Smarter_way_USA

#pescurt – Știrile business ale zilei 25 iulie 2019

25/07/2019 | #pescurt | 850 views

  • Ieri, actiunile OMV Petrom au scazut cu 5.1%, pana la 0.3880 RON/actiune, dupa ce Ministerul Economiei a stabilit parametrii pentru vanzarea unui pachet de 8% din detinerea de 20.6% pe care statul roman o are la Petrom, la pretul de 0.2158 RON/ actiune (pretul de la privatizarea din 2004). Pretul curent de tranzactionare este cu aproximativ 90% mai mare comparativ cu cel de la privatizarea din 2004. (Sursa: ZF.ro)
  • Andrey Dayton, partener Amerocap, a declarat ca investitia de minimum 100 mil. USD pe care vor sa o faca impreuna cu Global Petrol Storage in OIL Terminal este motivata de faptul ca Romania este un hub energetic natural pentru intreaga regiune si de faptul ca OIL Terminal este utilizata cu mult sub potential, folosind mai putin de jumatate din capacitatea de care dispune. (Sursa: ZF.ro)
  • Ieri, actiunile producatorului de masini electrice Tesla au scazut in sedinta de tranzactionare after-hours cu 11.5% dupa ce com- pania a raportat rezultate financiare sub asteptarile pietei. Dupa ce la inceputul lunii iulie compania a anuntat un numar record de masini livrate, Tesla a raportat o crestere a cifrei de afaceri de 58.7% pana la 6.35 mld. USD (sub asteptarile analistilor de 6.41 mld. USD), in timp ce pierderea neta s-a redus la 198 mil. USD de la 520 mil. USD in T2 2018. Oficialii Tesla au declarat ca focusul companiei a fost mai putin asupra marimii profitului si mai mult asupra cresterii volumului de productie, extinderea capacitatii si asupra fluxurilor de numerar. De asemenea, compania a declarat ca pentru anul 2019 estimeaza o productie to- tala situata in intervalul 360 mii – 400 mii vehicule si reducerea bugetul de cheltuieli de investitie de la 2 mld. USD la 1.5 mld. USD. (Sursa: Marketwatch.com, Reuters.com)
  • Facebook a raportat un volum de afaceri de 16.9 mld. USD, in crestere cu 28% comparativ cu aceeasi perioada a anului prece- dent, evolutia fiind sustinuta in principal de cresterea veniturilor din publicitate. In ceea ce priveste rezultatul net, compania a raportat un profit trimestrial de 2.6 mld. USD, in scadere cu 49% fata de T2 2018. Profitul net a fost afectat de amenda in valoare de 5 mld. USD pe care gigantul IT trebuie sa o plateasca autoritatilor americane pentru nerespectarea protectiei datelor cu caracter personal. In ceea ce priveste indicatorii operationali, compania a inregistrat o crestere a conturilor lunare active de 8%, insumand 2.1 mld. conturi. Facebook are capacitatea de a amortiza cheltuiala extraordinara a amenzii in valoare de 5 mld. USD, insa compania este implicata in alte doua investigatii. (Sursa: TheMotleyFool.com)
  • Boieng a raportat cea mai mare pierdere trimestriala din istoria companiei. Compania a raportat un volum de afaceri de 15.8 mld. USD, in scadere cu 35.1% fata de T2 2018, in timp ce numarul aeronavelor livrate a scazut cu 54% la 90 de aeronave. In ceea ce priveste rezultatul net, compania a raportat o pierdere trimestriala de 5.82 USD/actiune, comparativ cu rezultatul pozitiv de 3.33 USD/actiune raportat in aceeasi perioada a anului precedent. Mai mult, rezultatul net al companiei a fost afec- tat de inregistrarea unui provizion de 5.6 mld. USD pentru despagubirile ce vor fi achitate in viitor catre clienti. Acesta cheltui- ala extraordinara a avut un impact negativ de 8.74 USD/actiune. CEO-ul companiei a declarat ca este increzator ca aeronavele Boeing 737 MAX se vor putea ridica de la sol pana la inceputul lunii octombrie 2019, dar a recunoscut pentru prima data ca Boeing ar putea reduce sau chiar sa opreasca productia aeronavelor 737 MAX. (Sursa: Reuters.com)
