Smarter_way_USA

Top 6 cărți de educație financiară care îți oferă resurse mai valoroase decât banii!

23/04/2019 | Bursa & Investitii, Imi place | 4,335 views

Ne plângem mai mereu că nu avem bani, dar de fapt, de cele mai multe ori nu banii sunt cei care ne lipsesc, ci educația. Adică știința de a administra banii, puțini sau mulți, pe care îi câștigăm. Nu trebuie să te învinuiești pentru asta.

Motivul se află probabil în copilăria ta, când, singurul lucru pe care l-au făcut părinții tăi pentru a-ți oferi un dram de educație financiară a fost să-ți cumpere o pușculiță. Ți-au oferit astfel o vagă idee despre cum ai putea să economisești bani, uitând totodată să te îndrume în legătură cu modalitățile de a-i câștiga și de a-i cheltui inteligent.

În aceste condiții nu e de mirare că România se află, potrivit unui raport al Băncii Mondiale, pe locul 122 din 143 de țări la cunoștințele financiare.

Când vine vorba de bani, informația este o resursă primordială. Pentru că a face bani și a ști să îi administrezi ulterior e o știință ca oricare alta.

Librării recomandate de Educație Financiară:

Librarie.net Carturesti Libris
Diverta eMag.ro BookCity

Așadar, dacă vrei să descoperi modalități noi de a face bani, de a investi, de a cheltui și de a economisi inteligent, dacă vrei să atingi starea ideală de libertate financiară, cărțile pe care ți le recomand în rândurile de mai jos îți vor fi de un real folos. Pentru că … există ceva mai valoros decât banii, și anume… educația: educația financiară!

1. Banii: Stăpânește jocul de Tony Robbins

Tony Robbins nu mai are nevoie de nicio prezentare pentru mulți dintre voi. Hugh Jackman spunea despre el că: „Indiferent cine ești, indiferent cât succes ai, indiferent cât de fericit ești, Tony îți poate oferi ceva.” Asta pentru că Robbins și-a câștigat pe bună dreptate titlul de strategul de viață și de afaceri numărul 1 al Americii, fiind în același timp antreprenor, autor de bestselleruri și coach pentru sportivi, artiști, manageri generali din Fortune 500 și chiar președinți de state.
Tony Robbins a mărturisit că, de la criza din 2008 a fost obsedat de găsirea unei modalități prin care să ajute oamenii obișnuiți să obțină controlul asupra propriilor bani și să lupte cu un sistem care a fost de multe ori măsluit în defavoarea lor. Pentru „Banii: Stăpânește jocul. 7 pași simpli spre libertatea financiară”, Tony Robbins a intervievat 50 dintre cei mai străluciți și influenți jucători din lumea banilor, dintre care îi amintim pe: Ray Dalio (fondatorul celui mai mare fond speculativ de pe planetă), David Swensen (unul dintre cei mai mari investitori instituționali din toate timpurile), Kyle Bass (omul care a transformat investiții de 30 de milioane de dolari în două miliarde) sau Charles Schwab (președintele Charles Schwab Corporation care administrează în prezent 2,38 trilioane de dolari).
Din aceste interviuri  Robbins a extras principalele lor secrete ale succesului investițional, formulând ulterior 7 pași simpli pe care îi poate urma oricine, indiferent de cât de puțini bani ar avea, pentru a atinge siguranța și independența financiară. Potrivit autorului, aceste strategii „pot face pentru tine diferența între a te pensiona confortabil sau a muri falit.” Autorul promite că la finalul cărții vei ști ce să faci ca să ai un venit pe viață – un cec de salariu care să îți poată susține viața pe care ți-o dorești – fără să mai trebuiască să mai muncești vreodată.

