Smarter_way_USA

#pescurt – Stirile business ale zilei 18 martie 2019

18/03/2019 | #pescurt | 965 views

  • SIF Banat-Crisana propune repartizarea unui dividend brut de 0.052 RON, echivalent a unui randament de 2.4% (raportat la ultimul pretul de inchidere). Cea de-a doua varianta de repartizare a profitului net aferent anului 2018 propusa presupune un program de rascumparare de actiuni in valoare de 77.2 mil. RON, la un pret de 0.10 – 4.38 RON. (Sursa: comunicat companie)
  • Electroarges SA propune repartizarea unui dividend brut de 0.12 RON, echivalent a unui randament de 10.1% (calculat la ulti- mul pret de inchidere). (Sursa: ZF)
  • De astazi, 18 martie, compania Alro va fi inclusa in indicele principal al pietei BET si indicele BET-TR care include dividendele acordate de companiile din BET. Bursa de Valori Bucuresti extinde astfel numarul de companii componente ale indicelui princi- pal BET la 16. (Sursa: BVB)
  • Influentat de schimabrile fiscale, Petrom anunta un buget mai mic pentru 2019, estimand vanzari de 16.7 mld. RON in scadere cu 6% si un profit de 3.2 mld. RON, in scadere cu 17% fata de cel inregistrat in 2018. Bugetul de investii pentru 2019 va fi de 4.16 mld. RON, cu 24% mai mic decat cel din anul precedent. (Sursa: ZF)
  • Deutsche Bank (DBK) si Commerzbank au confirmat duminica ca sunt in discutii in legatura cu o posibila fuziune, desi ambele banci au afirmat ca sunt departe de a stabili un acord. Liderul sindicatului Verdi a anuntat in cadrul unui interviu ca o fuziune intre aceste banci ar putea pune in pericol 20,000 locuri de munca. (Sursa: Reuters)
  • BMW AG (BMW) si Mercedes-Benz au anuntat la sfarsitul saptamanii ca vor reduce preturile in China, in urma anuntului guver- nului chinez conform caruia se va reduce TVA-ul din 1 aprilie. BMW a anuntat ca va reduce preturile atat pentru masinile pro- duse local, cat si pentru cele importate. (Sursa: Reuters)
  • Juriul unei curti federale din San Diego a hotarat in favoarea companiei Qualcomm Inc, estimand ca Apple Inc (US.AAPL) ii dato- reaza acesteia 31 mil. USD. Qualcomm a cerut sa primeasca drepturi de autor de pana la 1.41 USD per iPhone. (Sursa: Reuters)
  • Consiliul de Administratie al SIF Moldova propune spre aprobarea AGA repartizarea unui dividend brut de 0.0304 RON/actiune, echivalentul unui randament al dividendului de 2.5% (calculat la ultimul pret de inchidere). (Sursa: raport companie)
  • Ieri, Consiliul de Supraveghere al OMV Petrom, a numit urmatorii membrii ai Directoratului pentru o perioada de patru ani. Mandatul noului CEO OMV Petrom, Christina Verchere, va expira pe data de 16 aprilie 2023. De asemenea, Alina Gabriela Pop a fost numita Director Financiar pentru o perioada de patru ani. (Sursa: raport companie)
  • In contextul unui val puternic de emigrari, Nuclearelectrica a crescut in 2018 salariile cu 20%, teama de a pierde si ultimii speci- alisti din industria nucleara determinand SNN sa ia masuri. De asemenea, producatorul de energie a demarat un program pen- tru a-si asigura masa critica de specialisti pentru proiectul retehnologizarii Unitatii 1 de la Cernavoda, proiect de 1.5 mld. EUR. (Sursa: ZF)
