Smarter_way_USA

Peste 250 de participanti la cea de-a noua editie a Forumului Investitorilor Individuali pe care BVB l-a organizat in Cluj-Napoca

22/05/2019 | Bursa & Investitii | 486 views

  • Peste 250 de investitori existenti si potentiali au participat la cea de-a noua editie a Forumului Investitorilor Individuali organizat de BVB in Cluj-Napoca.
  • Cel mai important eveniment dedicat investitorilor de retail a strans pe scena 17 speakeri, specialisti ai pietei de capital – brokeri, fonduri de investitii, fonduri de pensii, analisti – alaturi de reprezentanti ai companiilor listate si cu potential de listare.

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a organizat impreuna cu partenerii cea de-a noua editie a Forumului Investitorilor Individuali, eveniment de referinta dedicat investitorilor de retail. Peste 250 de investitori existenti si potentiali au participat pe 18 mai in Cluj-Napoca la cel mai important forum national de educatie financiara. Principala tema acestui Forum a vizat rolul economisirii si importanta economisirii in valori mobiliare pentru orice persoana care isi doreste atingerea unui anumit nivel de independenta financiara.

Multumim Bursei de Valori Bucuresti pentru standul oferit pentru Invest Club in cadrul evenimentului si speram la o colaborare cat mai buna pe viitor cu comunitatea de investitori.

Din randul persoanelor inscrise la eveniment, 23% au intre 18 si 25 de ani, iar 66% au intre 26 si 45 de ani. 18% au declarat ca sunt investitori incepatori si 66% ca sunt investitori avansati, in timp ce 16% nu sunt inca investitori. Din randul celor care au cel putin un tip de investitie, peste 40% au conturi deschise si la brokeri, 13% si la fondurile mutuale, iar 10% si la Pilonul 3 de pensii.

Cel mai important eveniment dedicat investitorilor de retail a strans pe scena 17 speakeri, specialisti ai pietei de capital – brokeri, fonduri de investitii, fonduri de pensii, analisti – alaturi de reprezentanti ai companiilor listate si cu potential de listare.

Directorul general al BVB, Adrian Tanase, a prezentat o analiza comparativa a valorii unui cont alimentat in ultimii 20 de ani cu o suma fixa lunara, din care a reiesit ca persoanele care ar fi investit constant pe piata de capital (cu reinvestirea dividendelor) ar fi obtinut o suma de trei ori mai mare decat daca ar fi tinut banii in depozite si de sase ori mai mare decat in conturi curente. Presedintele Consiliului de Administratie al BVB, Lucian Anghel, a vorbit despre importanta diversificarii si despre cum piata de capital poate genera randamente consistente pentru investitori.

Bogdan Gherghe, reprezentant CFA Society Romania, a prezentat modalitatile de investitii directe si indirecte in piata de capital, cu avantajele si dezavantajele fiecarei tipuri de investitie. La panelul brokerilor, reprezentantii BCR (Valerian Ionescu), BT Capital Partners (Stefan Nicola), Goldring (Dragos Mesaros) si Tradeville (Gabriel Aldea) au vorbit audientei despre cum se poate investi pe bursa.

La sectiunea dedicata fondurilor mutuale, Aurel Bernat (BT Asset Management), Dan Popovici (OTP Asset Management), Mihai Purcarea (BRD Asset Management) si Mihnea Barbulescu (Erste Asset Management) au raspuns publicului la intrebari privind investitiile in fondurile mutuale cu prezenta pe piata locala.

Despre importanta pensiei private facultative Pilon 3 si despre tendintele demografice a vorbit Andreea Pipernea, CEO NN Pensii. Forumul a continuat cu Dan Rusu, Head of Research Banca Transilvania, care a discutat despre stiri, trenduri si sentimente si despre cum pot discerne investitorii intre informatiile care conteaza.

Reprezentantii a doua companii listate, Dorel Goia – presedinte CA al TeraPlast – si Gabor Molnar – CEO AAGES, au vorbit despre planurile de dezvoltare, dar si despre experienta companiei pe bursa. Tomasz Kurcin, Presedintele CA al RAIKO Romania, a prezentat planul de listare a companiei pe piata de capital romaneasca.

Pentru investitorii experimentati, Irina Railean de la BT Capital Partners a sustinut o prezentare despre doua subiecte majore de discutie: dividendele si evaluarea relativa a unei companii.

Forumul Investitorilor Individuali este un eveniment de referinta organizat de Bursa de Valori Bucuresti incepand cu anul 2013, cu misiunea de a populariza piata de capital in randul persoanelor fizice.

Editia din acest an este organizata cu sprijinul partenerilor Banca Transilvania, BCR, BRD Asset Management, BT Asset Management, BT Capital Partners, Erste Asset Management, Goldring, NN, OTP Asset Management, Tradeville si CFA Society Romania si al partenerilor media DIGI24, AGERPRES, Radio Romania Actualitati si FinZoom, alaturi de sustinatorii proiectului: Invest Club.

Aici îți poți deschide un cont de tranzactionare la bursa

67% din conturile CFD de retail pierd bani

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro
altex Aoro Carturesti logo QuickMobile