Smarter_way_USA

DOCUMENTAR RECORDER. 30 de ani de democrație

26/12/2019 | Diverse | 1,132 views

Mna … mi-am facut timp si am vazut si eu documentarul Recorder si a mertitat fiecare secunda! Merita vazut!

Sa va faceti timp 3 ore sa nu fiti deranjati si sa va puteti uita in linistite si cu multa atentie la el fiindca sunt lucruri care trebuiesc stiute pentru a intelege MACAR o parte din istorie!

Fiindca evident nimic nu e perfect pe lumea asta, tin musai sa precizez faptul ca acest material, la fel ca ORICE pe lumea asta, nu trebuie luat pe nemestecate ci trebuie ulterior trecut prin PROPRIUL FILTRU fiindca, nu trebuie sa uitam ca e totusi vorba de JURNALISM iar Recorder trebuie sa manance gura lor asadar modul controversat de realizare a materialului se regaseste si in acest material si sunt unele aspecte ce sunt cel putin DISCUTABILE !

Cel putin la partea cu Caritas, FNI si SAFI am zis si zilele trecute cand am postat materialul de la PROTV si o repet si acum … daca vrem sa prevenim ca oamenii sa isi mai mai piarda banii (teapa e prea mult spus daca gandssti cu capu) este nevoie de EDUCATIE FINANCIARA fiindca, fara ea, vom creste nistegeneratii de slabi, fatalai si oameni care VESNIC au si vor avea nevoie ca cineva sa aiba grija de banii lor, ceea cee nu doar penibil ci si periculos!

Asadar si prin urmare, va recomand sa vizionati intreg documentarul fiindca merita vizionat!

La finalul Revoluției din decembrie 1989, Ion Caramitru a încheiat transmisia TVR spunând aceste cuvinte: „Să ne bucurăm, vin zile fericite!”. După 30 de ani, ne-am dorit să facem un film despre cum au fost, de fapt, zilele care au urmat.

Despre toate reușitele, dezamăgirile și speranțele care ne-au ajutat să mergem înainte. Despre momentele în care am fost temători și despre cele în care am fost un popor curajos. Despre cum s-a transformat România în toți acești ani.

Am citit cărți de memorii și articole din presa vremii, ne-am petrecut zeci de ore scotocind prin arhive video (de la televiziunile românești până la agențiile de presă internaționale) și am încercat să vorbim cu toți politicienii care au condus România în această perioadă.

A rezultat un documentar de trei ore, dar noi sperăm că el va fi văzut și de generația Tik Tok, despre care se spune că se plictisește după 15 secunde. Ne-am încăpățânat să credem că nu e așa și că putem cuprinde istoria recentă a României într-o poveste care trece dincolo de vârstă, nivel de educație și convingeri politice.

Filmul acesta nu are pretenția de a prezenta adevăruri absolute. El urmărește transformarea României așa cum au văzut-o doi jurnaliști care s-au născut la jumătatea anilor ’80 și au deschis ochii într-o țară liberă.

Tags: , , , , , , , , , ,

Aici îți poți deschide un cont de tranzacționare

Capitalul tău este expus riscurilor.

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro
altex Aoro Carturesti logo QuickMobile