  • Ministerul Economiei a stabilit parametrii pentru vanzarea unui pachet de 8% din detinerea de 20.6% pe care statul o are la OMV Petrom, catre salariatii companiei la pretul de 0.2158 RON/actiune (pretul de la privatizarea din 2004). (Sursa: ZF.ro)
  • Actionarii MedLife au aprobat marti negocierea termenilor si conditiilor majorarii limitei de credit acordate in baza Contractului de Facilitate de Credit Sindicalizat incheiat la 31 decembrie 2018, pana la un prag de 90 mil. EUR. De asemenea, in cadrul AGA s -a aprobat negocierea cu institutiile de credit a termenilor si conditiilor aderarii la Contractul de Credit a societatilor care fac parte din grupul MedLife. (Sursa: ZF.ro)
  • Deutsche Bank a raportat o pierdere aferenta T2 2019 de 3.15 mld. EUR, in comparatie cu asteptarile pietei ca grupul bancar sa raporteze o pierdere de 1.7 mld. EUR si cu profitul net inregistrat in aceeasi perioada a anului precedent de 361 mil. EUR. De asemenea, in T1 2019, volumul de afaceri a insumat 6.2 mld. EUR, in scadere cu 6%, in timp indicatorul de adecvare al capitalu- lui a scazut de la 14.7% la 13.4%. La inceputul acestei lunii Deutsche Bank a anuntat ca va implementa un program agresiv de restructurare care vizeaza eliminarea a peste 18 mii locuri de munca pana in 2022. In ultimele 12 luni, titlurile DBK au scazut cu aproximativ 30%. (Sursa: CNBC.com)
  • Producatorul german de autovehicule de lux, Daimler, a raportat o pierdere aferenta T2 2019 de 1.56 mld. EUR, evolutia fiind determinata de inregistrarea unor cheltuieli extraordinare in valoarea de 4.2 mld. EUR legate de costuri legale cu privire la mo- toarele diesel si costuri de inlocuire a airbag-urilor Takata. De asemenea, vanzarile de autoturisme au scazut cu 3% comparativ cu aceeasi perioada a anului precedent, iar randamentul raportat la volumul de vanzari a fost negativ de -3% comparativ cu randamentul de 8.4% obtinut in T2 2018. (Sursa: Reuters.com)
  • Rezultatele financiare raportate ieri de catre Snapchat au intrecut asteptarile analistilor in ceea ce priveste rata de crestere a utilizatorilor si a veniturilor, evolutia fiind sustinuta de o versiune imbunatatita a aplicatiei pentru Android si de lansarea unor noi efecte pentru fotografiile bazate pe realitate augumentata. Compania a raportat un numar zilnic de utilizatori activi de 203 mil. in crestere cu 6.8% fata trimestrul anterior. De asemenea, veniturile totale ale companiei obtinute in principal din servicii de publicitate s-au majorat cu 48% la 388 mil. USD si au depasit asteptarile pietei de 359.7 mil. USD. In ceea ce priveste rezulta- tul net, compania a raportat o pierdere neta 255.2 mil. USD, in scadere cu 28% fata de T2 2018. Actiunile SNAP s-au apreciat in tranzactionarea after-hours cu 9% pana la 16.29 USD. (Sursa: Reuters.com)
  • Titlurile Coca-Cola Co. s-au apreciat cu 6% dupa ce producatorul de bauturi racoritoare a raportat rezultate financiare peste asteptarile pietei. Profitul net trimestrial a crescut cu 13% in comparatie cu T2 2018, pana la 2.6 mld. USD, fiind peste asteptar- ile pietei. Volumul de afaceri al companiei s-a majorat cu 6.4% la 10 mld. USD, evolutia fiind determinata in principal de ma- jorarea vanzarilor de bauturi racoritoare carbogazoase precum Coca Cola Zero si Coca Cola Plus Coffee. (Sursa: Marketwatch.com)
  • Romgaz, cel mai mare producator de gaze naturale din Romania, a raportat o crestere cu 2.3% a productiei de gaze in prima jumatate a anului 2019. Productia totala de hidrocarburi a fost cu 6.1% mai mare, insumand 17.43 mil bep. In ciuda cresterii productiei de gaze, vanzarile pe piata au inregistrat o scadere de 0.7%. Productia de energie electrica a companiei a insumat 171 GWh, inregistrand o scadere de 63% comparativ cu S1 2018, iar in al doilea trimestru al anului productia de energie electri- ca a fost aproape nula. Romgaz si-a bugetat pentru acest an un profit net de 899 mil. RON, in scadere cu 34% fata de cel reali- zat in 2018. (Sursa: Economica.net)
