Smarter_way_USA

Raport XTB: Este oare justificat acest optimism din piața bursieră?

17/04/2019 | Bursa & Investitii | 1,095 views

Indicele de referință german, DE30, a crescut cu 18% de la sfârșitul lunii decembrie, în urma înregistrării unor câștiguri și mai impresionante a indicilor americani. Acest avans a avut loc în ciuda faptului că indicatorul PMI a scăzut sub 45 de puncte pentru a 5-a oară în ultimii 20 de ani. Este optimismul pieței justificat? Va indica raportul pentru luna aprilie o îmbunătățire?

Rezumat:

  • Joi se va publica indicatorul PMI manufacturier mult așteptat (10:30 am ora României)
  • Investitorii speră să vadă date mai optimiste
  • Există o discrepanță foarte pronunțată între datele din industrie și nivelurile atinse de indicele DE30

Cine are dreptate – seria de date sau piața?

Cu o lună în urmă, piețele au fost doborâte din cauza indicatorului PMI din Germania, care a scăzut sub 45 de puncte, ceea ce ar fi putut sugera o recesiune. Drept urmare, indicele s-a corectat, iar comenzile noi, în special cele pentru export, au scăzut considerabil, ducând la ridicarea unor semne de îngrijorare  cu privire la o posibilă decelerare globală. Cu toate acestea, piețele au trecut rapid peste impactul acestor date și au reușit să se aprecieze la niveluri care nu au mai fost observate în mai bine de 6 luni.

Există un gap semnificativ între piețe și datele din sectorul manufacturier german. Sursa: Macrobond, XTB Research

Întrebarea cheie în acest caz este: “cine au dreptate – piețele sau datele PMI”? Cert este că, raportul ZEW pentru luna aprilie nu a ajutat la rezolvarea acestei probleme. Indicatorul sentimentului a crescut la 3,1 puncte – mai mult decât era de așteptat și la cel mai înalt nivel de mai bine de un an.

În același timp, indicatorul privind condițiile actuale a scăzut la 5,5 puncte – cel mai scăzut nivel din noiembrie 2014 și cel de-al 7-lea declin consecutiv. Această situație redă în mod clar dilema actuală a pieței: avansul se bazează pe speranțe. Speranțe că îngrijorările privind negocierile comerciale chino-americane se vor reduce, speranțe că Fed va împiedica încetinirea SUA, speranțe că stimularea Chinei va ajuta la redresarea economică.

Acest lucru a creat un decalaj semnificativ între indicii bursieri și datele economice actuale și este deosebit de clar acest lucru în Germania. Se pare că este evident că datele – inclusiv cel mai important indicator PMI manufacturier – trebuie să se redreseze rapid (și în mod substanțial) în cazul în care piața bull va fi justificată.

Situația tehnică DE30

DE30 a crescut puternic de la minimul de 10267 de puncte atins în decembrie, iar indicatorul PMI dezamăgitor de luna trecută a provocat doar o ușoară corecție. Indicele oscilează în acest moment într-un canal abrupt ascendent, menținut cu ajutorul formațiunii inversate Head and Shoulders care stabilește zona de rezistență la 12358 de puncte. Zona de suport cheie este localizată la 10775 de puncte – un nivel care a servit ca rezistență în trecut.

DE30 rămâne într-un canal ascendent. Sursa: xStation5

Acest material nu este emis pentru a influenta deciziile de tranzacționare ale niciunei persoane. Informațiile cuprinse în cadrul acestui material nu sunt prezentate pentru a fi aplicate, copiate sau testate în cadrul tranzacțiilor dumneavoastră. Informațiile cuprinse în cadrul acestui material sunt emise în baza experienței proprii a emitentului și nu reprezintă o recomandare individuală, nu vizează atingerea anumitor obiective, randamente financiare și nu se adresează nevoilor niciunei persoane anume care ar primi-o. Premisele acestui material nu au în vedere situația și persoana dumneavoastră deci nu recomandăm utilizarea acestor informații sub orice formă. Utilizarea informațiilor cuprinse în cadrul acestui material în orice modalitate se face pe propria dumneavoastră răspundere. Acest material este emis de către un analist pentru care își asumă răspunderea X-Trade Brokers Dom Maklerski SA, persoană juridică supervizată de KNF – Autoritatea de Supraveghere Financiara din Polonia.

Tags: , , , , , ,

Aici îți poți deschide un cont de tranzacționare

Capitalul tău este expus riscurilor.

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro
altex Aoro Carturesti logo QuickMobile