  • Adobe Systems (US.ADBE) a raportat peste asteptari, inregistrand venituri trimestriale de 2.6 mld USD, in crestere cu 25% fata de aceeasi perioada a anului trecut si depasind cu 50 mil. USD asteptarile. Profitul pe actiune de 1.71 USD a fost cu 0.09 USD peste asteptari. Pentru 2019, compania estimeaza un profit pe actiune de 7.80 USD si venituri de 11.15 mld. USD. De aseme- nea, Adobe urmeaza sa fie inclusa in compozitia indicelui S&P 100. (Sursa: Seeking Alpha)
  • Audi (DE.NSU) previzioneaza o marja operationala intre 7% si 8.5%, valoare sub obiectivul pe termen lung, intrucat costurile de dezvoltare a masinilor electrice sunt foarte ridicate. Audi anunta in jur de 30 de modele electrice pana in 2025. (Sursa: Reuters.com)
  • Autoritatile chineze au ridicat restrictia de import pentru Model 3 produs de Tesla (US.TSLA) impusa in februarie, astfel com- pania dobandind acces la o piata cheie pentru masinile electrice. De asemenea, Tesla a confirmat numirea lui Zachary Kirkhorn ca CFO al companiei, acesta inlocuindu-l pe Deepak Ahuja. Tesla a prezentat noul Model Y, ce va fi construit pe aceeasi platfor- ma cu Modelul 3, pretul incepand de la 39,000 USD. (Sursa: Reuters.com)
  • General Electric (US.GE) previzioneaza o crestere a profitului pe actiune de la 50 la 60 de centi in 2019, valoare sub cea de 70 de centi previzionata de analisti. Scaderea estimarii se datoreaza restructurarilor si vanzarilor de active realizate de catre Larry Culp (CEO al companiei GE). (Sursa: Reuters.com)
  • Ministerul Apararii a anuntat ca au fost demarate procedurile pentru achizitionarea a 36 de avioane F-16, avioanele urmand sa fie construite sau upgradate in Romania. La mijlocul anului 2018, Ministrul Apararii Nationale a declarat ca Guvernul va colabora cu Aerostar pentru ca aceasta sa devina un centru regional pentru industria aeronautica din Europa de Sud-Est si de asemenea va colabora pentru programele majore de inzestrare a armatei, Aerostar fiind punctul unde se va face mententanta avioanelor F-16. (Sursa: Economica.net)
  • Transgaz este obligata cel putin pentru un moment sa intrerupa proiectul construirii conductei Tuzla-Podisor, destinata prelurarii de la tarmul Marii Negre a gazelor naturale ce ar urma sa fie extrase din perimetrul Neptun Deep, dupa ce procedura angajata de testare a cererii din partea potentialilor cumparatori si derularea procesului de alocare secundara de capacitate de transport s-au finalizat cu esec. (Sursa: Profit.ro)
  • Amazon va inchide in luna aprilie toate cele 87 locatii de desfacere ale produselor proprii, ce se regasesc fie in cadrul lantului Whole Food fie in incinta centrelor comerciale din Statele Unite. Conform unui reprezentant Amazon, decizia de inchidere a celor 87 locatii de desfacere a fost hotarata in baza unei evaluari, in schimb compania va extinde Amazon Books si Amazon 4- star, servicii ce ofera clientilor o experienta mult mai personalizata si o gama variata de produse. De asemenea, compania ar e in vedere deschiderea mai multor magazine alimentare pe teritoriul SUA. (Sursa: CNBC.com)
  • Retailer-ul Dollar Tree are in vedere pentru anul 2019, inchiderea a 390 de magazine Family Dollar si renovarea a 1000 de locatii, cu scopul de a repozitiona brandul pe piata de retail si de a imbunatatii profitabilitatea companiei. In prezent compania detine un numar de 7,001 magazine Dollar Tree si 8,236 magazine Family Dollar. (Sursa: CNBC)