  • Asociatia Investitorilor pe Piata de Capital considera ca SIF Oltenia ignora cu buna stiinta dispozitiile legale emise de Autoritatea de Supraveghere Financiara cu privire la drepturile actionarilor, tergiversand convocarea unei adunari generale solicitata de SIF Banat-Crisana si de SIF Muntenia, entitati ce detin 5% din capitalul SIF Oltenia. (Sursa: ZF.ro)
  • Romcarbon covoaca actionarii pe data de 29.08.2019 pentru a aproba distribuirea unui dividend brut de 0.0040 RON/actiune (echivalentul unui randament de 3.2%) reprezentand o parte din profitul net inregistrat in exercitiul financiar 2017, ramas nedistribuit. (Sursa: comunicat companie)
  • Grupul bancar UBS a raportat cel mai bun T2 din ultimii noua ani. Banca elvetiana a raportat un profit net trimestrial de 1.4 mld. USD, in crestere cu 9.3% comparativ cu aceeasi perioada a anului precedent in timp ce veniturile operationale ale bancii au insumat 7.5 mld. USD, prezentand o usoara scadere 1.3% comparativ cu T2 2018. (Sursa: CNBC.com)
  • Actiunile gigantului Apple au crescut luni in deschiderea sedintei de tranzactionare cu peste 1.5% dupa ce analistii Morgan Stanley au ridicat pretul tinta de la 231 USD/actiune la 247 USD/actiune, echivalentul unui potential de crestere de 7%. Analistii Morgan Stanley sustin ca exista un grad scazut de risc pentru ca gigantul IT sa rateze asteptarile pietei privind rezultatele finan- ciare semestriale. De asemenea, conform Wall Street Journal, Apple este in discutii avansate pentru a cumpara divizia de cipuri pentru telefoane a companiei Intel Corp. Valoarea unei astfel de tranzactii s-ar ridica la peste 1 mld. USD. (Sursa: Reuters.com)
    Boeing Co (US.BA) Pret curent 373.42 (-1.04%) P/E 21.38 P/BV – P/S 2.09 Fitch Rating si Moody’s, doua dintre cele trei cele mai importante agentii de rating, au retrogradat ratingul Boeing de la stabil la negativ. (Sursa: Reuters.com)
  • Fondul Proprietatea atrage atentia asupra posibilelor consecinte negative asupra profitabilitatii Hidroelectrica pe care o poate avea implementarea Ordinului ANRE nr.10/2019 cu privire la metodologia de stabilire a preturilor si cantitatilor de energie vandute de producatori. Potrivit Oridinului 10, Hidroelectrica, cea mai profitabilia companie cu capital de stat si principala detinere FP, va purta povara pietei de energie reglementate. (Sursa: Economica.net)
  • Impact Developer incepe astazi, 22 iulie 2019, programul de rascumparare de actiuni proprii. Valoarea programului de rascumapare este de pana la 15 mil. RON, echivalentul a maximum 3.6% din capitalul social, iar perioada de desfasurare este de maxim 18 luni. (Sursa: ZF.ro)
  • Santierul Naval Orasova anunta ca CA-ul a validat doua contracte externe pentru constructii navale fluviale, respectiv constructia si livrarea unei nave tanc de 110m si constructia si livrarea unei nave crane ship de 86 m. Conform comunicatului emis de societate, valoarea celor doua contracte este de 3.35 mil. EUR. (Sursa:comunicat companie)
  • Producatorul sud-corean de automobile, Hyundai Motor,a inregistrat cel mai mare profit trimestrial din ultimii sapte ani, evolutia fiind determinata de o moneda locala mai slaba ce a stimulat exporturile in SUA si de noile modele ce au contribuit la cresterea cererii interne. Hyundai a raportat un profit net de 919.3 mld. won (echivalentul a 780.44 mil. USD), in crestere cu 31.2% comaparativ cu T2 2018, in timp ce volumul de afaceri al companiei s-a majorat cu 9.1% la 26.97 trilioane won. (Sursa: Reuters.com)
