Smarter_way_USA

Cărțiile lui Harari îți vor forma o nouă perspectivă asupra istoriei

24/03/2019 | Diverse | 1,566 views

Sapiens ne-a arătat de unde venim. Homo Deus ne arată încotro ne îndreptăm, iar 21 de lecții pentru secolul XXI va reveni la probleme actuale cu impact global.

Vei porni prin a afla mai multe despre Homo Sapiens – chiar din vremea când Pământul avea cel puțin șase specii de oameni – urmând să afli mai multe despre ceea ce Harari consideră a fi următorul pas în evoluția omului și anume Homo Deus.

Vezi lista de carti ale lui Harari!

Sapiens îți va deschide ochii cu privire la originea noastră, pe când Homo Deus îți va trasa direcția în care se îndreaptă umanitatea.: cenzură și dezinformare, știri false, relevanța religiilor ori a națiunilor, educația, ignoranța, războiul și terorismul.

21 de lecții pentru secolul XXI face lumină în privința unora dintre cele mai presante chestiuni de pe agenda globală actuală. Cum facem față epidemiei de știri false? Mai sunt relevante națiunile și religiile? Ce ar trebui să ne învățăm copiii? De ce trece democrația liberală printr-o criză? Este iminent un nou război mondial?

Ce înseamnă ascensiunea lui Donald Trump? Ce civilizație domină lumea – Occidentul, China, islamul? Europa ar trebui să-și deschidă porțile imigranților? Poate naționalismul să rezolve problemele legate de inegalitate și de schimbare climatică? Ce ar trebui să facem în privința terorismului?

Yuval Noah Harari este doctor absolvent al prestigioasei Universități Oxford din 2002, născut în Haifa, Israel și profesor al departamentului de Istorie în cadrul Universității din Ierusalim.

Cercetarea sa se concentrează pe întrebări macro-istorice precum: Care este relația dintre istorie și biologie? Care este diferența esențială dintre Homo sapiens și alte animale? Există dreptate în istorie? Are istoria o direcție?

Au devenit oamenii mai fericiți de-a lungul istoriei? Care sunt întrebările de natură etică pe care le ridică ascensiunea științei și a tehnologiei în secolul XXI?

Tags: , , , , , , ,

Aici îți poți deschide un cont de tranzacționare

Capitalul tău este expus riscurilor.

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro
altex Aoro Carturesti logo QuickMobile