Smarter_way_USA

Beyond Meat – Prima listare la bursă a unei companii din sectorul mâncării vegane!

04/04/2019 | Bursa & Investitii | 1,984 views

California-based Beyond Meat is planning to go public according to documents filed last Friday by the company. Beyond Meat will be listed on the Nasdaq as “BYND,” with an initial offering of $100 million, a number analysts say will likely change. Sursa: SmartBeta.ro

Asta chiar va fi un IPO tare interesant … e drept, inca nu au apucat sa genereze profit, dar pentru investitorii care-si folosesc capuțu si fac diferenta intre Tesla si Ford, inteleg faptul ca e o companie in care investesti pe termen lung in care investitorii si finantatorii momentan pompeaza bani pentru dezvoltare, cercetare (noi retete, cat mai gusoase si cat mai apropiate ca gust cu cele din carne, etc) si care poate deveni foarte frumos o actiune de growth!

Imagineaza-ti un burger suculent, aburind, cu un miros ce-ti da peste cap toate planurile de a manca sanatos. Acum imagineaza-ti ca n-are pic de carne. Asta, desi grasimea pare ca musteste pe el si ai baga mana in foc ca a fost rosu, sangeriu, inainte de a fi pus pe gratar. Nu mai e apetisant?

Firma care l-a pus in vanzare, Beyond Meat, este finantata de Bill Gates, dar si de co-fondatorul Twitter, Biz Stone.

Potrivit CNBC, Industria carnii e de aproximativ 30 miliarde dolari si a crescut anul trecut cu 2%, in timp ce industria alternativelor de carne de 1,4 miliarde dolari a crescut cu 22%”, potrivit Euromonitor.

Pe langa indivizii de rang inalt precum Bill Gates si Leonardo DiCaprio, investitori in Beyond Meet mai sunt si inclus Tyson Foods, unul dintre cei mai mari producatori de carne din America. Tyson a primit initial cinci procente în BeyondMeet, dar a revenit pentru a-și spori investiția imediat după.

“Beyond Meat se vinde in pachete a cate doi burgeri, la pretul de 5,99 dolari. Asta e insa o problema, pentru ca pretul este mai mare decat al carnii, asa ca probabil ca va mai dura ceva pana cand va deveni o alternativa raspandita.” comenteaza Qartz.

20 de grame de proteine din mazare. “Sangele” e sfecla rosie Odata aruncat pe gratar, burgerul devine maroniu in exterior, iar in interior pastreaza tenta rozalie. Cat despre mirosul emanat atunci cand e pe gratar, nu se deosebeste cu nimic de cel al burgerului traditional.

Cei care l-au incercat afirma ca nici gustul nu e diferit de cel al unui burger traditional desi n-are pic de proteina animala, desi se vinde la raionul de carne. Contine 20 de grame de proteina vegetala din mazare, iar tenta rozalie e data de sfecla. Nu contine soia sau gluten.

Beyond Meet a crescut rapid de la lansarea sa în 2016, vânzând peste 25 de milioane de Beyond Burgers de-a lungul timpului. Compania sa extins recent în sudul asiei, iar în august, Grand Hyatt din Singapore a adăugat si meniul Beyond Burger și a vândut 1.000 de burgeri în prima zi.

Sapte ani de cercetare sunt in spatele acestui rezultat. Cei implicati in proiect au petrecut cea mai mare parte din timp “intelegand carnea” si incercand sa o obtina din ingrediente vegetale.

Ce spuneti ? Ati investi intr-un astfel de business ?

Nu uitati sa aveti un portofoliu diversificat pentru a fi protejat in caz de situatii mai putin placute in cazul unora dintre ele!


Disclaimer: Nu sunt un analist financiar, consultant si nici broker. Iti voi oferii ajutorul prin prisma experientei personale pe portofoliul propriu de investitor si nu de povestitor. Ceea ce vei decide sa faci in urma discutiei cu mine, este strict responsabilitatea ta. In momentul in care vei lua decizia sa investesti, iti voi recomanda si o lista de brokeri autorizati cu care vei putea discuta si incepe deschiderea contului de tranzactionare.

Tags: , , , , , ,

Aici îți poți deschide un cont de tranzacționare

Capitalul tău este expus riscurilor.

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro
altex Aoro Carturesti logo QuickMobile