  • BlackRock, cel mai mare administrator de fonduri din lume cu active in administrare de peste 6.8 trilioane USD, a raportat rezultate trimestriale sub asteptarile analistilor. Veniturile trimestriale ale companiei au scazut cu 2.2% la 3.52 mld. USD, fiind afectate de o serie de reduceri de comisioane. De asemenea, profitul trimestrial al companiei a scazut cu 6.5% comparativ cu T2 2018, la 1 mld. USD. (Sursa: Reuters.com)
  • Vineri, Departamentul American de Transporturi a acordat American Airlines si Qantas Airways acordul final pentru a putea opera in joint venture, dupa ce prima initiativa din anul 2016 a fost respinsa de catre autoritatile din SUA. Acordul de oper are in joint venture dintre cele doua companii presupune ca acestea vor putea sa-si coordoneze planurile de zbor, metodologia de stabilire a preturilor si strategia de vanzari astfel incat sa poata oferi preturi reduse si in acelasi timp sa o ofere o capacitate mai mare de transport. (Sursa: Reuters.com)
  • Fitch a publicat pentru prima data ratingul Transgaz ‘BBB-‘ cu Perspectiva Stabila. Compania este evaluata astfel la nivelul de rating al Romaniei, si cu doua trepte peste nivelul de rating detinut anterior. Potrivit comunicatului, “ratingul reflecta profilul solid al activitatii Transgaz in calitate de concesionar si operator al retelei de transport gaze naturale din Romania, precum si preconizarea unei contractii progresive a activitatii internationale de tranzit al gazelor care deriva din traseele traditionale. Ratingul este sustinut de reglementarile privind transportul gazelor din tara si asteptarile noastre ca o investitie actuala semnificativa in coridorul Bulgaria-Romania-Ungaria-Austria (BRUA) va fi adaugata la baza de active reglementata a Transgaz (RAB) care sta la baza unor castiguri viitoare.” (Sursa: comunicat companie)
  • Tot miercuri, Guvernul Romaniei a aprobat un Memorandum de Intelegere intre Ministerul Energiei, compania Transgaz si Consiliul Consultativ al Coridorului Sudic de Gaze privind potentialul de cooperare in utilizarea infrastructurii de transport gaze oferita de Interconectorul Romania-Bulgaria si conducta BRUA in etapele viitoare de extindere a Coridorului Sudic de gaze in Balcani si Europa Centrala. Interconectorul Romania-Bulgaria si proiectul BRUA vor asigura posibilitatea integrarii surselor de gaze naturale din bazinul Caspic, Meditereaneean, din zona Orientului Mijlociu sau a Asiei Centrale, cu pietele din centrul si vestul Europei. (Sursa: Economica.net)
  • Romgaz a semnat doua contracte de vanzare a gazelor la pret reglementat pentru iarna viitoare cu doua companii: una este detinuta de consiliul local Pitesti, iar cea de-a doua alimenteaza municipiul Botosani. Interesant este faptul ca, nici companiile, si nici cantitatile contractate nu figureaza pe lista consumatorilor non-casnici aprobata de ANRE. Acest lucru ar putea insemna ca lista cu cantitatile aprobate de ANRE nu este finala, ceea ce face posibil ca, la iarna, productia pe care Romgaz si OMV Petrom sunt obligate sa o vanda la pret reglementat sa fie considerabil mai mare. Pe lista ANRE figureaza 18 companii, insa potrivit unui alt raport, in Romania exista nu mai putin de 49 de servicii publice alimentate cu energie termica in sistem centralizat. (Sursa: Profit.ro)
  • Actiunile Netflix au scazut cu aproximativ 12% in sedinta de tranzactionare after-hours, dupa ce compania a raportat in T2 2019 scaderea numarului de abonati in SUA cu aproximativ 130,000, prezentand pentru prima data in ultimii opt ani scaderea numarului de abonati si implicit ratarea tintei de abonati. De asemenea, cu toate ca cifra de afaceri a companiei s-a majorat cu 25% la 4.92 mld. USD, profitul net trimestrial a scazut cu aproximativ 29% la 271 mil. USD. (Sursa: Marketwatch.com)
