Smarter_way_USA

#pescurt – Știrile de business ale zilei 12 aprilie 2019

12/04/2019 | #pescurt | 926 views

  • Productia totala de hidrocarburi a OMV Petrom (SNP) a scazut cu 2% in T1 2019 fata de trimestrul anterior, conducerea esti- mand o scadere de 5% a productiei fata de anul 2018. In segmentul upstream, productia de titei si condesat in T1 a fost in sca- dere cu 1.83% fata de T4 2018, in timp ce productia de gaze naturale este mai mica cu 2.83%. (Sursa: Bursa.ro)
  • In urma unor achizitii recente de 10 mil. RON, fondul de pensii NN Group a ajuns sa detina 5.12% din actiunile Transelectrica (TEL), fata de participatia anterioara de 4.48%. (Sursa: profit.ro)
  • Disney (US.DIS) a publicat noi detalii despre serviciul de streaming ce urmeaza sa-l lanseze, Disney Plus in cadrul zilei dedicate investitorilor. Disney Plus va fi lansat anul acesta, pe 12 noiembrie, iar tariful la lansare va fi de 6.99 USD pe luna sau 69.99 USD pe an (5.83 USD pe luna). Noul serviciu va concura cu Netflix, Amazon Prime Video si Hulu. (Sursa: MSN.com)
  • Tesla Inc. (US.TSLA) a anuntat ca ofera varianta leasingului operational pentru modelul 3 sedan in SUA, prin aceasta optiune incercand sa extinda baza de clienti. In schimbul unui avans si unor plati lunare, clientii vor putea utiliza masinile Tesla, dar fara a avea la sfarsit optiunea de a achizitiona masina. De asemenea, Panasonic si Tesla au anuntat ca vor continua sa investeasca in Gigafactory, dar vor incerca sa foloseasca mai mult din resursele existente, in timp ce Panasonic a declarat ca va analiza cere- rea masinilor electrice inainte de a investi in extinderea fabricii din Nevada. (Sursa: Reuters)
  • CEO-ul Boeing Co. (US.BA) a anuntat ieri ca update-ul de software pentru a preveni dezastrele precum ultimele 2 accidente aviatice functioneaza. De asemenea, a anuntat ca se asteapta la niste teste aditionale in urmatoarele saptamani in timp ce pro- ducatorul incearca sa recastige increderea clientilor. (Sursa: Reuters)
  • Divizia din Japonia a companiei Amazon.com (US.AMZN) a crescut semnificativ pentru prima data in 11 ani pretul pentru serviciul Prime cu 26%, ajungand la aproximativ 43.86 USD pe an, dar in continuare sub tariful din SUA de 119 USD. (Sursa: Reuters)
  • Nuclearelectrica (SNN) a incheiat un acord cu China General Nuclear Power si CGN Central and Eastern Europe Investment, care prevede infiintarea unei societati de proiect numita JVCo. Societatea pe actiuni JVCo va avea o durata initiala de 2 ani, iar cotele de participare vor fi de 51% CGN si 49% SNN. Capitalul social maxim alocat proiectului va fi de 4.08 mil. EUR. (Sursa: co- municat companie)
  • Union International Center, actionar minoritar al Lido Bucuresti (LIDO) solicita aprobarea deschiderii procedurii de insolventa. In cadrul aceleasi adunari se va supune aprobarii si vanzarea unui pachet de actiuni detinut de Lido la Intercontinental. Pache- tul de actiuni reprezinta 1.89% din capitalul social al Intercontinental. (Sursa: ZF)
  • CEO-ul SAP, Bill McDermott a declarat ca urmareste dublarea valorii de piata a companiei la 250—300 mld. EUR pana in 2023. Capitalizarea de piata a companiei a crescut din 2010 de la 45 mld. EUR la aproximativ 140 mld. EUR. SAP se afla intr-o perioa- da de restructurare anuntata in ianuarie ce include eliminarea a 4,000 de locuri de munca, urmarind astfel transformarea intr- un business de platforma digitala. (Sursa: Reuters)
  • Actiunile Lyft (US.LYFT) au scazut cu aproape 11% in timpul sedintei de tranzactionare de miercuri in timp ce competitorul sau, Uber Technologies Inc. a anuntat ca se apropie de listare, urmand sa vanda actiuni in valoare de aproximativ 10 mld. USD. (Sursa: Reuters)
  • Amazon (US.AMZN) a cumparat Canvas Technology, un startup de robotica ce se specializeaza in productia de vehicule auto- matizate de depozit. Pretul achizitiei nu a fost anuntat. (Sursa: Reuters.com)
  • YouTube, detinut de Alphabet Inc. (US.GOOG) a anuntat ca isi va dezvolta propriile seriale interactive, compania a semnat de asemenea un acord pe mai multi ani cu Discovery pentru a oferi utilizatorilor YouTube diverse canale precum Discovery Chan- nel, HGTB, Food Network, Travel Channel. (Sursa: SeekingAlpha, MSN)
  • Bursa de Valori (BVB) si-a bugetat pentru 2019 venituri operationale de 26.54 mil. RON, in crestere cu 9% fata de cele realizate in 2018. Compania estimeaza un profit net de 10.22 mil. RON, in crestere cu 8% fata de cel inregistrat in 2018, iar profitul net pe actiune bugetat de 1.27 RON este in crestere cu 7.6%. (Sursa: ZF)
