Smarter_way_USA

Dacă vrei să fii bogat, gândește ca un bogat: 10 deosebiri între clasa de Mijloc și cea Superioară!

13/07/2019 | Antreprenoriat | 1,098 views

Poți fi considerat o persoană de clasă medie? Nu ești sărac, dar nici bogat… încă. Se pare că numărul reprezentanților acestei clase sociale este în scădere, potrivit datelor din ultimele decenii. Prin urmare, în viitor este mai puțin probabil că vei face parte din clasa medie. Probabil, vei fi sau sărac, sau bogat. Din care categorie vrei să faci parte?

Dacă vrei să te regăsești în lista celor bogați, trebuie să începi să gândești ca un om bogat. Iată 10 deosebiri între oamenii din clasa medie și cei bogați.

1. Reprezentanții clasei de mijloc trăiesc confortabil, bogații acceptă neplăcerile

Este convenabil să lucrezi la un serviciu „sigur”. Este convenabil să lucrezi pentru cineva. Clasa de mijloc consideră că dacă se simt confortabil, atunci ei sunt fericiți. Oamenii bogați înțeleg că lucrurile excepționale se întâmplă atunci când ajungi în situații inconfortabile. Pentru a avea succes trebuie să părăsești zona de confort, să riști și să accepți neplăcerile pregătite de viață.

2. Reprezentanții clasei de mijloc trăiesc mai bine decât își permit, iar bogații duc un mod de viață mai modest, ținând cont de veniturile pe care le au.

Nu vei vedea un milionar mediu într-o mașină de lux sau într-un conac imens. Bogații nu cheltuiesc banii pe ceea ce se depreciază, ei îi investesc în lucrurile valoroase și trăiesc sub nivelul capacităților lor. Potrivit cercetărilor din cartea „Milionarul de lângă noi” de Stanley Thomas, în medie,  bogații nu cumpără cea mai scumpă și nouă mașină.

Ține minte: dacă câștigi un milion de dolari pe an și cheltui aceeași sumă, înseamnă că ești falit.

3. Clasa medie urcă pe scara carierei, cei bogați dețin această scară

De regulă, oamenii din clasa mijlocie lucrează pentru alții, iar cei bogați lucrează pentru sine. Ei sunt stăpânii propriilor afaceri. Bogații înțeleg puterea veniturilor pasive.

4. Reprezentanții clasei de mijloc sunt prieteni cu toată lumea, iar bogații își aleg cu cap cercul social.

Bogații își dau seama, că atunci când ești înconjurat de oameni de succes, al tău va veni din urmă. Având un cerc de oameni fără succes, rezultatul în sine este ușor de preconizat. De regulă, venitul tău este media aritmetică a venitului celor mai apropiați trei prieteni ai tăi.

Dacă dorești să ai un venit mai mare, comunică cu persoanele care câștigă mai mult. Dacă vrei să fii bogat, trebuie să gândești ca un bogat.

5. Clasa de mijloc lucrează ca să câștige bani, bogații lucrează ca să învețe 

Primii sunt deseori tentați să își schimbe jobul, atunci când cineva le promite o remunerare mai mare. Oamenii bogați înțeleg că esența muncii nu este în bani, mai ales la început de carieră. Esența constă în aptitudini și performanțe, în dezvoltarea abilităților și trăsăturilor care sunt necesare pentru a obține succesul.

Dacă vrei să fii bogat, mai întâi de toate trebuie să înveți abilitățile de care ai nevoie pentru a deveni bogat.

6. Reprezentanții clasei de mijloc dețin lucruri, iar bogații – bani

Ne întoarcem la aceleași automobile la modă și case mari. Sunt lucrurile, pe care clasa medie cheltuiește banii. Bogații nu aspiră spre a avea multe bunuri materiale, ci spre a avea mai mulți bani. Dacă cumperi în mod constant ceva, banii se cheltuiesc.

Un exemplu: Warren Buffet locuiește în aceeași casă pe care a cumpărat-o în anul 1958. Și a plătit doar 31,5 mii de dolari pe ea.

7. Clasa de mijloc se concentrează pe economisire, iar bogații – pe câștig

„Cel mai valoros mijloc financiar este oportunitatea de a câștiga bani. Resursa ce mai mare este timpul.” Brian Tracy

Este important să știi să economisești, dar încă mai important este să înveți să investești. Dacă îți dorești cu adevărat să devii bogat, șlefuiește-ți capacitatea de a câștiga, nu cea de a face economii.

8. Reprezentanții clasei de mijloc abordează banii emoțional, iar bogații – logic

Steve Sebold a făcut un sondaj, chestionând peste 1.200 de oameni bogați în ultimii 30 de ani pentru cartea sa „Cum gândesc oamenii bogați”. Potrivit lui, există peste 100 de diferențe între modul în care oamenii bogați se uită la bani în comparație cu oamenii de clasă mijlocie. Una dintre principalele diferențe ar fi: clasa medie se uită la bani prin prisma emoțiilor, iar bogații – a logicii.

Reține un lucru: deciziile legate de bani care sunt luate la emoții, sunt distructive.

9. Clasa medie își subestimează potențialul, bogații își pun scopuri mărețe

Clasa de mijloc își stabilește scopuri, dar mai mici, mai sigure, care sunt ușor de atins. Bogații își pun obiective care par a fi imposibile, dificile, nebune.

Atunci când stabilești scopuri, întreabă-te dacă acestea ar putea fi mai mari. Întreabă-te dacă e tot ce poți face sau există loc de mai mult.

10. Reprezentanții clasei de mijloc cred în munca grea, iar bogații – în optimizare 

Munca grea este necesară pentru toți, mai ales pentru cei care vor să atingă înălțimile succesului. Problema este că nu întotdeauna munca te poate îmbogăți.

Pentru a deveni și a rămâne bogat, trebuie să optimizezi. Optimizarea funcționează în moduri diferite, începând cu atragerea resurselor terțe și până la investiții. Cu cât vei reuși să optimizezi mai mult, cu atât mai mult timp vei obține pentru a lucra la ceea ce este cu adevărat important în afacerea ta.

Tags: , , , , , , ,

Aici îți poți deschide un cont de tranzacționare

Capitalul tău este expus riscurilor.

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro
altex Aoro Carturesti logo QuickMobile