Smarter_way_USA

Despre presă liberă, denigrare și dreptul la imagine în cazul lui Alexandru Cumpănașu!

31/08/2019 | Politica | 858 views

Hai sa discutam putin despre libertatea presei, despre candidatura lui Cumpanasu la prezidentiale si despre dreptul presei de a publica absolut tot ce le taie capul, iar cei ce lucreaza in presa chiar ii rog sa ma contrazica daca gresesc.

Am citit azi ca Alexandru Cumpanasu, proaspat candidat la.alegerile prezidentiale l-a amenintat pe Patrick (editotilistul de la ziarul Libertatea) ca il da in judecata pentru un articol intitulat “Primul vierme ieșit din cadavrul Alexandrei” dupa care publicatia mentionata a mai publicat un articol in care se victimizeaza scriind: “Proaspăt candidat pentru Cotroceni, el își începe campania prin nesocotirea democrației. Cum va rezista Cumpănașu la opiniile contrare dacă primul lui reflex e să cheme procurorii?!”

Haideti sa analizam putin situatia la rece.

Deci daca o luam frumos de la inceputuri, Cumpanasu pe langa functia pe care (din fericire pentru acest caz, ca daca nu era cineva, nu se afla nimic de aceasta intamplare) a avut ghinionul de a avea o nepoata care a trecut pentru tragedie de genul acesta. Acum, el vrand sa faca dreptate si avand si ceva relatii in acest sens de care se poate folosi, evident a avut parte, INDIRECT si de n capital de imagine pozitiv fiindca omul chiar lupta sa faca dreptate si chiar are coaie omul. Nu stiu cati s-ar risca in asa fel cum o face el. Traim intr-o lume in care resemnarea e la cote maxime!

Mergand mai departe, Cumpanasu s-a lovit de tot felul de piedici peste care nu are cum sa treaca neavand acces total la justitie pentru a-si face dreptate asadar, EVIDENT, pentru a merge mai deaparte a luat in calcul INCLUSIV candidatura la alegerile prezidentiale.

Evident, putem spune si faptul ca omul se foloseste de aceasta tragedie a nepoatei lui pentru a avea cat mai multe aparitii media si pentru a castiga cat mai mult capital de imagine pozitiv pentru a putea candida la alegerile prezidentiale! ASA ESTE! Insa conteaza foarte mult si CAUZA pentru care vrea sa faca acest lucru.

Omul putea de mult sa isi anunte candidatura, fiindca acest lucru implica multa munca cu strangerea de semnaturi si multe alte pregatiri. Sa strangi 200-300.000 de semnaturi NOMINAL de la fiecare in parte chiar nu e munca usoara! Partidele mari gen PSD, PNL, USRPLUS au echipe intregi in fiecare judet/oras care se ocupa de acest lucru … Cumpanasu sa faca asta e destul de dificil, ASADAR, a cerut parerea online pe pagina lui de facebook unde are un numar de vreo 300.000 de fani, adica un numar decent de oameni pe care, intrebandu-i daca l-ar vota, chir isi poate face o parere daca merita sa faca acest efort.

Avand in vedere ca a anuntat asta cu 19 ZILE inainte, e absurd sa spui ca asta a fost scopul lui de la inceput. O putea face de mult timp cand a observat ca se loveste de anumite piedici.

Bun, trecand peste toate aceste aspecte IMPORTANTE (zic eu) pentru a intelege motivele, haideti sa mergem mai departe pe MOTIVATIA lui pentru care a candidat la prezidentiale.

Mie personal, mi-a placut foarte mult la el faptul ca … trecand peste chestiile EVIDENTE si anume ca chiar are coaie omul (lucru EXTREM de rar intalnit in politica romaneasca), el a venit cu o declaratie in care a spus ca vrea sa candideze pentru un mandat de 2 ani in care vrea sa scape Romania de clanuri interlope. Adica a venit cu un mesaj clar, lucruri concrete si foarte important, omul are si o motivatie PERSONALA sa rezolve aceasta problema a Romaniei.

Sa revenim totusi la penibilul din articolul celor de la Libertatea unde s-au exprimat, oarecum asa cu dublu-inteles (tactica extrem de scarboasa si infecta) scriind ca Alexandru Cumpanasu isi incepe prost candidatura nesocotind democratia :))))) Cat de penibil si de scursura a presei sa fii sa scrii asa ceva ?

Dragi oameni din presa, incetati sa mai credeti ca oamenii (in general) si politicienii trebuie SA VA TOLEREZE voua orice, pe motiv ca libertatea presei si alte cretinisme de genu.

PRESA este extrem de impotant sa fie libera, DAR asta vine cu drepturi si obligatii. Presa, daca tot se autointituleaza ca fiind presa QUALITY adica de calitate (premium), trebuie sa fie INTEGRA, presa trebuie sa fie profesionista si sa publice chestii concrete, chestii dovedite, chestii verificate si foarte important trebuie sa RESPECTE si dreptul omului la imagine.

Nu poti tu ca presa sa vii sa spui “Primul vierme ieșit din cadavrul Alexandrei” … chiar nu poti asa ceva! Alexandra era totusi, nepoata OMULUI Alexandru Cumpanasu INAINTE de nepoata viitorului candidat la alegerile prezidentiale.

Un CANDIDAT LA PREZIDENTIALE, daca e sa avem incredere in el, intr-o situatie de genu in care presa il denigreaza, NU TREBUIE sa accepte sau SA TOLEREZE asa ceva ci trebuie sa arate ca E BARBAT, ca isi respecta FAMILIA si ca nu permite mizerii de genu acesta asupra lui, familiei lui si ca nu permite asa ceva de la PRESA din tara lui!

E normal sa reactioneze la aceste critici. Bine, normal era daca o facea MULT mai condondent ! Pentru ca avea motive sa faca asta!

Presa romaneasca e obisnuita cu FĂTĂLĂI sau cu politicieni NEASUMATI care tolereaza asa ceva si prefera sa ii ia cu frumosu de teama de a nu se oripila opinia publica! Ei bine UN BARBAT nu face chestii de genu si NU PERMITE asa ceva!

Asadar daca Alexandru Cumpanasu a “nesocotit” democratia asa cum o “socotesc” presa TABLOIDA din Romania, asta e bine si foarte bine si laudabil a facut!

Incetati sa mai credeti ca presa poate sa publice orice ii taie capul iar politicienii sunt liberi sa demonstreze ca e adevarat sau ca nu e adevarat! NU, politicienii au muuuulta alta treaba de facut si ar trebui sa ii lasam sa faca ce au pe fisa postului si nu sa piarda timpu cu frica de a i se pataimaginea de niste chesstii scrise pentru interesele cuiva sau pentru a trage audinenta si rating in media.

PS: Nu sunt politician, nu am nici un interes in a promova pe cineva sau pe altcineva, dar vreau INTEGRITATE de la politicieni, cetateni, presa libera si institutii publice.

Tags: , ,

Aici îți poți deschide un cont de tranzacționare

Capitalul tău este expus riscurilor.

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro
altex Aoro Carturesti logo QuickMobile