Smarter_way_USA

S-a lansat YouTube Premium și YouTube Music în România. Vezi cum funcţionează

15/05/2019 | Diverse | 1,305 views

Gigantul online Alphabet, compania ce detine motorul de cautare Google a lansat în România serviciile de streaming YouTube Music şi YouTube Premium, care permite ascultarea de muzică fără reclame şi rularea în fundal în timp ce utilizatorul foloseşte alte aplicaţii sau ecranul telefonului închis.

YouTube Music este o aplicaţie şi un serviciu prin streaming asemănător altor servicii prezente deja în piaţa din România, precum Spotify sau Deezer. Utilizatorii vor avea acces la toată muzica disponibilă pe YouTube, aplicaţia permiţând ascultarea melodiilor în fundal în timp ce foloseşte alte aplicaţii sau ecranul telefonului este închis, fără a fi deranjat de reclame. De asemenea, utilizatorul poate să îşi selecteze propriul playlist sau să asculte muzică din playlistul personalizat pe care îl face aplicaţia în funcţie de căutările lui. Reprezentanţii companiei spun că nu au în plan introducerea.

Noua aplicație poate fi descărcată din Play Store and App Store începând de astăzi, sau poate fi accesată de pe desktop la music.youtube.com.

Aplicația YouTube Music vine în două variante: una gratuită, susținută de reclame, iar alta cu abonament, sub titulatura YouTube Music Premium.  Față de versiunea gratuită, YouTube Music Premium oferă redare în background, descărcări și nu are reclame. Costul abonamentului pentru YouTube Music Premium este de 22 lei pe lună. Utilizatorii de YouTube Music pot utiliza gratuit timp de o lună versiunea YouTube Music Premium.

YouTube Premium include accesul la aplicaţia YouTube Music, navigarea pe YouTube fără reclame, posibilitatea ca platforma să ruleze în fundal şi posibilitatea de a descărca video-uri, dar şi acces la YouTube Originals – ce cuprinde seriale și filme originale precum Cobra Kai, Origin, Wayne, Weird City.

YouTube Premium este gratuit în prima lună, iar apoi disponibil cu un abonament de 26 lei/lună. YouTube Premium este disponibil la adresa youtube.com/premium.

Vezi aici lista de preţuri pentru abonamente:

Thumbnail
Un utilizator poate să fie logat pe acelaşi cont pe zece dispozitive diferite, dar nu poate folosi concomitent serviciul pe mai multe dispozitive (diferit de felul în care funcţionează Netflix, de exemplu).

YouTube Premium a fost lansat în 2014, iar aplicaţia YouTube Music în 2015. Cele două au fost lansate, treptat, în mai multe ţări. Potrivit reprezentanţilor companiei aplicaţia arată diferit în fiecare ţară, în parte.

În ceea ce priveşte partea de business, momentan, vor avea de câştigat doar creatorii de conţinut care lucrează cu case de discuri, care la rândul lor au contracte cu YouTube.

Tags: , , , , , , , , ,

Aici îți poți deschide un cont de tranzacționare

Capitalul tău este expus riscurilor.

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro
altex Aoro Carturesti logo QuickMobile