Smarter_way_USA

#pescurt – Știrile business ale zilei 28 martie 2019

28/03/2019 | #pescurt | 969 views

  • Alro si-a bugetat pentru anul 2019 venituri de 673.7 mil. USD, in crestere cu 2% fata de vanzarile realizate in 2018 si un profit net in valoare de 12.4 mil. USD, in scadere cu 78%, evolutia estimata fiind impactata in mod negativ de majorarea pretului energiei electrice si al gazelor naturale. (Sursa: ZF.ro)
  • Astazi, angajatii din cel putin o sucursala a Societatii pentru Servicii de Mentenanta a Retelei Electrice de Transport, filiala Transelectrica, au intrat in greva nemultumiti in primul rand ca nu si-au primit salariile. Filiala SMART are aproximativ 650 de angajati, aproximativ 70% din personalul direct productiv avand salariul minim pe economie. (Sursa: Economica.net)
  • Compania Life is Hard propune in AGA majorarea capitalului social cu 300 mii RON, prin emiterea a 300 mii actiuni noi cu o valoare nominala de 1 RON/actiune, echivalent a aproximativ 14.3% din valoarea capitalului social actual. Rata de alocare a actiunilor este de 1 actiune noua la 7 actiuni detiunte la data de inregistrare. Capitalul social dupa majorare va fi de 2.4 mil. RON. (Sursa: comunicat companie)
  • Ieri, compania Boeing a declarat ca a dezvoltat un software care previne erorile ce pot sa apara la sistemul de pilot automat al aeronavelor Boeing 737 MAX, sistem ce este in prezent cercetat amanuntit dupa cele doua accidente aviatice din ultimele 5 luni. De asemenea, Jon Raviv, analist in cadrul Citi Group a emis o recomandare de cumparare pentru actiune Boeing, vizand un pret tinta de 450 USD/actiune. (Sursa; CNBC.com)
  • Actiunile producatorului de articole sportive Lululemon s-au apreciat cu 10% in tranzactionarea after-hours dupa ce compania a raportat rezultate financiare aferente T4 2018 peste asteptarile analistilor. Conform Calvin McDonald, CEO Lululemon, com- pania a inregistrat unul dintre cei mai buni ani din punct de vedere financiar, cu un profit trimestrial de 218.5 mil USD in crestere cu 82% fata de aceeasi perioada a anului precedent si cu 5% peste asteptarile analistilor, in timp ce vanzarile au cres- cut cu 26% pana la 1.17 mld. USD ca urmare a cererii ridicate din sezonul de sarbatori si a cresterii vanzarilor in punctele de desfacere deschise in ultimele 12 luni cu peste 16%. Extinderea companiei catre segmentul de imbracaminte sportiva pentru barbati reprezinta o sursa potentiala de crestere avand in vedere gradul de penetrare de doar 20% al companiei in acest seg- ment pana in prezent. (Sursa: CNBC)
  • Compania AT&T a contractat Laboratorul Departamentui American de Energie pentru a realiza un model de predictii ale even- imentelor climatice ce pot afecta infrastructura companiei in urmatorii 30 de ani. Din 2016 pana in prezent compania a inregis- trat pagube din cauza dezastrelor naturale de peste 840 mil. USD.(Sursa: CNBC.com)
  • Nuclearelectrica a anuntat incheierea unui acord cu General Electric Global Services pe o durata de 8 ani, compania urmand sa plateasca aproape 120 mil. USD pentru servicii de intretinere si reparatie a Unitatilor 1 si 2 CNE Cernavoda. Valoarea contractu- lui depaseste 10% din cifra de afaceri neta aferenta anului 2018. (Sursa: comunicat companie)
  • Conpet si-a bugetat pentru 2019 afaceri de 420 mil. RON in crestere cu doar 1% comparativ cu 2018 si un profit de 43.8 mil. RON in scadere cu 26%. In anul 2018, transportatorul national de titei a avut cel mai mic profit net din 2014 pana in prezent. (Sursa: ZF)
  • Producatorul de medicamente Zentiva propune actionarilor o majorare de capital cu pana la 30 mil. RON prin emisiunea unui numar de 300 mil. actiuni noi cu valoare nominal de 0.1 RON/actiune. Majorarea de capital se realizeaza pentru asigurarea implementarii planurilor de dezvoltare ale companiei. (Sursa: ZF)
  • Aeronava Boeing 737 MAX a companiei Southwest Airlines a declarat stare de urgenta la scurt timp dupa decolare si s-a intors pe aeroportul din Orlando, dupa ce a intampinat probleme la motoare. Aeronava nu avea pasageri la bord si se indrepta catre una dintre bazele companiei aeriene in Victorville California, unde urma sa fie pastrata la sol. Administratia Federala de Aviatie a declarat ca investigheaza acest incident. (Sursa: CNBC)
  • Conform Financial Times, Renault intentioneaza ca in urmatoarele 12 luni sa reinceapa discutiile privind o potentiala fuziune cu Nissan dupa care va pune bazele unei oferte de preluare a Fiat Chrysler Automobiles. (Sursa: Reuters)
  • Volkswagen si Amazon au semnat un parteneriat strategic pentru a crea un segment nou de servicii cloud. Conform Reuters, Amazon va juca un rol important in ceea ce priveste imbunatatirea productivitatii companiei de automobile Volkswagen. (Sursa: Reuters)

Aici îți poți deschide un cont de tranzacționare

Capitalul tău este expus riscurilor.

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro
altex Aoro Carturesti logo QuickMobile