Revolut pregateste lansarea conturilor curente in lei, destinate celor peste 40.000 de utilizatori din Romania. Despre data la care acestea vor fi disponibile, dar si despre metodele prin care startup-ul isi propune sa faca profit, am vorbit cu Chad West, head of marketing and communications la Revolut.
Startup-ul fintech londonez, evaluat la 1,7 miliarde de dolari in urma ultimei runde de investitii, se pregateste de implementarea conturilor IBAN in lei si integrarea cardurilor proprii in portofelul digital Google Pay, ceea ce le va permite clientilor sa plateasca direct cu smartphone-ul.
Acceseaza Revolut si deschide un cont!
“In jur de 50% dintre clientii nostri folosesc smartphone-uri cu Android, acestia vor putea sa plateasca incepand de luna viitoare prin intermediul serviciului Google Pay. In ceea ce priveste utilizatorii de iOS, procesul de implementare in Apple Pay este mai greu si nu avem o data setata. De asemenea, la nivelul Romaniei, vom implementa si conturile curente in lei in maxim 2 luni”.
In lipsa unei competitii serioase, cei de la Revolut se bucura de o crestere accelerata in pietele din Europa de Est, numarul utilizatorilor dublandu-se in unele cazuri in termen de cateva luni.
“Daca ne uitam in Europa de Est, nu este nimeni in piata care sa faca ce facem noi. In Romania, in mai putin de doua luni, numarul de utilizatori a crescut de la 20.000 la 40.000. In Polonia avem acum 100.000 de utilizatori, dupa ce in urma cu 6 luni numarul acestora era de 20.000. In Lituania avem 100.000, Letonia 20.000, toate aceste piete cresc foarte rapid si stim ca trebuie sa ne concentram foarte mult pe ele. Si tarile din Vest inregistreaza cresteri importante, vorbim de Regatul Unit al Marii Britanii, Germania, Spania, dar acolo este si mai multa competitie, sunt mai multe startup-uri, iar bancile sunt mai dezvoltate”, adauga Chad West
Ce se intampla dupa ce Revolut isi ia licenta de banking: De la “Beyond Banking” la “Radically Better”
Cei de la Revolut sunt in plin proces de obtinere a licentei de banking si au anuntat ca acest lucru se va intampla pana la finalul anului. Totusi, ei nu isi doresc ca oamenii sa ii perceapa ca fiind o banca, ci o companie de tehnologie. Acestia pregatesc si un nou motto prin intermediul caruia isi doresc sa castige cat mai multi clienti in viitor.
“Nu vrem ca oamenii sa vada Revolut ca fiind o banca, pentru ca bancile au o imagine negativa si noi ne-am straduit mult sa le transmitem oamenilor ca pot face banking cu noi, dar noi suntem mai mult de atat, suntem o companie de tehnologie. Avem pregatit si un nou motto, vom trece de la <<Beyond Banking>> la <<Radically Better>>. De asemenea, cresterea costurilor pentru serviciile actuale nu se regaseste in planurile noastre de dupa obtinerea licentei de banking. Mereu vom avea contul gratuit, insa planul nostru este sa convingem cat mai multi clienti sa treaca la Premium”, precizeaza Chad.
Creditele, principalul motiv pentru care cei de la Revolut vor sa isi ia licenta de banking
Dincolo de veniturile obtinute din plata conturilor Premium, costul asociat unui asemenea cont fiind de 6,99 lire sterline pe luna, cei de la Revolut mizeaza pe credite pentru a trece pe profit, dezvoltarea propriilor produse de creditare fiind posibila dupa obtinerea licentei.
Acceseaza Revolut si deschide un cont!
“Unul dintre principalele motive pentru care noi vrem sa ne luam licenta de banking este acela de a oferi imprumuturi. Prin intermediul acestora vom face profit, iar oamenii si business-urile care vor contracta de la noi imprumuturi 100% online, vor avea banii in contul Revolut in mai putin de o ora dupa inregistrarea cererii. Costurile asociate unui credit vor fi undeva la jumatate fata de cele intalnite la banci”, adauga Chad.
Infiintat in iulie 2015 in Londra de Nikolay Storonsky si Vlad Yatsenko, Revolut ofera servicii precum direct debit, cursuri valutare convenabile, asigurari de calatorie bazata pe geolocalizare si posibilitatea de a cumpara si tranzactiona criptomonede.
Tags: bani, cont in lei, iban, profit, Revolut