  • Deutsche Post a raportat in T4 2018, vanzari de 16.9 mld. EUR, in crestere cu 5.1% fata de aceeasi perioada a anului precedent, depasind estimarile analistilor in timp ce profitul operational a fost de 1.1 mld .EUR, in linie cu asteptarile pietei. Conform CEO- ului Frank Appel, pentru anul 2019 estimeaza un profit operatonal situat intre 3.9 mld. EUR si 4.3 mld. EUR, echivalentul unei potentiale crestere de 2.5x respectiv 3x. (Sursa: CNBC)
  • Actiunile ShockWave Medical sunt disponibile de astazi la tranzactionare pe piata NASDAQ dupa ce compania a anuntat ca a vandut cu succes 5.7 mil. actiuni ordinare in IPO-ul incheiat ieri, pretul mediu brut comunicat publicului fiind de 17 USD/ actiune. Actiunile, tranzactionate la New York sub simbnolul SWAV, vor fi disponible de astazi si clientilor Tradeville prin intermediul serviciului Startrade INTL. (Sursa: markets.businessinsider.com)
  • Americanii de la Raytheon au emis catre Aerostar o comanda de lucrari pentru piese destinate sistemului de rachete Patriot. Conform Raytheon, Aerostar devine in mod oficial parte din reteaua globala de aprovizionare a sa. De asemenea, la finalul anu- lui 2017, Romania a demarat achizitia a sapte sisteme de aparare antiaeriana Patriot, pretul intregului contract fiind in valoare de 3.9 mld. USD. (Sursa: hotnews.ro)
  • Consiliul de Administratie al Electrica propune un dividend brut de 0.73 RON/actiune aferent repartizarii a 87.4% din profitul net inregistrat pentru 2018, echivalent a unui randament de 7% raportat la pretul de inchidere de ieri. De asemenea, in AGA din aprilie actionarii urmeaza sa aprobe bugetul pentru 2019 ce presupune un profit net individual de 195 mil. RON (sub cel de 298 mil. RON pentru 2018) si consolidat de 121 mil. RON. (Sursa: Economica)
  • Fondul Proprietatea, in calitate de actionar minoritar al Hidroelectrica, detinand 19.94% din capitalul social al Societatii, si-ar putea ajusta din nou evaluarea detinerilor in urma anuntului dat de ANRE conform caruia compania era obligata sa vanda o anumita cantitate de energie electrica la un pret reglementat de 111.61 RON/MWH in perioada 1 martie – 31 decembrie 2019. Cantitatea de energie electrica in discutie a reprezentat 9.7% din productia de electricitate livrata anul precedent. (Sursa: raport companie, ZF)
  • Banca Centrala a Mexicului este in discutii cu Amazon.com Inc (US.AMZN) pentru a lansa un sistem de plata mobil sustinut de guvern prin care clientii ar putea plati pentru cumparaturile online utilizand coduri QR. (Sursa: Reuters)
  • Conform declaratiilor CEO-ului Mike Manley, compania Fiat Chrysler (IT.FCA) ar fi dispusa sa ia in considerare oportunitati pri- vind aliante sau fuziuni, dar vanzarea brandului Maserati nu este o optiune. (Sursa: Reuters)
  • Airbus (FR.AIR) a anuntat ieri ca a primit o comanda de 21 de elicoptere atat model H125 cat si H135 din partea companiei americane Air Medical Group Holdings. Livrarile sunt planuite pentru urmatorii 3 ani, incepand cu 2019. (Sursa: Reuters)
  • CEO-ul General Electric Co (US.GE) a anuntat ca estimeaza un flux de numerar negativ pentru partea industriala a grupului in anul curent, iar pretul actiunilor si obligatiunilor GE a scazut in sedinta de tranzactionare de ieri. Actiunile GE au suferit cea mai mare scadere intraday din ultimele 3 luni, scazand cu pana la 7.5% in timpul sedintei de tranzactionare de ieri. (Sursa: Reuters)

Aici îți poți deschide un cont de tranzacționare

Capitalul tău este expus riscurilor.

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro
altex Aoro Carturesti logo QuickMobile