Smarter_way_USA

IPO-ul Saudi Aramco: Arabii vor să înceapă dea startul celei mai mari listări bursiere din istorie pe 3 noiembrie

31/10/2019 | Bursa & Investitii | 756 views

Saudi Aramco vrea să anunţe începutul procedurilor de listare la bursă în data de 3 noiembrie, după ce a amânat deja luna aceasta tranzacţia pentru a le da timp consultanţilor să găsească investitori, potrivit surselor din piaţă citate de Reuters.

Aramco vrea să vândă între 1% şi 2% din acţiuni pe bursa Tadawul din Arabia Saudită, în ceea ce s-ar putea contura drept cea mai mare listare bursieră din istorie, valorând aproape 20 miliarde dolari.

Compania discută în continuare cu acţionari şi transmite că este pregătită pentru listare, şi că momentul va fi hotărât doar de condiţiile pieţei şi de acţionari.

Aramco va avea curând mai multe instituţii ca acţionari, spune Yassir al-Rumayyan, şeful Fondului Suveran al Arabiei Saudite.

Potrivit presei locale, Aramco va începe subscrierea în data de 4 decembrie.

Wall Street-ul aşteaptă listarea Saudi Aramco încă de acum trei ani, când Prinţul Coroanei Mohammed bin Salman a anunţat pentru prima dată că va iniţia procedura.

Cu toate acestea, evaluarea pe care o doreşte el pentru Saudi Aramco – 2.000 miliarde dolari – a fost pusă la îndoială de experţi ai industriei, care atrag atenţia că mai multe ţări demarează eforturi accelerate pentru a se îndepărta de combustibili fosili în lupta cu încălzirea globală, ceea ce pune presiune pe preţuri şi subminează valoarea activelor producătorilor de combustibili fosili.

Şeful Fondului Sueran al Rusiei anunţă că lucrează cu un consorţiu de investitori pentru listarea Aramco.

„Sunt mai multe fonduri de pensii din Rusia care sunt interesate să investească în IPO-ul Aramco şi am primit indicaţii şi de la fondul nostru ruso-chinez că ar fi instituţii majore şi în China care ar fi interesate de această listare”, transmite Kirill Dmitriev, şeful Russian Direct Investment Fund.

Tags: , , , , , , ,

Aici îți poți deschide un cont de tranzacționare

Capitalul tău este expus riscurilor.

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro
altex Aoro Carturesti logo QuickMobile