Smarter_way_USA

Câți bani ai câștiga/economisi dacă ai investi alocația copilului lună de lună până la 18 ani

14/08/2019 | Bursa & Investitii | 2,725 views

copil investitii kids investing

Azi noapte, avand un vis in care imi vedeam viitorul copil, maaare investitor la bursa, fiindca am eu un feeling ca va mosteni o gena de mare investitor :) m-am gandit la ce si cum ar trebui sa fac pentru el, pe langa educatia financiara de care va avea parte (de la mine, ca de la scoala … ar fi vai de capu lui) ca sa poata avea de mic, pe langa pusculita pe care abia astept sa i-o fac cadou, o pusculita cu niste bani investiti cu cap in actiuni direct sau intr-un fond de investiti, pe care, la un moemnt dat sa o poata administra si singur.

Am aflat ca incepand cu luna martie 2019, alocatiile copiilor cu varste de pana la 2 ani au fost marite de la 200 la 300 de lei/luna, in vreme ce alocatiile copiilor cu varste de pana la 18 ani aproape ca s-au dublat, la 150 de lei/luna. Asadar, in conditiile actuale, un copil ar urma sa incaseze 7.200 de lei pana la 2 ani si alti 28.800 lei in urmatorii 16 ani.

Asadar, 36.000 de lei reprezinta suma pe care parintii unui copil o incaseaza din alocatia de stat de la momentul nasterii acestuia si pana la varsta de 18 ani.

Cum ar arata aceasta alocatie a copilului plasata intr-un cont bancar si cu cat ar fi mai mare castigul plasand banii intr-un fond mutual?

Potrivit calculelor realizate de un reprezentant al unui administrator de fonduri (Certinvest) preluate de pe Wall-Street.ro, ce se bazeaza pe evolutia inregistrata in ultimii 20 de ani de BET-TR, un indice care urmareste evolutia celor mai importante companii de pe Bursa de Valori Bucuresti si care include dividendele distribuite de acestea, am aflat urmatoarele:

  • Pastrand alocatia intr-un cont bancar, castigul final cand copilul va implini 18 ani va ajunge la 52.585 RON.
  • Pastrand aceeasi suma fond de indici bursieri, care include si dividendele incasate de companii, suma ar fi ajuns la 216.000 RON.

Cum ar fi să te trezești dimineața și să faci orice vrei tu să faci, fără să fii nevoit să mergi la muncă sau să ai alte constrângeri?

DA! Ai citit bine. E posibil. Și realizabil :) Se numește independență financiară! Îți voi prezenta în cursul Totul despre banii care fac bani. Schimbă jocul! 8 pași necesari pentru a cunoaște tot ce ai nevoie să știi ca să ajungi acolo.

După achiziționarea cursului, ți se va crea automat un cont pe platformă pentru a accesa materialul. Pentru cursul video, îți vei putea monitoriza progresul și vei avea o secțiune de comentarii pentru fiecare capitol sau subcapitol.

Poti comanda cursul de aici: “Primul.Milion: Libertate pe bune!”

Asadar, decizia mea este ca si luata. Voi investi alocatia copiilor (vreau muuulti copii, o gradinita intreaga) cu siguranta intr-un fond de investitii (sau mai multe).

Multi ma veti intreba ca: “Bine, bine mai Paul dar ce ne facem daca nu avem ce investi ?

Ei bine … asta e una dintre intrebarile ce mi se pun cel mai des de catre majoritatea oamneilor ce ma contacteaza pentru a-i ajuta sa isi gestioneze cat mai bine banii.

Raspunsul este unul foarte simplu in 99% din cazuri si anume intrebandu-i: “Din totalul cheltuielilor de dupa ce iti primesti salariul/castigul lunar, la ce anume ai putea incepe incet-incet (nu dintr-o data) sa renunti fara sa iti afectezi prea grav stilul de viata ?

Incet-incet vin si raspunsurile si solutiile pentru a face rost de cateva sute de lei lunar pentru investitii, suma care odata cu trecerea timpului, cu o gestiune cat mai buna a banilor si gasirea de noi surse de venit, poate creste de la luna la luna, si astfel, si sumele investite vor fi din ce in ce mai mari.

Daca nu aveti inca cont de tranzactionare la bursa va recomand aceste doua platforme de tranzactionare: https://bit.ly/2TKvVa0 si https://bit.ly/inregistrare-xtb

Tags: , , , , , , , ,

Aici îți poți deschide un cont de tranzacționare

Capitalul tău este expus riscurilor.

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro
altex Aoro Carturesti logo QuickMobile