Smarter_way_USA

Jamie Dimon: Despre socialism vs. capitalism: “Socialismul produce în mod inevitabil stagnare, corupție sau mai rău”

04/04/2019 | Bursa & Investitii | 976 views

Desi nu sunt mare fan al lui Jamie Dimo, CEO-ul JP Morgan (cea mai mare banca de investitii din lume), fiindca uneori bate câmpii grav de tot) dar mai are si sclipiri interesante cum ar fi cele mentionate in scrisoarea anuala a actionarilor, in care isi spune opinia despre socialism/capitalism si despre dezvoltarea si sustinerea business-urlor mari si asa mai departe!

Intreaga scrisoare o gasiti aici sau aici pe siteul oficial JP Morgan Annual Letter to Shareholders

“Socialismul produce în mod inevitabil stagnare, corupție și adesea mai rău – cum ar fi oficialii guvernamentali autoritari care au adesea o capacitate crescândă de a interveni atât în ​​economie, cât și în viața individuală – pe care o fac frecvent pentru a menține puterea. așa cum a fost în celelalte cazuri în care s-a încercat “, a adăugat el.

“Atunci când guvernele controlează companiile, activele economice (companii, creditori și așa mai departe) sunt utilizate pentru a continua interesele politice – conducând la companii și piețe ineficiente, favoritism enorm și corupție”, a scris Dimon în scrisoarea din raportul anual 2018 al băncii.

“Arătați-mi o țară fără mari companii de succes și vă voi arăta o țară nereușită – cu prea puține locuri de muncă și fără oportunități ca rezultat”, a scris el. “Nici o țară nu ar fi mai bună fără companiile mari, de succes, pe lângă companiile mijlocii și mici. Întreprinderea privată este adevăratul motor al creșterii în orice țară”.

Credit imagine: IMAGE DISTRIBUTED FOR JP MORGAN CHASE – Jamie Dimon, JP Morgan & Chase Co. Chairman and CEO, discusses the impact of The Fellowship Initiative, Monday, June 23, 2014, at JPMorgan Chase Headquarters in New York. The expanded Fellowship Initiative enrolls young men of color in Chicago, Los Angeles, and New York City in a multi-year hands-on enrichment program that includes academic, social and emotional support. (Photo by Diane Bondareff/Invision for JPMorgan Chase/AP Images)

Tags: , , ,

Aici îți poți deschide un cont de tranzacționare

Capitalul tău este expus riscurilor.

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro
altex Aoro Carturesti logo QuickMobile