nu putn ci ciar destul de serios … eu nu pot decat sa zic ca, cel putin estimarile pentru perioada urmatoare ar trebui sa fie daca nu foarte bune macar acceptabile!

Pret tinta pentru marcat profitul … undeva la 400 dolari/actiune.

Daca nu aveti inca cont de tranzactionare pe bursele internationale va recomand aceasta platforma https://bit.ly/2TKvVa0 sau aceasta https://bit.ly/inregistrare-xtb

Tags: , ,

Aici îți poți deschide un cont de tranzacționare

Capitalul tău este expus riscurilor.

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro
altex Aoro Carturesti logo QuickMobile