Smarter_way_USA

Cum poţi face slime cu bicarbonat de sodiu. Este jucăria preferată a copiilor

25/09/2019 | Diverse | 1,573 views

Slime-ul a fost lansat pe piață în urmă cu mai bine de 40 de ani, dar abia în ultimii ani s-a creat o adevărată isterie.

Inventatorii de la Mattel au realizat materialul prin 1976. Se comercializa ambalat într-un recipient ce semăna cu o pubelă de gunoi. Slime avea la bază guma de guar, cea care este un înlocuitor natural de gluten pentru diferite produse.

Click aici pentru a cumpara setul de creație slime de la eMag

Cum poţi face slime cu bicarbonat de sodiu

Acum însă, slime-ul poate fi făcut foarte ușor și acasă, deoarece ingredientele sunt la îndemâna tuturor. Puteți crea o legătură specială cu copilul dumneavostră, dacă îl veți prepara împreună.

Slime-ul este o pastă ce poate fi modelată fără a se rupe şi care se poate prepara acasă din lipici, detergent de vase și alte ingrediente, în funcție de alegerea fiecăruia. Copiii cae pun pentru prima dată mâna pe un slime, vor fi fascinați, așadar trebuie să fiți oricând pregătiți să puteți face slime acasă.

Slime-ul poate fi făcut în mai multe feluri, există nenumărate rețete: rețetă de slime cu glicerină, rețetă de slime fără glicerină, rețetă de slime cu pastă de ras, rețetă de slime cu detergent de vase, rețetă slime cu bicarbonat de sodiu.

Rețetă slime cu bicarbonat de sodiu

Se pune o lingură de borax într-o cană de apă şi apoi se adaugă lipiciul. Se amestecă bine şi apoi se adaugă bicarbonatul de sodiu. Se amestecă din nou şi astfel se face slime. Dacă slime-ul este prea lipicios, se poate adauga puţin ulei. Această rețetă de slime se poate completa cu sclipici, confetti, colorant alimentar sau chiar spumă de ras pentru a fi mai pufoasă.

Rețetă de slime cu detergent de vase

Se amestecă săpun lichid cu puțină sare (adaugi sare, puțin câte puțin, până când capătă consistența dorită) și colorant alimentar, diferite culori. Dă la frigider, joacă-te după!

Rețetă de slime cu glicerină

  • Se amestecă apa cu lipiciul până se omogenizează, iar apoi se adaugă una câte una, cele două lingurițe de glicerină boraxată.
  • Se adaugă într-o cană cu apă aracet alb sau transparent, pudră de talc, colorant alimentar sau tempera, glicerină boraxată. Dacă pasta a ieșit prea lipicioasă, se mai poate adăuga puțin ulei.

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

Aici îți poți deschide un cont de tranzacționare

Capitalul tău este expus riscurilor.

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro
altex Aoro Carturesti logo QuickMobile