Smarter_way_USA

ZF.ro a început să facă POLITICĂ și MANIPULARE (pe bani, desigur) prin articole extrem de TICĂLOASE de prostire/manipulare a hipsterilor. Iată câteva exemple:

18/06/2019 | Diverse | 1,259 views

Cu siguranta multi dintre voi cititi publicatia online/print a Ziarului Financiar si ati observat cain ultima vreme au inceput sa se transforme dintr-un ziar premium/quality de business intr-un tabloid de genu cancan/wowbiz mai businessificat.

Ca sa evit sa mi se puna intrebari cum ar fi “dar de unde ai tras tu concluzia asta ?” va recomand sa cautati pe google articolul ca in care chiar redactorul sef spune ca e un trend pe care si Financial Times il aplica, asadar de ce sa nu il faca si ei … #corect! Sa trecem mai departe ca de chestii deastea suntem lamuriti ca toti sunt fomisti dupa bani si vor mai mult trafic si na … doar prin calitate nu ai cum sa faci asta daca nu apelezi si la manipulare/clickbait sa dai nutreț pentru prosti.

De asemenea, mentionez si faptul ca, chiar daca, de felul meu, am fost liberal de cand ma stiu, sincer mi acelasi lucru cine castiga alegeri atata timp cat e vorba de competenta, experienta si MAI ALES, cel mai important lucru, sa nu existe IPOCRIZIE si lupta pentru utere ci lupta pentru PERFORMANTA. Stiu ca multi cretini probabil vor spune ca eu as tine cu un partid anume (foarte cretini, mai ales ca le-am spus ca la penultimele alegeri am votat USR si acum mi-e extrem de rusine de cat de prost am fost ca le-am dat o sansa).

INCA CEVA: Ma obosesc sa semnalizez aceste manipulari fiindca vrem nu vrem sa intelegem/recunoastem, IPOCRIZIA si MANIPULARE ne afecteaza pe toti, iar eu personal chiar nu sunt genul care sa accept nasoale fara sa fac ceva in sensu asta. Sa stau ca o branza, care sta si pute, chiar nu-mi sta in caracter, si va recomand tututor sa incepeti sa ganditi si MAI ALES, sa va puneti intrebari TOT TIMPUL!

Asadar haideti sa trecem direct la subiectul postarii si am sa va prezint mai jos cateva exemple, despre cum se face manipularea:

  • Marele câştigător al alegerilor: Generaţia cu cardul la gât, generaţia urbană, de uber, de multinaţionale şi companii mari antreprenoriale româneşti, generaţia afacerilor de la zero, generaţia de birouri, mall-uri şi city-break-uri, generaţia cea mai europeană, care vrea să se plimbe liberă şi să muncească oriunde în Europa) … link
  • Dragi IT-işti sunteţi pregătiţi să vă scadă salariile dacă vine PNL la guvernare? La un salariu net de 8.000 de lei veţi primi doar 7.200 de lei. … link
  • Multinaţionalele din România şi-au triplat profiturile în trei ani: Industria prelucrătoare şi comerţul sunt sectoarele care generează cele mai mari câştiguri străinilor… Dacă pleacă multinaționalele PIB-ul României s-ar diminua cu circa 30% … link

Haideti sa le luam pe rand:

1. In primul articol gasiti un articol clar cu dedicatie dar scris intr-o maniera de prostit pe prosti si anume scris in asa fel incat sa para cool si distribuibil de majoritatea ce vor sa fie si ei cool pe facebook.

Inca din titlu gasim manipularea prin enumerarea unor lucruri normale pe care ni le dorim cu totii pe aceeasi tactica cum un speeker motivational sau de dezvoltare personala ii prosteste pe prosti intrebandu-i “Nu-i asa ca va doriti o masina frumoasa ?”, “Nu-i asa ca va doriti casa visurilor voastre ?” moment in care toata prostimea aplauda si astfel el isi atrage prostii in secta lui si problema lui este rezolvata.

Ni se prezinta ideea ca un anumit partid (ca sa nu ne ascundem dupa deget) a fost votat de catre generatia cu cheia la gat :) , generaţia urbană :) , de uber :) , de multinaţionale :) şi companii mari antreprenoriale româneşti :) , generaţia afacerilor de la zero :) generaţia de birouri :) mall-uri :) şi city-break-uri :) generaţia cea mai europeană :) care vrea să se plimbe liberă :) şi să muncească oriunde în Europa :)

Aici daca nu intelegeti de ce am pusatat de multe :) inseamna ca sunteti prea prosti si ca oricum nu are rost sa mai cititi continuarea articolului. Daca insa ati prins ideea, puteti continua, altfel chiar va rog sa nu ne pierdem timpul degeaba, chiar u e loc de prosti aici.