  • IBM a raportat rezultate financiare aferente T2 2019 peste asteptarile pietei in ceea ce priveste profitul si in linie cu asteptarile pietei in ceea ce priveste cifra de afaceri. Venituri generate de serviciile de cloud, cel mai important segment pentru companie, au crescut cu 5% la 4.8 mld. USD, insa la nivel general cifra de afaceri a companiei a scazut cu 4.2% la 19.16 mld. USD, fiind influentata negativ, atat de scaderea segmentului de servere si echipamente de stocare a datelor cu 19.5% dat, cat si de un dolar mai puternic. Profitul trimestrial al companiei s-a majorat cu 4.16% comparativ cu aceeasi luna a anului precedent pana la 2.5 mld. USD. (Sursa: Reuters.com)
  • Cele cinci societati de investitii financiare se tranzactioneaza la discount-uri semnificative fata de valoarea unitara, cuprinse intre 34% si 64.6%. Cel mai mare discount este inregistrat de SIF Muntenia (64.6%), ce are o valoarea de piata de 508 mil. RON in timp ce activele nete din portofoliu sunt de 1.43 mld. RON. (Sursa: ZF.ro)
  • Transelectrica vrea sa-si majoreze capitalul social cu 20.2 mil. RON prin emiterea de noi actiuni, fara prima de emisiune si cu respectarea dreptului de preferinta a actionarilor. Din cele 20.2 mil. RON, 11 mil. RON reprezinta valoarea unor terenuri pentru care compania a primit certificate de atestare a dreptului de proprietate. (Sursa: ZF.ro)
  • Transgaz anunta ca a incheiat un contract de 64.3 mil. EUR pentru modernizarea statiilor de comprimare Onesti si Silistea. Mai exact, scopul investitiilor este consolidarea sistemului de transport in Romania, intre Onesti – Isaccea, inversarea fuxului la Isac- cea – faza 2 si modernizarea statiilor de comprimare Onesti si Silistea. (Sursa: Economica.net)
  • In anul 2018, Romania avea a patra cea mai mare rezerva de gaze naturale din Europa, cu un mix energetic preponderent axat pe gaze naturale, de peste un sfert din total. Potrivit Coface, desi piata gazelor naturale este considerata ca fiind in plina expan- siune, numerosi factori indica un viitor mai putin promitator. In acest context specialistii Coface sunt de parere ca viitorul pro- ductiei de gaze naturale este incert pe termen lung. (Sursa: Economica.net)
  • United Airlines a raportat un profit net trimestrial peste asteptarile analistilor, inregistrand o cerere puternica din partea con- sumatorilor. Castigul net pe actiune a crescut cu 54%, la 4.02 USD/actiune, comparativ cu 2.48 USD/pe actiune in T2 2018. Compania a mai declarat ca a semnat o intelegere prin care intentioneaza sa cumpere 19 aeronave vechi tip Boeing 737-700 pentru a raspunde cererii in crestere, asteptandu-se ca avioanele sa fie livrate in luna decembrie. (Sursa: CNBC.com)
  • Goldman Sachs a raportat un profit trimestrial de 5.81 USD/actiune, peste asteptarile pietei de 4.89 USD/actiune. De asemenea veniturile totale ale gigantului bancar au scazut cu 2% la 9.46 mld. USD, insa au fost peste asteptarile pietei de 8.83 mld. USD. Evolutia veniturilor a fost marcata de o cresterea veniturilor din tranzactionarea de actiuni cu 6% la 2 mld. USD comparativ cu aceeasi perioada a anului precedent, scaderea cu 13% a veniturilor generate de tranzactionarea instrumentelor financiare cu venit fix, scaderea veniturilor aferente segmentului de investment banking cu 9% si cresterea cu 16% a veniturilor din activi- tatea traditionala de creditare. (Sursa: Reuters.com)
  • Wells Fargo a inregistrat in T2 un profit net peste asteptari, respectiv 1.3 USD/actiune, comparativ cu 0.98 USD/actiune in T2 2018. Cresterea a fost influentata de reducerea cheltuielilor, insa compania si-a reafirmat angajamentul de a reduce costurile mai departe, pentru a imbunatati procesul de gestionare a riscurilor. Executivul companiei a avertizat ca cheltuielile pentru anul 2019 vor atinge limita superioara a intervalului prognozat initial, iar pentru anul 2020 acestea sunt prognozate a ramane la acelasi nivel, in loc sa scada, cum se astepta anterior. (Sursa: Reuters.com)
