Smarter_way_USA

La Mulţi Ani, Klaus Iohannis!

13/06/2019 | Diverse | 1,081 views

Astăzi, preşedintele nostru Klaus Iohannis a împlinit frumoasa vârstă de 60 de ani. Aproape era să uit şi să treacă ziua fără să-mi fac datoria de a-i ura La Mulţi Ani frumoşi, sănătoşi şi fără reparaţii!

Şeful statului și-a aniversat ziua de naştere la Palatul Cotroceni, unde au fost prezenți liderii partidelor din opoziţie. Președintele i-a chemat personal la Cotroceni pe reprezentanţii partidelor pentru a semna Acordului Politic Naţional pentru consolidarea parcursului european al României.

Hai să aflăm sau să ne reamintim câteva lucruri despre Președintele nostru.

Iohannis a fost profesor de fizică și inspector școlar înainte de a deveni primar al municipiului Sibiu în anul 2000, funcție în care a fost reales în 2004, 2008 și 2012, de fiecare dată din partea Forumului Democrat al Germanilor din România. În 2007 Sibiul a fost Capitală Culturală Europeană, lui Iohannis fiindu-i atribuit meritul de fi modernizat infrastructura și pus în valoare potențialul economic și turistic al orașului.

În 2009, după căderea primului guvern Emil Boc, Iohannis a fost propus de către Partidul Național Liberal (PNL) și Partidul Social Democrat (PSD) pentru funcția de premier, însă președintele Traian Băsescu a refuzat să-l nominalizeze.

Klaus Iohannis l-a învins pe candidatul PSD, Victor Ponta, la alegerile prezidențiale din 2014, cu 54,43% din voturi.

Este căsătorit din 1989 cu Carmen Iohannis (n. 2 noiembrie 1960), profesoară de limba engleză la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” din Sibiu.

Puțini știu că îi plac foarte mult plantele și are în grădina peste 50 de specii de trandafiri, pe care îi îngrijește personal. “Are cunoștințe despre grădinărit și le cunoaște florilor toate denumirile științifice”, au comentat prietenii primarului de la Sibiu, conform opiniatimisoarei.ro.

“De ceva vreme este pasionat de tenis și, dacă în tinerețe nu știa să țină racheta în mână, acum, în doar șase luni a ajuns să joace precum un profesionist! În plus, este un colecționar de cravate, îi place muzica veche și adoră să citească”, au conchis apropiații lui Klaus Iohannis.

Tags: , , ,

Aici îți poți deschide un cont de tranzacționare

Capitalul tău este expus riscurilor.

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro
altex Aoro Carturesti logo QuickMobile