Ca sa va dau un indiciu, va recomand sa recititi paragraful de mai sus referitor la speekeri, la cum isi fac secta si ce trebuie sa li se spuna. Daca nici asa nu v-ati prins de maniulare, chiar va recomand sa iesiti fiindca continuarea e mai complex si oricum nu o veti intelege, deasta v-am luat usor.

2. In al doilea articol, autorul nu s-a mai ferit si a dat-o direct cu dedicatie si anume a intrebat (manipulator, desigur) IT-știi, alintandu-i “dragi IT-ști” ca sa se simta importanti (aia mai prosti si slabi de inger, multi, foarte multi) si spunandu-le ca daca vine PNL la guvernare le vor scadea salarile …

Ei bine, scaderea salariului e primul si singurul lucru pe care majoritatea hipsterilor (si nu numai) il vor intelege. Continuarea si anume ca va scadea de la 8000 de lei la 7200, adica scadere foarte mica, nu o vor mai citi multi sau nu o vor intelege fiindca de cretini si EGOISITI si IPOCRITI, multi se vor gandi doar la faptul ca li se taie si nu se vor mai gandi ca poate si alte sectoare ar trebui subventionate si scaderea respectiva poate ar fi foarte utila pentru dezvoltarea si a celorlalte sectoare ale tarii.

In acest articol deja nu se mai feresc si o dau direct cu dedicatie ca sa isi arate sustinerea USR-ului spun ca daca vine PNL-ul la guvernare, IT-stii vor avea salariul mai mic de la 8000 de lei la 7200 :))))))) Intelegeti mizeria si manipularea ? Trecand peste faptul ca, EVIDENT, PNL-ul nu a zis ca va anula subventionarea sectorului IT ci ca se gandesc la o varianta OK pentru toate sectoarele, adica sa fie cumva stimulate TOATE sectoarele sa creasca, chiar SI IT-ul!

3. In al treilea articol prezentat de mine mai sus puteti gasi o manipulare extrem de ticaloasa deoarece se prezinta situatia ca si cum TOATE multinationalele s-ar retrage din Romania si astfel s-ar reduce PIB-ul din Romania cu 30% :)) Haidetisa analizam putin situatia:

Chiar credeti ca vor pleca toate multinationalele ? :) Adica toate, toate ? :) Ganditi-va ce profituri au unele … Multe au si delcarat ca se vor descurca in aceste situatii si ca vor optimiza in asa fel incat sa reziste! Ceea ce e si nomal !!! Daca vor sa faca bani in tara asta, haideti sa le spunem sa nu mai isi transfere ceamai mare parte a profiturilor in afara tarii ca sa nu mai trebuiasca sa plateasca impozite aici in Romania !!! Haideti sa nu ne vindem pe 2 lei 3 lei si sa nu mai fim vaca de muls a tuturor zic!

Companiile straine si investitiile straine trebuiesc incurajate dar trebuie gasite modalitati CORECTE din toate punctele de vedere si sa nu neglijam economia romaneasca si producatorii si companiile romanesti … findca ar trebui si ele sa fie ajutate!

Mai mult de atat … daca am presupune prin reducere la absurd ca ar pleca chiar toate companiile multinationale … ceea ce etotal aberant, dar daca am lua in calcul ca chiar s-ar intampla, nu credeti ca banii s-ar redirectiona catre companiile romanesti, care ar creste si poate ar devenii companiile romanesti multinationale ?

PS: Vreau sa precizez pentru oligofreni canu sunt adevatul nationalismului absolut dar nic cu exagerarea la globalizare fiindca daca ne-am gandi cu capul, ne-am da seama ca toate vin cu avantaje si cu dezavantaje, asadar trebuie sa gasim o cale de mijloc, buna atat pentru companiile romanesti, cat si pentru companiile straine prezente in Romania fara sa ne vindem pe 2 lei 3 lei ci sa incepem sa ne respectam munca si antreprenoriatul romanesc!

In incheiere vreau sa va propun ca pe viitor cand cititi presa (fie romaneasca, fie straina) sa incercati sa le treceti totul prin propriul filtru si sa NU ganditi unidimensional ci cat mai EXHAUSTIV posibil pentru a intelege subiectul.

Tags: , , , ,

Aici îți poți deschide un cont de tranzacționare

Capitalul tău este expus riscurilor.

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro
altex Aoro Carturesti logo QuickMobile