Smarter_way_USA

FTSE anunță promovarea Bursei de Valori București la statutul de piață emergentă pe 20 septembrie 2020. Ce înseamnă asta și ce companii sunt vizate ?

26/09/2019 | Bursa & Investitii | 1,353 views

Astăzi, 26 septembrie 2019 am primit probabil cea mai importantă știre economică pentru mine ca investitor la bursă și pentru piața de capital din România!

Bursa de la Bucureşti a fost promovată de agenţia FTSE Russell la statutul de piaţă emergentă secundară într-o decizie istorică ce va intra în vigoare din septembrie 2020, potrivit unui anunţ oficial făcut în această seară, cu posibilitatea de a fi reclasificată la piaţă secundară emergentă.

„FTSE Russell se bucură să anunţe că România va fi promovată la statutul de Piaţă Secundară Emergentă, decizie ce va intra în vigoare odată cu revizuirea semi-anuală din septembrie 2020”, anunţă agenţia FTSE Russell.

Mie personal, această știre mi se pare una pozitiva pentru piața de capital din Românaia și pentru România în general. Pentru mine personal este o stire tristă fiindcă mi-ș fi dorit să se intâmple peste vreo 3 ani și să mai profit de ieftineli o vreme dar e bine și așa fiindcă ORICUM, nu e mare grabă fiindcă sunt convins că piața îmi va oferi nenumărate oportunități investiționale în viitor!

De asemenea, procentul alocat României în indicii pietelor emergente, sunt onvins că va fi foarte mic și că acesta va crește odată cu creșterea lichidității și a numărului de companii noi ce se vorb lista la BVB.

Piața emergenta aduce pe bursa din Romțnia investitori străini! Nu investitori mici ci pe AIA MARI și anume fonduri mari de investiții care începând cu 20 septembrie 2020 vor putea începe să investească MILIARDE DE EURO în companiile listate la Bursa de Valori București/

Ce înseamnă acest lucru ?

Acest lucru înseamnă că probabil prețurile acțiunilor companiilor listate la Bursa de Valori București vor crește, și vor crește bine de tot! Practic investitorii vor face bani frumoși profitând de creșterile ce vor urma!

Ca parte a revizuirii anuale, Comitetul de Reclasificare al FTSE a decis că Bursa de la Bucureşti a îndeplinit criteriul de lichiditate, unde a trecut de la „restricţionat”, la „îndeplinit”.

Prin urmare, România îndeplineşte nouă criterii pe lista FTSE de calitate a pieţelor – criterii care sunt pe cerinţa de intrare pentru statutul de pieţe emergente.

Astfel, trecerea României de la piaţă de frontieră la piaţă emergentă secundară va fi implementată într-o sigură tranşă, prin eliminarea din indexul FTSE Frontier şi includerea în indexul FTSE Global Equity Index Series (GEIS), începând cu septembrie 2020.

Pentru introducerea în indexul FTSE Global All Cap doar trei companii de la BVB s-au încadrat în cerinţele necesare în baza datelor urmărite de FTSE Russell la data de 8 iunie 2019. Astfel, acţiunile eligibile pentru FTSE Global All Cap din septembrie 2020 sunt Romgaz, Banca Transilvania şi BRD-SocGen.

Tags: , , , , , , , ,

Aici îți poți deschide un cont de tranzacționare

Capitalul tău este expus riscurilor.

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro
altex Aoro Carturesti logo QuickMobile