  • JPMorgan a raportat un profit trimestrial peste asteptari, determinat de cresterea veniturilor din dobanzi si a imprumuturilor consumatorilor ce au compensat pentru scaderea activitatii de tranzactionare. Profitul net a crescut cu 16% la 9.65 mld. USD incluzand castigul din taxe, fara acesta castigul pe actiune fiind de 2.59 USD. Veniturile nete trimestriale au crescut cu 4% fata de aceeasi perioada a anului trecut, insumand 29.57 mld. USD. Atat castigul pe actiune, cat si veniturile totale au fost peste asteptarile de 2.50 USD/actiune, respectiv 28.90 mld. USD. In schimb, banca si-a redus previziunea pentru veniturile nete din dobanzi in 2019 la aproximativ 57.5 mld. USD, sub estimarea initiala de 58-60 mld. USD. (Sursa: Reuters.com)
  • Cezar Stroe, CEO si actionar majoritar al iHunt Ploiesti, a afirmat ca intentioneaza sa vanda inca un pachet de 4.5% din compa- nie daca va exista cerere sporita in piata. Operatiunea are drept scop cresterea free-float-ului si a lichiditatii. (Sursa: ZF.ro)
  • Conform Hotnews, vineri a avut loc la Guvern o intalnire in care reprezentatii ExxonMobil au informat-o pe Viorica Dancila ca au decis sa vanda o parte din licenta de exploatare a perimetrului Deep Neptun din Marea Neagra. Conform aceleasi surse, Exxon ar vrea sa ramana operator in Marea Neagra, dar nu si investitor in sensul in care ar dori sa execute lucrarile necesare, de constructie, instalare, foraj, cu conditia ca investitorul sa fie altul. In aceste conditii decizia unei posibile investitii in perimetrul Deep Neptun ar mai putea intarzia. (Sursa: Hotnews.ro)
  • Citigroup Inc. a raportat un profit trimestrial peste asteptari, prin cresterea imprumuturilor catre clienti si reducerea costurilor bancii. Castigul net pe actiune a crescut la 1.95 USD in T2 2019, in crestere fata de 1.63 USD/actiune inregistrat in aceeasi peri- oada a anului trecut si peste asteptarile de 1.80 USD/actiune. Veniturile totale au crescut cu 2%, insumand 18.76 mil. USD, fiind determinate de cresterea cu 4% a segmentului de carduri de credit pentru consumatori. Veniturile din tranzactionarea instru- mentelor cu venit fix au scazut cu 4%, exceptand investitia bancii in Tradeweb, acesta fiind al treilea trimestru consecutiv in scadere a acestui tip de instrumente. (Sursa: MarketScreener.com)
  • La o scurta perioada dupa ce Tesla a raportat un numar record de masini electrice livrate, compania a anuntat reducerea vari- antelor de achizitie ale Model X si Model S si de asemenea reducerea pretului de achizitie al Model 3. Pentru a simplifica oferta de produse, Tesla a limitat posibilitatile de achizitie a Model X si Model S la doar doua variante, eliminand varianta standard pentru cele doua modele. Cu alte cuvinte pretul de pornire pentru cele doua modele a crescut la 84,990 USD – Model X si 79,990 USD pentru Model S. (Sursa: Reuters.com)
  • Autoritatea de supraveghere a concurentei din Australia a declarat ieri ca Vodafone a recunoscut ca a indus in eroare mii de consumatori in ultimii 5 ani, acestia platind fara sa stie pentru continut digital de care nu aveau nevoie. Vodafone, al treilea cel mai mare operator telecom din Australia a fost de acord sa restituie clientilor sumele aferente. (Sursa: Reuters.com)
  • Compania Ryanair a declarat ca intarzierea livrarii aeronavelor 737 produse de Boeing va putea duce la un nivel mai scazut al cresterii vara viitoare, acesta asteptandu-se la o crestere de doar 3%, sub estimarea initiala de 7%. Reprezentantii Ryanair au declarat ca trebuie sa-si reorganizeze programul de zbor pentru 2020 bazat pe 30 de aeronave aditionale, nu pe 58 cum era stabilit initial. (Sursa: MarketWatch.com)
