Smarter_way_USA

Despre spiritul de turmă și obsesia românilor pentru demisii în loc de concentrare pe îmbunătățire

09/12/2019 | Lume nebuna | 1,340 views

In ultimele zile am vazut ca e foarte dezbatut subiectul cum ca Raed Arafat ar trebui sa isi dea deminisia sau sa fie demis pentru ceea ce s-a intamplat la #Colectiv! Haideti sa va spun si eu parerea mea, de fapt sa ma exorcizez putin cu ce am tinut in mine de vreo 2 saptamani despre cretinismul romanesc cand e vorba de spirit de turma.

Raed Arafat dupa cum stim este omul care in anul 1990 a fondat SMURD, adica Serviciul Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare. Aceasta unitate publica, fondata si condusa de acest om, dupa cum stiti, in tot acest timp a intervenit in tot felul de situatii si a salvat probabil sute de mii sau milioane de oameni.

In 30 octombrie 2015 a avut loc una dintre cele mai urate tragedii ale Romaniei si anume incendiul de la colectiv unde au murit cateva zeci de oameni si alte cateva zeci au ramas cu diverse probleme, cicatrici sau care au murit ulterior din cauza arsurilor. O amintire pe care cu greu o putem descrie in cuvinte.

In Romania, de fiecare data cand se intampla nasoale, romanii, repet, de fiecare data, in loc sa se gandeasca la solutii pentru prevenire pe viitor, se discuta IPOCRIT, repet, IPOCRIT la modul, uneori, insalubru si scarbos de ipocrit doar FAPTELE si nu cauzele pentru a prevenii sa se mai intample o trageie pe viitor (aici putem vorbi si de Caracal sau de orice alte tragedii de genu), intotdeauna primul lucru se discuta despre DEMISII si bagat oameni in puscarie si daca se poate spanzurati in public. Asta e adevararul, degeaba tot ne ascundem dupa degete. Eu o zic direct fiindca mi-e scarba (prea tare)!

Ceea ce va propun eu, este sa va imaginati vreo 2-3 minute (e suficient) cum se actioneaza CONCRET (adica nu ‘jisaturi’ si cai verzi pe pereti) intr-un asemenea caz de catre popieri si cei responsabili sa intervina. Puneti-va in situatia sa fiti acolo la locul faptei.

De asemenea, va propun sa va documentati la tot felul de cazuri de genu ce au avut loc si in alte tari, mult mai civilizate, gen Germania, Italia, Statele Unite ale Americii, etc si sa vedeti cu s-a actionat si cum, sunt cazuri, din pacate extrem de multe, in care … ciar daca suna cinic sau revoltator, chiar nu se putea face mare lucru fiindca … repet, din nou cinic, asta a fost situatia !

VIDEO-ul acela ce s-a prezentat inainte de alegeri (cum altfel) dupa cum ati vazut si voi, era flmat DUPA ce interventia a fost facuta, adica incendiul a fost stins, o parte din oameni s-a reusit sa fie scosi afara si in cazurile mai fericite chiar sa fie salvate, iar in unele cazuri unii oameni (vi sau morti) erau pe jos si acoperiti cu ceva staniol sau naiba stii ca nu ma pricep pentru ca sa nu se infecteze ranile din cate am inteles.

Acum, ce a fost, s-a intamplat, iar mie nu mi-a prea placut niciodata istoria asadar ma uit DRACU spre VIITOR pentru a vedea ce putem face mai bine, ce putem remedia si cum putem preveni pe viitor sa se mai intample asa ceva sau MACAR (varianta mai realista) sa fie rezolvata problema CAT MAI BINE, pentru ca perfect NU EXISTA!

REPET, perfect NU EXISTA, asadar ideea e de IMBUNATATIRE si nu de eliminare a cazurilor de genu fiindca aia e foarte putin probabil spre DELOC sa se intample asta!

