Smarter_way_USA

De ce să faci voluntariat și să participi la evenimente în studenție?

07/11/2019 | Diverse | 1,103 views

Să fii proaspăt student poate fi greu și uneori vine la pachet cu multă confuzie. Ce vreau să fac? Cum fac asta? Cum pot ajunge acolo? Multe întrebări, puține răspunsuri.

Studenția este o parte importantă din viața unui tânăr. Aceasta reprezintă atât o oportunitate de dezvoltare, cât și de distracție. Aproape peste tot este nevoie de experiență și, fiind la început de drum, întrebarea comună este: “cum o putem dobândi?”

Noi venim către tine cu două recomandări (testate de noi): voluntariatul și participarea la evenimente sau proiecte, menite să contribuie la dezvoltarea studenților.

Voluntariatul îmbină utilul cu plăcutul, este o oportunitate atât de dezvoltare personală, cât și profesională. Aceștia sunt anii în care poți încerca, poți vedea care domeniu te atrage mai mult sau ce industrie. Poți face ce vrei și te poți dezvolta în orice direcție. Business, protejarea mediului, salvarea animalelor, lucrul cu copiii, diversitatea culturală… și multe altele.

Studenția îți oferă multe beneficii pe partea de voluntariat. Poți căuta un ONG care activează într-un domeniu de care ești pasionat sau care luptă pentru o cauză în care tu crezi. Ulterior, totul va veni de la sine. Va trece timpul și nici nu vei simți că te-ai schimbat, dar când te vei uita în urmă, vei vedea ce mult ai evoluat.

Voluntariatul este despre empatie, despre dorința de a ajuta și a te dezvolta. Voluntariatul îți oferă toate resursele pentru a înflori frumos.

Dacă ești student și vrei să aprofundezi mai mult ceea ce înveți la facultate, poți intra într-o organziație studențească. Acolo poți pune în practică lucrurile pe care le inveți și poți avea un prim contact cu domeniul pe care-l studiezi. De asemenea, asociațiile studențești sunt axate pe dezvoltarea membrilor, de aceea oferă multe workshop-uri pentru asta.

Participarea la evenimente și proiecte reprezintă tot o parte importantă pentru dezvoltarea studenților, pentru că, de obicei, în cadrul acestor evenimente, se discută teme de actualitate pentru aceștia și sunt abordate probleme de care se lovesc mereu în căutarea unui job.

Datorită acestor evenimente, nu numai că pot auzi păreri și sfaturi de la angajatori, dar pot lua contact direct cu aceștia. Pentru un tânăr student, aflat la început de drum și care nu a prea interacționat cu angajatori, este o oportunitate perfectă de a înțelege mai bine ce presupune un interviu, un job și ce este căutat acum de companii.

Implicarea unui student în diferite activități este un pas esențial în evoluția sa. Nu rata oportunitățile care-ți apar în anii studenției, ți-ar putea deschide multe drumuri!

Tags: , , , , ,

Aici îți poți deschide un cont de tranzacționare

Capitalul tău este expus riscurilor.

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro
altex Aoro Carturesti logo QuickMobile