Smarter_way_USA

Cum puteți face un grafic financiar pentru bugetul familiei?

24/10/2019 | Recomandari | 554 views

Un grafic financiar este o reprezentare vizuala a banilor pe care ii cheltuiti si a destinatiei acestora. Daca faceti bugetul familie sau al unei companii de succes, aceasta informatie este extrem de utila.

Va poate fi de folos si in cazul unor investitii. Puteti cheltui o gramada de bani pe programe de contabilitate, care includ astfel de grafice sau puteti face un grafic financiar eficient, folosind Microsoft Word sau alte programe de baza, dupa cum urmeaza:

 1. Deschideti un document nou in programul dumneavoastra. In majoritatea cazurilor, mergeti la Start in meniu. O alta optiune e sa dati click pe File si apoi New din program, dupa ce il deschideti.
 2. Gasiti butonul Insert in bara de meniu. In cazul noilor versiuni s-ar putea sa fiti nevoiti sa selectati meniul Insert din funda din bara de sus de meniu. Dati click pe Insert, apoi pe Object si apoi Create New. Ar trebui sa va apara o bara de dialog Object Type.
 3. Gasiti optiunea Graph Chart. Selectati-o si dati OK.
 4. Introduceti titlurile pe foaia de date ce va apare.
  • Cheltuielile personale includ: chirie, utilitati, mancare, distractii;
  • Cheltuielile profesionale includ: salarii chirie, utilitati, bunuri de vanzare, asigurare, taxe si publicitate.
 5. Transferati informatiile finaciare din registre pe foaia cu informatii, introducand fiecare item de pe fiecare rand, in categoria corespunzatoare.
 6. E normal sa va ganditi la noi categorii, in timp ce va detaliati chestiunile financiare. Dar e mai bine sa pastrati totul simplu.
 7. Dati click pe File. Selectati Save sau Save as din bara de meniu ce va apare. Salvati fisierul cum doriti. Luna si anul pot fi o optiune.
 8. Imprimati graficul cum imprimati orice alt document in mod normal.

Ponturi

 • Aceste indrumari sunt pentru Microsoft Word. Puteti folosi un program de calcul tabelar sau un software financiar pentru a crea un grafic financiar.
 • Mai puteti utizliza, in acest sens, cu usurinta Microsoft Excel.

Lucruri necesare

 • Program de calcul tabelar
 • Dosare financiare

Tags: , , , , , , ,

Aici îți poți deschide un cont de tranzactionare la bursa

80.6% din conturile CFD de retail pierd bani

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro
altex Aoro Carturesti logo QuickMobile