2. De neclintit de Tony Robbins

Strategul de viață și de afaceri numărul 1 al Americii și coach-ul care a instruit peste 50 de milioane de oameni din o sută de țări, susține în această carte-manual că efectele crizei din 2008 încă nu au trecut în totalitate. Potrivit lui, trăim încă într-o lume nebună, în care bancherii centrali duc în continuare o luptă acerbă pentru a reînvia creșterea economică. În aceste condiții, indiferent de salariul pe care îl ai și de etapa vieții în care te afli, Robbins îți furnizează instrumentele care te vor ajuta să îți atingi obiectivele financiare mai rapid decât ai fi crezut că este posibil.
Robbins susține că poți deveni de neclintit chiar și în condițiile acestei instabilități majore, pentru că a fi de neclintit nu se referă neapărat la bani, ci la o dispoziție mentală. Și pentru a te ajuta să ajungi la această stare mentală de neclintit, Robbins îți pune la dispoziție un ghid financiar pentru a atinge bunăstarea și prosperitatea, explicându-ți principiile de bază ale mașinăriei financiare, evoluțiile și inflexiunile pieței din ultimii 10 ani, precum și capcanele pe care ar trebui să le eviți ca investitor.
Cartea este un instrument cum nu se poate mai util din care vei afla:
  • Cum să-ți întocmești un plan financiar;
  • Strategii viabile pentru a te proteja de crahuri și schimbări și pentru a-ți maximiza profitul;
  • Modalități rapide de a-ți recâștiga banii, ferindu-te de taxele ascunse;
  • Cele patru principii esențiale pe care investitorii de top le folosesc pentru a-și maximiza profitul.

3. Drumul către libertatea financiară. Primul tău milion în șapte ani de Bodo Schäfer

Poți câștiga un milion în doar șapte ani? Aceasta este întrebarea care îți trece prin minte imediat ce citești acest titlu. Potrivit lui Bodo Schäfer răspunsul este prin excelență afirmativ, el fiind de părere că oricine poate deveni bogat, așa cum fiecare dintre noi poate face salturi în apă, poate să piloteze sau chiar să programeze un computer. Însă trebuie să ții cont de faptul că a deveni bogat nu ține de noroc, ci mai degrabă de disciplină, de o bună înțelegere a finanțelor și de învățarea unor strategii.
Autorul a reușit să devină milionar până la 30 de ani, exact așa cum și-a propus, de aceea este convins că, dacă el a reușit, poate reuși oricine, cu condiția să respecte anumite reguli simple:
  • Economisește un anumit procent din venitul tău;
  • Investește-ți economiile;
  • Mărește-ți venitul;
  • Economisește un anumit procent din toate măririle de venit.
Bodo Schäfer este un antreprenor american de origine germană care a deprins legile succesului financiar din propria experiență. La 26 de ani, compania înființată de el era în criză financiară și avea datorii foarte mari. În patru ani, a reușit să plătească toate datoriile și să devină milionar. Pe baza acestei experiențe a dezvoltat un concept extraordinar combinând planificarea financiară cu leadership-ul și strategiile pentru succes personal. Astăzi, conferințele susținute de Bodo Schäfer sunt sold-out în toată lumea, iar cartea de față Drumul către libertatea financiară. Primul tău milion în șapte ani s-a vândut în șapte milioane de copii în toată lumea.

4. Semnalul de 3%. Tehnica de investiții care îți va schimba viața de Jason Kelly 

Semnalul de 3% este un veritabil manual de investiții din care poți învăța punct cu punct o modalitate mai bună de a investi. Autorul însuși a mărturisit că intenția pe care a avut-o cu această carte a fost să ofere oamenilor obișnuiți o modalitate accesibilă de a se conecta la potențialul de profit al bursei de valori. Potrivit lui Jason Kelly:
„Singurul lucru care contează este prețul unei investiții și dacă este sau nu sub un nivel care semnalează momentul oportun pentru a cumpăra sau deasupra unui nivel care semnalează momentul oportun pentru a vinde.”
Jason Kelly atrage atenția asupra faptului că instinctele ne pot purta pe drumuri greșite la bursă, iar așa zișii experți profită de pe urma acestor vulnerabilități. Așadar, semnalul de 3% te învață pur și simplu să cumperi ieftin și să vinzi scump la anumite intervale, fără să te amăgești că poți prevedea ce se întâmplă pe piață și fără să ții cont de părerile presupușilor experți, care, de multe ori, sunt confuze.
Jason Kelly este un freelancer american stabilit în Japonia, care a lucrat o perioadă ca technical writer pentru IBM, după care a început o carieră independentă ca scriitor. Cartea sa Cel mai meticulos ghid al investițiilor la bursa de valori este un bestseller ce a trecut testul timpului, aflându-se deja la a cincea ediție.

