Smarter_way_USA

Ce trebuie să știi despre potențiala fuziune dintre Deutsche Bank și Commerzbank ?

19/03/2019 | Bursa & Investitii | 1,097 views

Potrivit rapoartelor de duminică, Deutsche Bank și Commerzbank vor începe în curând discuții oficiale despre o eventuală fuziune.

Ambele bănci s-au luptat pentru supravietuire în ultimii ani. La Deutsche Bank, un nou CEO a încercat anul trecut să reorienteze banca pentru economii și împrumuturi, în loc sa se concentreze spre investment banking care este un business mai riscant.

Între timp, Commerzbank și-a vândut o parte din afacerea sa anul trecut – vrea să mențină doar activități esențiale într-o încercare continuă de a reduce costurile și de a spori profiturile.

Combinate, DeutscheBank si Commerzbank ar fi cea de-a patra bancă europeană ca mărime – și ar avea o influență financiară suficientă pentru a concura mai eficient cu rivalii din Germania și din afara acesteia.

Autorităților germane par să le placă ideea. Guvernul german deține mai mult de 15% din acțiunile Commerzbank, explicând probabil de ce este dispus să ofere un sprijin politic pentru a ajuta la realizarea înțelegerii.

Un astfel de sprijin ar putea veni sub forma unei reduceri a numărului de 20.000 de locuri de muncă din forța de muncă de 140.000 de persoane dintre cele două bănci, potrivit unor previziuni a analiștilor. Eliminarea costurilor duplicate, cum ar fi anumite locuri de muncă, în întreaga companie combinate ar trebui să contribuie la îmbunătățirea profiturilor.

Cu toate acestea, sindicatele muncitorilor se opun ferm legării în cazul în care vor duce la pierderi de locuri de muncă. Și alții susțin că nu există nicio garanție că o fuziune ar îmbunătăți atât averile băncii, având în vedere distragerea cauzată de mulți ani de integrare cât și restructurare care urmau.

Deutsche Bank și Commerzbank ar putea avea nevoie să vândă părți ale afacerii lor combinate pentru a satisface autoritățile de reglementare a concurenței în beneficiul consumatorilor.

Într-un an record, asigurătorul german Allianz se gândește să-și reunească afacerea de management al investițiilor cu Deutsche Bank, care ar putea fi în grabă. Mai mult decât oricând, mai mare este mai bine in asset management.

Daca nu aveti inca un cont de tranzactionare actiuni la bursa va recomand platforma https://goo.gl/wYpyv9 sau aceasta https://bit.ly/inregistrare-xtb

Tags: , , , , , ,

Aici îți poți deschide un cont de tranzacționare

Capitalul tău este expus riscurilor.

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro
altex Aoro Carturesti logo QuickMobile