Smarter_way_USA

Alertă de piață: 4 scenarii pentru summit-ul G20

28/06/2019 | #TradingDay | 1,117 views

După o lună mai turbulentă în care piețele au fost șocate de reluarea tensiunilor comerciale, speranțele cu privire la revenirea la relații mai bune între China și SUA au crescut înaintea summit-ului G20 din acest weekend.

Se va încheia întâlnirea dintre Xi și Trump cu o euforie a pieței sau investitorii vor fi dezamăgiți?

Testează-ți strategiile de tranzacționare cu un Cont XTB!

Vom analiza 4 posibile scenarii.

Scenariu bullish

Ce ar fi necesar pentru a iniția o reacție puternică în piață? Nu numai o reluare a negocierilor comerciale, ci și o retragere a taxelor vamale impuse Chinei în mai (cel puțin pe perioada negocierilor) și eliminarea interdicției Huawei. Acest scenariu presupune o doză mare de bunăvoință din partea lui Trump, motiv pentru care … este foarte puțin probabil să se materializeze. Să continuăm…..

Scenariu moderat bullish

Mai realist ar fi o promisiune de a nu introduce noi taxe (importurilor în valoare de 300 de miliarde din China) și de a elimina taxele din mai și, probabil, interzicerea Huawei dacă se ajunge la o înțelegere într-un anumit interval de timp. Probabil piețele ar presupune că administrația chineză ar dori să evite escaladarea conflictului și se va ajunge la un acord.

Scenariu moderat bearish

Cel mai probabil scenariu este o revenire la negocieri cu promisiunea ca SUA să nu aplice noi tarife atâta timp cât negocierile decurg bine. Piețele ar putea reacționa inițial cu optimism, dar acest scenariu este deja inclus în totalitate în preț. Barierele actuale ar continua să afecteze creșterea economică, în timp ce investitorii ar putea să-și dea seama că un acord este departe de a se materializa și ar putea veni prea târziu pentru a evita încetinirea creșterii economice.

Scenariu bearish

Sistarea negocierilor ar fi scenariul de coșmar deoarece ar însemna introducerea de noi taxe vamale și poate duce chiar la tensiuni geopolitice. Din fericire, pare a fi scenariul cel mai puțin probabil.

Cea mai importantă piață de urmărit: US500

Cea mai puternică reacție a pieței poate fi așteptată pe indici, US500 fiind principalul candidat ce ar putea reflecta sentimentul investitorilor. Indicele a atins recent maxime istorice, dar nu a reușit să-și extindă raliul și, din punct de vedere tehnic, ar putea trasa o formațiune Double Top. Investitorii ar trebui să țină cont de reacția la un “armistițiu comercial” din decembrie, când primul val de optimism s-a evaporat foarte repede. (sursa: xStation5)

Acest material nu este emis pentru a influenta deciziile de tranzacționare ale niciunei persoane. Informațiile cuprinse în cadrul acestui material nu sunt prezentate pentru a fi aplicate, copiate sau testate în cadrul tranzacțiilor dumneavoastră. Informațiile cuprinse în cadrul acestui material sunt emise în baza experienței proprii a emitentului și nu reprezintă o recomandare individuală, nu vizează atingerea anumitor obiective, randamente financiare și nu se adresează nevoilor niciunei persoane anume care ar primi-o.

Premisele acestui material nu au în vedere situația și persoana dumneavoastră deci nu recomandăm utilizarea acestor informații sub orice formă. Utilizarea informațiilor cuprinse în cadrul acestui material în orice modalitate se face pe propria dumneavoastră răspundere. Acest material este emis de către un analist pentru care își asumă răspunderea X-Trade Brokers Dom Maklerski SA, persoană juridică supervizată de KNF – Autoritatea de Supraveghere Financiara din Polonia.

Tags: , , , , , ,

Aici îți poți deschide un cont de tranzacționare

Capitalul tău este expus riscurilor.

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro
altex Aoro Carturesti logo QuickMobile