  • Banca Transilvania, cea mai tranzactionata actiune de la BVB, inregistreaza o crestere a pretului actiunilor de 70% (cu tot cu dividende), de la minimul atins pe 31 ianuarie 2019 si pana la pretul de inchidere din 12 iulie care tine cont si de randamentul dividendelor. (Sursa: ZF.com)
  • Serghei Bulac, director general al Digi Communications, a vandut un pachet de 100 mii de actiuni la companie la un pret de 30 de lei/actiune. Astfel, valoarea tranzactiei efectuate pe 11 iulie se ridica la 3 mil. RON, fiind cea mai mare tranzactie din 2019 pe actiunile DIGI. (Sursa: ZF.ro)
  • Carten Spohr, CEO-ul operatorului de zbor Lufthansa, a declarat ca pentru urmatoarea perioada nu vede o scadere a numarului de pasageri, din contra, pentru anul 2019 estimeaza o crestere de 4% a numarului de pasageri. (Sursa: Reuters.com)
  • American Airlines a declarat ieri ca va extinde pentru a patra oara, pana la sfarsitul lunii noiembrie anularea a peste 115 zboruri zilnice din cauza deciziei organelor de reglementare de a pastra la sol aeronavele Boeing 737 MAX. (Sursa: Reuters.com)
  • Comisia Federala pentru Comert a SUA a aprobat impunerea unei amenzi de aproximativ 5 mld. USD gigantului IT, Facebook, aferenta investigatiei ce a vizat distribuirea datelor cu caracter personal a peste 87 mil. de utilizatori catre Cambridge Analytica. Amenda este echivalentul a 33% din veniturile de 15.1 mld. USD inregistrate in T1 2019, insa in primele trei luni din 2019, Face- book a creat un provizion pentru aceasta amenda de aproximativ 3 mld. USD. Aceasta este cea mai mare sanctiune civila im- pusa de catre organul de reglementare. (Sursa: Reuters.com)
  • Disney va reinnoi la inceputul lui august acordul multi-anual cu Charter, al doilea cel mai mare distribuitor de servicii TV din SUA. Acest acord va avea un impact pe scara larga, asupra intregului sector, din punct de vedere al modului in care ofertele de servicii TV vor fi create, deoarece Disney este pe care sa treaca la servicii streaming direct cu consumatorul. De asemenea, WarnerMedia si NBC Universal au anuntat ca pana in 2020 vor adopta tehnologia utilizata de Disney. (Sursa: Seekingal- pha.com)
  • Patria Bank intentioneaza sa emita, printr-un plasament privat, obligatiuni in valoare de 5 mil. EUR, cu scadenta de opt ani si o rata a dobanzii de cel mult 6.5% pe an. Ulterior, PBK intentioneaza sa listeze la bursa noile obligatiuni. (Sursa: comunicat com- panie)
  • OMV Petrom a devenit membru asociat al Asociatiei pentru Relatii cu Investitorii la Bursa din Romania (ARIR). ARIR a fost infi- intata in noiembrie 2018 pentru a contribui la implementarea celor mai bune practici in comunicarea cu investitorii si guvernanta corporativa. (Sursa: Economica.net)
  • AAGES a finalizat achizionarea unui teren cu o suprafata totala de 6,166 metri patrati situat in imediata vecinatate a celor 5 hale de productie existente, care va deservi extinderea capacitatii de productie pe viitor. De asemenea, compania a anuntat acoperirea integrala a capacitatii de productie pe anul 2019, fiind in curs de finalizare primele contracte pe anul 2020. (Sursa: comunicat companie)
  • Romaero ar putea deveni unul dintre furnizorii companiei americane Raytheon. Romaero si Raytheon au semnat un Memoran- dum de intelegere pentru dezvoltarea cooperarii industriale pentru programul Patriot. Compania romaneasca ar putea sa ofere servicii de productie si mentenanta tehnica pentru sistemele Patriot detinute de Romania. (Sursa: Hotnews.ro)