5. Revoluția Blockchain de Don Tapscott și Alex Tapscott

Cu siguranță că te-ai întrebat până acum cel puțin o dată: oare cum va arăta viitorul? Și cu siguranță că viziunea ta despre viitor a inclus foarte multă tehnologie. Privind astfel lucrurile, Don Tapscott și Alex Tapscott îți oferă prin cartea de față încă un indiciu despre viitor: blockchainul, care, foarte probabil, ne va afecta în viitor viața la toate nivelurile: călătorii, vacanțe, educație, cumpărături, afaceri, muncă, relații, etc.
Dacă prima generație a revoluției digitale ne-a adus Internetul Informației, a doua generație a revoluției digitale, alimentată de tehnologia blockchain – ne aduce Internetul Valorii – o platformă care ne poate ajuta să dăm o nouă formă lumii afacerilor. Criptomonedele (monedele digitale) diferă de monedele tradiționale prin faptul că nu sunt create sau controlate de stat. Astfel, blockchainurile ne dau posibilitatea să trimitem bani, direct și în siguranță de la unii la alții, fără să trecem printr-o bancă, o companie de carduri de credit sau PayPal. Este un cod open source pe care oricine îl poate descărca gratuit, îl poate derula  și îl poate utiliza pentru a elabora instrumente noi care să gestioneze tranzacțiile online.
Dar blockchainul poate merge mai departe decât atât, putând deveni un adevărat Registru Global al Valorii care să înregistreze absolut orice informație valoroasă sau importantă pentru omenire: certificate de naștere și de deces, certificate de căsătorie, acte sau titluri de proprietate, diplome educaționale, conturi financiare, proceduri medicale, solicitări de plată a asigurării, voturi, proveniența alimentelor și orice lucru care poate fi exprimat printr-un cod. În plus, blockchainurile pot deveni baze de date mult mai sigure și mai rapide, implicând totodată costuri mai mici.
În timp ce informațiile de mai sus reprezintă doar vârful icebergului când vine vorba de blockchain, cartea scrisă de Don și Alex Tapscott este un adevărat manual. Don Tapscott este autorul bestsellerurilor Wikinomics și The Digital Economy dar și a altor cărți de succes despre tehnologie și afaceri, în timp ce Alex Tapscott este analist financiar, CEO și fondator al Northwest Passage Ventures, o firmă de consultanță în domeniul companiilor care folosesc tehnologia blockchain.

6. Cum să vorbești pe limba banilor de John Lanchester

Cum să vorbești pe limba banilor de John Lanchester este o nouă apariție a editurii ACT și Politon, care vine în ajutorul profesioniștilor care trebuie să deslușească și să traducă uneori limbajul finanțiștilor pe înțelesul maselor, dar și al oamenilor obișnuiți, care se simt adesea păcăliți de finanțiști pentru că nu le înțeleg limbajul complicat. Cartea este un dicționar economic mai atipic, care explică noțiuni complexe economice într-un mod foarte accesibil, reușind totodată să fie atractiv pentru cititori, și pe alocuri, chiar amuzant.
Descoperă mai multe amănunte despre cea mai nouă apariție a Editurii ACT și Politon aici:
În speranța că vei găsi utile recomandările noastre, îți urăm lectură plăcută și spor la bani, reamintindu-ți totodată două citate semnificative din Benjamin Franklin:
„Investiţia în cunoaştere are cea mai mare dobândă.”
și
„Dacă toată bogăţia unui om se află în mintea sa, nimeni nu va putea să i-o fure.”

Tags: , , , ,

Aici îți poți deschide un cont de tranzacționare

Capitalul tău este expus riscurilor.

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro
altex Aoro Carturesti logo QuickMobile