ASADAR, gandindu-ne la cum sa IMBUNATATIM situatia, va intreb: CUM MAMA DRACU vreti voi sa imbunatatim situatia cand voi vreti sa CONCEDIATI pe omul care a fondat si care a condus si care a fost acolo in tot felul de situatii de genu si a acumulat experienta necesara pentru a rezolva muuulte cazuri de genu ???

Credeti ca daca Arafat va fi demis, va veni unu in locul lui si gata, ati rezolvat problema ??? Cam cat timp credeti ca ii va lua acelei persoane pentru a dobandi experienta acumulta de Arafat ?

Nu zic ca Arafat e de neinlocuit, NU, dar eliminarea lui, CU SIGURANTA e cea mai cretinoida si mai oligofrenica actiune pe care o poti lua in asemenea situatiii !!! Asta NU e o parere ci e AXIOMA, ca la matematica adica asa’i de la Dumnezo nu ca zic eu !!!

Incedati sa nu mai fiti obsedati de demisii, de bagat in puscarii sau de facut rau cuiva si incepeti DRACU sa va concentrati pe EVOLUTIE si pe IMBUNATATIRE.

Pe mine ca cetatean ma intereseaza sa aflu ce a facut domnul Arafat din 30 octombrie 2015 pana acum, si anume daca a luat ceva decizii pentru imbunatatirea sistemului si procedurilor de intervenire, si din cate M-AM DOCUMENTAT am observat ca a facut muuuulte actiuni in acest sens, inclusiv cursuri de prevenire pentru angajatii smurd si pentru voluntari si chiar si pentru populatie si multe alte decizii luate pe care le gasiti cautand pe google sau pe siteul oficial SMURD.

Stiu ca exista trendul ala cretinoid cu “aer nou”, “aer proaspat”, “oameni noi”.si tot felul de alte cretinisme de genu, dar astea sunt doar cretinisme si atat !!! Evolutia o faci IMBUNATATIND pe zi ce trece !!! Nu schimband oameni ci IMBUNATIND pe cei ce ii ai pentru ca cei ce vin sa aiba de unde invata !!!

Am auzit si varianta ca oamenii asteapta ca Arafat sa isi ceara scuze si sa recunoasca ca a gresit ! WOW :O

Acum, cu toata dragostea si respectul, dar, ma intreb, cat de proasta si de inconstienta sa fie o fiinta umana sa nu se gandeasca CE CONSECINTE ar putea avea o asemenea DECLARATIE a unui reprezentat al unei institutii de maxima importanta precum SMURD ca “nu ne-am facut treaba bine” ?!?!?!?!?!?!?

Oameni buni, voi realizati ca OPINIA PUBLICA intr-o astfel de situatie ar reactiona in spirit de turma si cu efect de domino pentru eliminarea lui de la conducerea SMURD, si nu ca ar fi asta problema dar problema majora ar fi DECREDIBILIZAREA institutiei care ar pune in pericol intreaga institutie atat pentru buna ei functionare cat si pentru fondurile pe care le primeste pentru a-si desfasura activitatea (aia de salvare a oamenilor in diverse situatii) … voi realizati lucrul asta ???

Pe mine ca cetatean nu ma intereseaza scuzele sau recunoasterea esecului fiindca astea sunt CRETINISME de oamei slabi pe care ii doare in cot de tot si care vor doar sa dea bine pe sticla. Oamenii competenti si responsabili si buni in ceea ce fac INTOTDEAUNA lupta si isi IMBUNATATESC competenta !!! Iar in acest sistem, NU CRED ca gasiti un om care sa fi facut atatea pentru sanatate sau sa aiba experienta pe care o are Arafat !!!

PE FINAL, vreau sa spun ceea ce am vrut de fapt sa transmit prin acest mesaj, si anume ca mi-e scarba de spiritul de turma si de dorinta de distrugere a romanilor in loc sa se concentreze dracu sa-i scarpine pe imbunatatire si pe evolutie!

Tags: , , , , , ,

Aici îți poți deschide un cont de tranzacționare

Capitalul tău este expus riscurilor.

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro
altex Aoro Carturesti logo QuickMobile