Smarter_way_USA

Cât de INCOMODE ar trebui să fie dezbaterile ca să fie OK ?

20/11/2019 | Politica | 802 views

In ultima vreme dupa cum stiti, tot s-a discutat si’n lung si’n lat despre dezbateri si ma tot intreb … care-i treaba cu dezbaterile care trebuiesc să fie neaparat INCOMODE ? Cat de incomode ar trebui sa fie ca sa fie ok?

INTELEG perfect faptul ca trebuie sa aflam cat mai multe raspunsuri de la candidatii la alegerile prezidentiale. E normal sa stim cum reactioneaza fiecare candidat la tot felul de intrebari dar oare asta trebuie sa fie scopul dezbaterilor ?

Pentru mine, ca cetatean, ca na … sunt si eu un cetatean al acestei tari si am si eu o parere, pe mine chiar nu ma intereseaza sa pun candidatul la alegerile prezidentiale intr-o situatie incomoda ci sa fie chiar foarte comod, jurnalistii la fel de comozi si decenti, iar raspunsurile sa fie cat mai exhaustive, clare si directe.

Vad la nenumarate posturi de televiziune, la toate emisiunile si cam la TOTI jurnalistii si invitatii in platou, ideea ca Viorica Dancila ar fi castigat dezbaterile de ieri din cauza faptului ca ea a fost atacata incontinuu, in timp ce Klaus Iohannisa avut parte de o dezbatere linistitia, prea linistita spun unii.

Mie personal mi-a placut foarte mult dezbaterea pe care a organizat-o staff-ul lui Klaus Iohannis fiindca a fost una decenta si coerenta, in schimb m-a degustat total dezbaterea Vioricai Dancila unde tot ce am vazut a fost victimizare, victimizare si iar victimizare (probabil cel mai scarbos lucru de pe pamant, mai ales daca e facut la modul ipocrit cum e in cazul Dancilei).

Intr-o “Romanie Normala”, fara sa fac aluzie la campania lui Klaus Iohannis, consider ca noi ca cetateni, prin intermediul jurnalistilor ar trebui sa avem parte de toate raspunsurile intr-un mod cat mai decent, linistit, stand jos la o masa, frumos si “cu traba buna” cum s-ar spune la mine’n ardeal, fiindca nu cred ca doar incomodand poti afla raspunsuri ci dezbatand exhaustiv subiectele importante.

Acum ca in cazul in care ai parte de ‘pesedism’ cum e in cazul Vioricai Dancila, nu ai cum sa discuti civilizat ca oricum numa victimizare auzi de la ea, aia e partea doua, dar asta nu inseamna ca trebuie proceda la fel cu toti. Consider ca in cazul lui Klaus Iohannis poti obtine raspunsuri si fara sa depui eforturi pentru a-l incomoda fiindca ORICUM iti va raspunde ceea ce el considera ca trebuie sa raspunda.

Evident, electoratul Vioricai Dancila, fiind mai meltean de fel, au dorinta aia orgasmica de a vedea scandal, pus la zid, eventual, cu un drum ar merge si o bataie daca tot ne-am apucat … inteleg asta … dar electoratul de drepta, sau care se lauda ca ar fi mai de dreapta, de ce considera ca trebuiau invitati niste jurnalisti mai duri, mai scelerati eventual ?

Am vazut ca inclusiv frumoasa jurnalista, Denise Rifai de la Realitatea TV, dintr-o data, a turbat fiindca nu a fost invitata si ea sau cineva de la Realitatea TV la dezbatere … ii pot intelege frustrarea.

Sunt convins ca intreaga presa si probabil toata Romania ar fi vrut sa participe si sa aiba ocazia sa puna MACAR o intrebare dar totusi, haideti sa lasam frustrarile deoparte.

Stiu, Digi24 si Realitatea TV ar fi meritat sa participe fiindca au fost alaturi de presedintele Klaus Iohannis, INSA, haideti sa recunoastem ca daca ar fi fost invitati si ei, ar fi spus lumea ca Iohannis a invitat doar televiziunile care ii sunt alaturi !

N-ai cum sa impaci si capra si varza! Cu siguranta si Mihai Gadea & Co. ar fi turbat daca Viorica Dancila nu ar fi invitat si jurnalisti de la Antena 3.

Mi se pare absolut dezgustator sa vezi niste jurnalisti, de la care ai pretentii, care dupa atata timp cat s-au pretins a fi anti-psd, dintr-o data sa se apuce sa spurce candidatul care ii poate scapa de PSD (adica sa le indeplineasca ‘dorinta’) pe motiv ca nu vrea o dezbatere cu Dancila si mai nou ca nu a invitat mai multi jurnalisti si sa se scelereze ca Iohannis, vez’domne nu vrea sa vorbeasca cu presa, ca e dictator si ca azi maine isi face presa lui (asa spunea unu dela Realitatea) si ca Iohannis si-a invitat doar jurnalistii comozi si ca deasta a fost asa lejera dezbaterea.

Poi de ce ar trebui sa nu fie lejera dezbaterea ? Si sincer … oare nu era normal ca la dezbaerea asta, daca tot numarul de locuri era limitat, nu era normal sa invite alti jurnalisti care NU SUNT CUNOSCUTI ca fiind apropiati ai lui pentru a nu da de inteles ca si-a adus doar jurnalistii care il plac ?

PS: A nu se intelege ca nu inteleg utilitatea unei dezbateri si ca nu e nevoie ca jurnalistii sa puna intrebarile asa cum considera, chiar daca ar putea deranja candidatul. NU, nu am spus asta! Spun doar ca nu cred ca ar treui sa se intreaca jurnalistii pe sistemu care e mai al dracu ca celalalt.

Inteleg libertatea presei dar haideti sa nu tranformam libertatea asta in ceva insalubru precum vedem in pesedism prin scelerare si/sau victimizare.

In fine … vorba multa saracia omului.

Haideti cei ce ne-am tot laudat sus si tare ca suntem anti-psd si ca vrem sa scapam de acesti politicieni care ne-au lamurit ca nu luta pentru Romania ci pentru ei, haideti sa facem bine sa ne vedem de scopul comun si sa mergem duminica la vot si sa “NU votam cu inima” ci o Romanie Normala!

Numa bine, rau la nime!

Tags: , , ,

Aici îți poți deschide un cont de tranzacționare

Capitalul tău este expus riscurilor.

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro
altex Aoro Carturesti logo QuickMobile