  • Ieri, Nike a declarat ca va deschide o noua facilitate de productie in Goodyear, Arizona, investitie in valoare de aproximativ 184 mil. USD. Aceasta decizie vine la doar o saptamana dupa ce statul Arizona a retras stimulul fiscal acordat producatorului de articole sportive in valoare de aproximativ 1 mil. USD ca urmare a deciziei Nike de a anula lansarea gamei de incaltaminte spor- tiva cu steagul american din epoca coloniala. Conform companiei, noua facilitate de productie va crea mai mult de 500 de lo- curi de munca. (Sursa: Reuters.com)
  • Colgate-Palmolive a declarat ca va cumpara divizia de produse de ingrijire a tenului a companiei Filorga Cosmetiques pentru 1.5 mld. EUR, in incercarea companiei de a stimula dezvoltarea segmentului de produse de ingrijire personala. Reteaua de dis- tributie a produselor anti-rid Filorga inglobeaza peste 60 de tari, insa cele mai importante piete sunt Franta, Italia, Spania si China. (Sursa: Reuters.com)
  • Fiat Chrysler are in plan sa investeasca aproximativ 700 mil. EUR intr-o noua linie de productie la facilitatea din Mirafiori, cu scopul de a transforma modelul Fiat 500 intr-un automobil electric. De asemenea, Pietro Gorlier, Director al operatiunilor din Europa, a declarat ca lucrarile la noua linie de productie au inceput, iar odata finalizate, Fiat va putea produce aproximativ 80,000 de automobile electrice. Productia modelului Fiat 500 electric este estimata sa inceapa in al doilea trimestru din 2020. (Sursa: Reuters.com)
  • Actiunile BVB au inchis sedinta de tranzactionare de ieri cu un avans de 8.37%, pe fundalul unui rulaj de circa 129 mii RON. Ac- tiunile companiei s-au apreciat cu peste 15% in timpul sedintei de tranzactionare. (Sursa: ZF, BVB)
  • Autoritatea de Supraveghere Financiara a solicitat SIF Oltenia sa comunice motivele pentru care a apreciat ca solicitarea de convocare a AGA nu indeplineste conditiile legale. Anterior, SIF Oltenia a respins solicitarea de convocare a AGA, inaintata de SIF Banat Crisana si de SIF Muntenia, in cadrul careia urma sa se discute inclusiv revocarea lui Tudor Ciurezu, presendintele executiv al SIF Oltenia. (Sursa: ZF.ro)
  • Actiunile Nintendo s-au apreciat cu peste 4% in sedinta de tranzactionare din Asia dupa ce compania a anuntat ca va lansa cu- rand Nintendo Switch Lite, o varianta mai ieftina a celebrei console Switch. Compania japoneza a declarat ca noua consola va fi lansata pe 20 septembrie 2019 la un pret de 199 USD, cu 100 USD mai putin fata de celebra consola Nintendo Switch. (Sursa: Reuters.com)
  • Ieri, actiunile operatorului aerian American Airlines s-au apreciat cu aproximativ 3% dupa ce compania si-a revizuit in crestere estimarile veniturilor medii pe aeronava pentru T2 2019. Compania care detine a doua cea mai mare flota de aeronave Boeing 737 MAX din SUA, estimeaza o crestere situate intre 3% si 4% a veniturilor medii generate de fiecare aeronava in comparatie cu estimarile initiale ce vizau o crestere situate intre 1% si 3%. De asemenea, operatorul aerian a afirmat ca cele 7,000 de zboruri anulate in T2 2019, vor reduce cu aproximativ 185 mil. USD profitul brut. (Sursa: Reuters.com)
  • Obligatiunile General Electric au inregistrat o evolutie superioara actiunilor aceluiasi emitent in sensul in care obligatiunile GE au recuperat complet scaderea inregistrata in ultima perioada in timp ce actiunile GE au recuperat doar 57% din scadere, in- dicat faptul ca restructurarea complexa in care se afla compania are un impact pozitiv in principal asupra obligatarilor si mai putin asupra actionarilor. La nivelul pietei investitorii se intreaba daca resursele financiare dupa rambursarea imprumuturilor vor fi suficiente pentru a sustine cresterea companiei astfel incat sa existe o reactie pozitiva si la nivelul actiunilor. (Sursa: Seek- ingalpha.com)

Aici îți poți deschide un cont de tranzacționare

Capitalul tău este expus riscurilor.

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro
altex Aoro Carturesti logo QuickMobile