Smarter_way_USA

#pescurt – Știrile business ale zilei 12 iunie 2019

12/06/2019 | #pescurt | 983 views

  • Presedintele Directoratului Transelectrica a declarat ca inchiderea inelului de 400kV al Bucurestiului este o prioritate pentru companie, datorita concentratiei consumului de energie electrica in aceasta zona. Pentru realizarea acestui obiectiv compania ia in considerare construirea unei noi statii in zona de nord a Capitalei, cat si realizarea unor portiuni de linii electrice subterane de 400 kV. Mai mult, pentru intarirea retelei metropolitane de transport al energiei electrice a Capitaliei se impune construirea de noi statii electrice de transformare de 400/220/110 kV in zona de nord-est a orasului. (Sursa: Bursa.ro, Economica.net)
  • Actionarii Electroaparataj au aprobat in cadrul AGEA din 11 iunie dizolvarea voluntara a societatii si inceperea procesului de lichidare a acesteia. (Sursa: comunicat companie)
  • SIF Banat-Crisana (SIF1) si SIF Muntenia (SIF4) au solicitat convocarea AGA a SIF Oltenia (SIF5), a carei actionari sunt. Printre punctele pe ordinea de zi se numara revocarea a patru administratori printre care si Tudor Ciurezu, care ar urma sa fie inlaturat inclusiv din pozitia de director general al SIF5. Cei patru administratori sunt acuzati de catre SIF1 si SIF4 de obstructionarea vointei actionarilor, incalcarea obligatiei de loialitate fata de societate si a prevederilor legale referitoare la corecta informare a investitorilor. (Sursa: Bursa.ro)
  • Beyond Meat lanseaza un nou burger pe baza de substituenti vegetali ai carnii. Anuntul vine dupa ce alte companii cum ar fi Nestle sau Tyson Foods si-au anuntat intrarea in aceasta piata evaluata la aproximativ 1.44 mld. USD. Noua formula de burger va include un amestec de proteine – mazare, fasole si orez. Pe langa toate aceste anunturi pozitive ale companiei, ieri actiunile companiei au scazut cu peste 25% dupa JP Morgan a oferit o recomandare de vanzare pentru actiunile Beyond Meat. (Sursa: Reuters.com)
  • Actiunile producatorului de masini electrice Tesla s-au apreciat cu 3.6% la 225 USD/actiune, in sesiunea de tranzactionare after- hours, dupa ce CEO-ul, Elon Musk, a declarat ca estimeaza ca pana la sfarsitul anului curent va atinge tinta volumului de productie. (Sursa: Reuters.com)
  • Amazon si-a devansat principalii competitori Apple, Google si Microsoft, devenind cel mai valoros brand din lume, imaginea companiei fiind evaluata la nu mai putin de 315.5 mld. USD. De asemenea, Amazon este prima companie din ultimii 12 ani care, odata cu intrarea in top trei cele mai valoroase branduri din lume, reuseste sa se instaleze pe prima pozitie. (Sursa: Reuters.com)
  • Actionarii AAGES au aprobat in AGEA din data de 10 iunie majorarea de capital social cu aport in numerar. Se va emite un numar maxim de 850,000 actiuni nominative, comune. Pretul va fi calculat ca un discount de 15% fata de pretul mediu ponderat de tranzactionare al ultimelor 15 sedinte de tranzactionare inainte de data aprobarii prospectului de catre ASF, dar nu mai mic de 3.3 lei/actiune. Noile actiuni vor fi oferite spre subscriere in cadrul exercitarii dreptului de preferinta, rata de subscriere fiind de 0.085. (Sursa: comunicat companie)
  • In data de 4 iunie 2019, a fost publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, partea a IV-a, AGEA din data de 24 aprilie 2019, prin care s-a aprobat modificarea obiectului principal de activitate al societatii din 4120 “Lucrari de constructii cladiri rezidentiale si nerezidentiale” in 6820 “Inchirierea si subinchirierea bunurilor imobiliare proprii sau inchiriate”. Actionarii care nu au votat acest punct de pe ordinea de zi au dreptul de a se retrage din societate si de a solicita cumpararea actiunilor lor de catre societate la un pret de 112.7 RON/actiune. Dreptul de retragere poate fi exercitat in termen de 30 de zile de la data publicarii Hotararii AGEA in Monitorul Oficial al Romaniei. (Sursa: comunicat companie)