  • Transgaz SA (TGN) a incheiat un contract cu Fitch Ratings, compania aflandu-se in prezent in perioada de evaluarea pentru acordarea unui nou rating si estimeaza ca va primi noul rating in mai – iunie 2019. (Sursa: ZF)
  • Nuclearelectrica anunta completarea a ordinii de zi a AGOA din 23 aprilie cu solicitarea actionarului minoritar, Fondul Propr ie- tatea, de a distribui un dividend brut suplimentar de 1.45 RON/actiune, echivalentul unui randament al dividendului de 15% si a unei rate de distributie de 112%. (Sursa: comunicat companie)
  • American Airlines a declarat ca va extinde restrictiile de zbor a aproximativ 90 de zboruri pe zi pana la 5 iunie 2019, ca urmare a decizie de pastrare la sol a aeronavlor Boeing 737 MAX dupa cele doua accidente aviatice produse intru-un interval de 5 luni. Decizia celui mai mare operator aerian din SUA de a mentine restrictiile de zbor pana la 5 iunie 2019 indica faptul ca aceasta nu se astepta ca restrictiile de zbor ale aeronavelor Boeing 737 MAX sa fie ridicate in urmatoarea perioada. (Sursa: Reuters.com)
  • Departamentul SUA de Dezvoltare Urbana a acuzat Facebook de incalcarea a Legii Ocuparii deoarece a oferit posibilitatea com- paniilor de real-estate sa tinteasca potentiali clienti in functie de nationalitate, culoare, religie si alti factori, promovand astfel un comportament discriminatoriu. (Sursa: Reuters.com)
  • Fiat Chrysler Automobiles va plati producatorului de masini electrice Tesla sute de milioane de euro pentru a putea incadra automobilele Tesla in flota sa astfel incat sa evite impunerea unor amenzi pentru nerespectarea noilor regelementari ale Uniu- nii Europene in ceea ce priveste emisiile de carbon. Aceasta decizie va permite producatorului italian sa reduca emisiile medii de carbon la un nivel acceptabil. (Sursa: Reuters.com)
  • Transelectrica a anuntat ca din cauza situatiei economice-financiare a Filialei SMART S.A., vor avea loc intarzieri ale proiectelor de investitii, compania estimand o intarziere de 540 de zile a retehnologizarii statiei Arefu, de 270 de zile a statiei Dumbrava, si de 450 de zile a statiei Raureni. (Sursa: comunicat companie)
  • Membrii Consiliului de Administratie al BVB au investitii de 430 mii RON in actiuni ale operatorului pietei locale de capital, de trei ori mai mult fata de finele anului 2017. (Sursa: ZF)
  • Electrica a anuntat inchiderea procedurii de insolventa a filialei Servicii Energetice Muntenia si a inceput luarea masurilor pentru reinsertia societatii in activitatea de afaceri. (Sursa: ZF, comunicat companie)
  • Fondul Proprietatea discuta vanzarea participatiei sale de 49% din capitalul Salrom, monopol romanesc de profil controlat de Ministerul Economiei. FP isi evalueaza detinerea la Salrom la un sfert de milliard de RON si a incasat anul trecut dividende de peste 42 mil. RON. (Sursa: Profit.ro)
  • Actionarii Avicola S.A. au aprobat pe 3 martie retragerea de la tranzactionare de pe piata AeRo a valorilor imobliliare emise de societate, iar pretul stabilit in cazul cererilor de retragere a actionarilor este de 3.1446 RON. Avicola este detinuta in procent de 99.39% de SIF Muntenia. (Sursa: ZF)
  • Inainte ca posibila fuziune Detusche Bank – Commerzbank sa fie aprobata, Banca Centrala European va solicita Deutsche Bank sa-si majoreze capitalul astfel incat sa aiba un buffer in cazul in care fuziunea cu Commerbank va genera efecte negative. (Sursa: Reuters.com)
  • Conform agentiei de rating Fitch, impactul deciziei de retinere la sol a aeronavelor Boeing 737 MAX asupra companiilor aeriene din Asia a fost limitat pana in prezent atat la nivelul vanzarilor cat si la nivelul capacitatii operationale ale companiilor in princi- pal datorita cererii scazute din primul trimestru determinata de sezonalitate industriei, insa impactul poate devenii vizibil in T2 2019. (Sursa: Reuters.com)
  • Samsung Electronics estimeaza pentru T1 2019 un profit operational de 6.2 tril. won (aprox. 5.5 mld. USD) in scadere cu 60% fata de aceeasi perioada a anului precedent, ca urmare a diminuarii cererii de chip-uri. De asemenea compania estimeaza sca- derea veniturilor cu 14% pana la 52 tril. won. (Sursa: Reuters.com)

Aici îți poți deschide un cont de tranzacționare

Capitalul tău este expus riscurilor.

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro
altex Aoro Carturesti logo QuickMobile