Smarter_way_USA

#pescurt – Știrile business ale zilei 20 martie 2019

20/03/2019 | #pescurt | 973 views

  • Rompetrol (PTR) propune repartizarea dividendului brut de 0.018 RON, echivalent unui randament de 5.6% (calculat la ultimul pret de inchidere). Data ex-dividend este 12 iunie 2019. De asemenea, in cadrul urmatoarei AGEA, se va vota desfiintarea a sapte puncte de lucru ca urmare a reorganizarilor operationale. (Sursa: bursa.ro)
  • Electrica si-a bugetat pentru 2019 venituri totale de 6 mld. RON, in crestere cu 7.5% fata de cele realizate pe parcursul anului 2018, in timp ce profitul net bugetat ar urma sa scada cu 48% la 121 mil. RON. Declinul profitului net este estimat in contextul unor cheltuieli mai mari cu energia electrica achizitionata si al costurilor cu achizitia certificatelor verzi. De asemenea, taxarea cifrei de afaceri cu 2% conform OUG 114 va genera o crestere a cheltuielilor din exploatare cu 41 mil. RON. (Sursa: ZF)
  • Biofarm Bucuresti (BIO) propune repartizarea dividendului brut de 0.01 RON, echivalent unui randament de 2.89% (calculat la ultimul pret de inchidere). (Sursa: bursa.ro)
  • Compania de curierat FedEx a raportat rezultate financiare aferente T3 2018 sub asteptarile pietei si de asemenea si-a redus estimarile privind rezultatele financiare aferente intregului an fiscal 2018. Evolutia negativa a fost determinata in principal de scaderea activitatii internationale, ca urmare deteriorarii mediului macroeconomic global si a unei activitati comerciale globale in scadere. In tranzactionarea after-hours titlurile FedEx au scazut cu peste 4%. (Sursa: CNBC.com)
  • Tencent Music a raportat venituri aferente T4 2018 in crestere cu 50.5% pana la 5.4 mld. yuan (804.7 mil. USD), peste astepta- rile analistilor. La nivelul rezultatului net, compania a raportat o pierdere trimestriala de 875 mil. yuan, insa la nivelul intregului an 2018, compania a raportat un profit net de 1.83 mld. yuan. Actiunile Tencent Music au scazut in after-hours cu 6.3% pana la 17.36 USD/actiune. (Sursa: CNBC.com)
  • Aeronavele Boeing 737 MAX raman in continuare la sol. De asemenea, Boeing a anuntat ca suspenda livrarile acestor aeronave pana cand companiile aeriene vor opera din zborurile cu aeronavele Boeing 737 MAX, insa vor continua sa produca in continu- are, 52 de aeronave pe luna. (Sursa: 4Traders.com)
  • British Petroleum este in discutii cu Lightsource BP (producator de energie solara detinut in proportie de 43% de BP) privind achizitia de energie solara pentru sustinerea activitatilor operationale. Achizitia de energie solara poate ajuta compania sa-si atinga scopul de a creste fara majorarea emisiilor de carbon. La inceputul acestui an, sub presiunea actionarilor, British Petrole- um a clarificat modul in care businessul este aliniat cu acordul de la Paris privind incalzirea globala. (Sursa: Bloobmerg.com)
  • IAR Brasov (IARV) propune repartizarea dividendului brut de 0.63 RON, echivalent a unui randament de 8% (calculat la ultimul pret de inchidere). (Sursa: comunicat companie)
    S.N.T.G.N. TRANSGAZ S.A. (TGN) Pret curent 338.00 (+0.30%) P/E 7.98 P/BV 1.08 P/S 2.65
    Transgaz (TGN) propune repartizarea dividendului brut de 21.66 RON, echivalent unui randament de 6.4% (calculat la ultimul pret de inchidere). Plata dividendelor va fi realizata incepand cu data de 16 iulie 2019. De asemenea, administratorii societatii Transgaz (TGN) l-au ales pe Lapusan Gabriel in functia de presedinte al Consiliului de Administratie. (Sursa: comunicat companie)
  • Prebet Aiud (PREB) propune repartizarea dividendului brut de 0.33 RON, echivalent unui randament de 6.29% (calculat la ulti- mul pret de inchidere). Propunerea pentru data platii este 29 mai 2019. (Sursa: ZF)
  • Carbochim Cluj-Napoca (CBC) propune repartizarea unui dividend brut de 0.2 RON, echivalent randamentului de 2% (calculat la ultimul pret de inchidere). (Sursa: ZF)
  • Gigantul chinez de IT, Tencent, anunta ca va renunta la 10% din manageri ca urmare a unei restructurari determinata de scade- rea ratelor de crestere si a intensificarii competitiei. Presedintele Tencent, Martin Lau, a anuntat in cadrul unei sedinte ce a avut loc la finalul anului 2018, faptul ca managerii cu productivitate scazuta vor fi nevoiti sa paraseasca compania sau sa fie trecuti pe o pozitie inferioara. (Sursa: Bloomberg.com)
  • Apple a lansat o noua tableta iPad Air cu un ecran de 10.5 inci, readucand pentru clienti modelul care a disparut o data cu lan- sarea iPad Pro. De asemenea, noul iPad Air are un ecran mai mare decat tableta de 329 USD proiectata pentru scopuri educati- onale ce a fost lansata anul trecut. Totodata, seria iPad mini a fost upgradata pentru prima data din 2015. Lansarea noilor ta- blete vine cu o saptamana inainte ca Apple sa lanseze serviciul media care sa concureze cu Netflix. (Sursa: Bloomberg)
  • Cautand sa isi diversifice sursele de venituri, Google va lansa astazi serviciul de streaming de jocuri. In prezent acest sector este dominat de companii precum Microsoft, Sony si Nitendo iar valoarea industiei se ridica la peste 140 mld. USD. Analistii sunt sceptici cu privire la noul business Google, fiind de parere ca Microsoft este mult mai bine pozitionata pe aceasta piata. (Sursa: CNBC.com)

Aici îți poți deschide un cont de tranzacționare

Capitalul tău este expus riscurilor.

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro
altex Aoro Carturesti logo QuickMobile