  • Conform Andrew Boswarth, Vicepresedinte al diviziei de AR/VR a Facebook, compania de IT va lansa in aceasta toamna noua versiunea a sistemului de video conferinte Portal. (Sursa: Reuters.com)
  • Presedintele Donald Trump a stransmis ieri ca in cazul in care fuziunea dintre Raytheon si United Technologies nu va afecta ceilalti competitori, aceasta tranzactie ar trebui sa se efectueze. In schimb, Oficialii Pentagonului au declarat ca vor analiza foarte atent aceasta posibila fuziune. (Sursa: Reuters.com)
  • Salesforce a anuntat ieri ca va cumpara compania de date Tableau Software Inc. pentru 15.3 mld. USD, in incercarea de a devansa Microsoft in cee ce priveste cota de piata pe segmentul de instrumente de analiza si vizualizare a datelor. Softurile Tableau sunt utilizate pentru a crea baze de date interactive utilizate de catre companii, universitati si guverne pentru a analiza datele stocate. Tableau Software are in prezent peste 86 mii clienti, printre care se enumera Verizon Communications si Netflix Inc. (Sursa: Reuters.com)
  • Nuclearelectrica a anuntat ca lucrarile aferente opririi planificate a Unitatii 2 CNE Cernavoda au fost finalizate in data de 7 iunie 2019, in aceeasi zi realizandu-se si sincronizarea la Sistemul Energetic National. Unitatea 2 a intrat in programul de oprire planificata la inceputul lunii mai, in vederea efectuarii lucrarilor de mentenanta planificate, realizate o data la doi ani pentru fiecare unitate. (Sursa: comunicat companie)
  • Actiunile Purcari s-au apreciat cu 30.7% de la inceputul anului 2019, atat pe fondul imbunatatirii rezultatelor financiare, cat si ca urmare a faptului ca emitentul a decis sa-si remunereze investitorii cu dividende cu un randandament de 5%. (Sursa: ZF.ro)
  • Fiat Chrysler si Renault cauta modalitati de a relua discutiile privind fuziunea dintre cele doua si de a-si asigura un acord favorabil din partea partenerului producatorului francez de automobile, Nissan Motor. Conform unor surse, Nissan este gata sa solicitie companiei Renault sa-si reduca in mod semnificativ detinerea de 43.4% din producatorul japonez de automobile pentru a sprijinii o posibila fuziune intre FCA si Renault. De asemenea, startup-ul Aurora, producator de software pentru masini autonome a declarat ca a semnat un parteneriat cu Fiat pentru a crea impreuna autoturisme autonome. (Sursa: Reuters.com)
  • Cel mai mare operator aerian din SUA, American Airlines, a anuntat in acest weekend ca va extinde perioada de anulare a peste 115 zboruri pe zi pana in luna septembrie a acestui an, din cauza deciziei la nivel global de a se pastra la sol aeronavele Boeing 737 MAX. Initial compania a anuntat ca aceste zboruri vor fi anulate pana la mijlocul lunii august. (Sursa: Reuters.com)
  • In acest weekend, United Technologies a acceptat sa combine divizia sa aerospatiala cu Raytheon Co, contractor al guvenrului SUA, cu scopul de a crea o noua companie a carei valoare se ridica la aproximativ 121 mld. USD. Aceasta tranzactie ar putea remodela competitia in cadrul acestui sector de activitate avand in vedere formarea unui conglomerat ce activeaza atat in zona de aviatie comerciala cat si in zona de aparare. Activitatea United Technologies este de a furniza producatorilor de aeronave comerciale, electronice, sisteme de comunicatie si alte echipamente, in timp ce activitatea principala a Raytheon este de a produce aeronave militare si sisteme de rachete. (Sursa: Reuters.com)

Aici îți poți deschide un cont de tranzacționare

Capitalul tău este expus riscurilor.

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro
altex Aoro Carturesti logo QuickMobile