Smarter_way_USA

#pescurt: Știrile business ale zilei 7 ianuarie 2020

07/01/2020 | #pescurt | 921 views

  • Banca Transilvania a rascumparat actiuni in valoare de 3.55 mil. RON (echivalent a 0.07% din capitalul social) in perioada 30.12.2019 – 03.01.2020. Astfel, compania a achizitionat 699,000 actiuni la pretul de 2.604 RON per actiune in data de 30 de- cembrie 2019 si 670,000 actiuni la pretul de 2.5838 RON per actiune in data de 3 ianuarie. (Sursa: comunicat companie)
  • Zentiva Group a.s., actionarul majoritar al Zentiva S.A. Bucuresti, a fost preluata prin fuziune de catre societatea AI Sirona Bidco s.r.o. Astfel, in urma fuziunii, Zentiva Group a.s. a incetat sa mai existe, intregul patrimoniu fiind incorporat in compania Al Siro- na Bidco s.r.o, care ulterior si-a schimbat forma juridica din societate cu raspundere limitata in societate pe actiuni. (Sursa: co- municat companie)
  • Uber si Hyundai lucreaza impreuna pentru dezvoltarea si producerea unui nou concept de taxiuri electrice aeriene. Hyundai a facut anuntul luni la Salonul de tehnologie din Las Vegas unde au prezentat si prototipul unei aeronave construita special pen- tru Uber. Hyundai este prima companie din sectorul auto care se alatura noului proiect la care mai lucreaza si Aurora Flight Sciences, o subsidiara a Boeing. Uber se asteapta ca aceste noi vehicule sa fie functionabile pana in 2023, in timp ce Hyundai se asteapta sa inceapa comercializarea acestui nou serviciu de mobilitate in 2028, acestea vor transporta pana la 4 persoane. (Sursa: Reuters.com, TechCrunch.com)
  • Exxon Mobil si Fiserv impreuna cu Amazon vor lansa o noua functie pentru benzinarii, soferii avand posibilitatea de a utiliza Alexa pentru a plati combustibilul. Serviciul de plata prin voce va fi lansat in peste 11,500 de benzinarii Exxon Mobile din SUA. Pentru inceput, clientii vor avea nevoie de un vehicul ce permite plata prin Alexa. In alte stiri, Lamborghini si vehiculele electri- ce dezvoltate de startup-ul Rivian vor integra Alexa in masinile sale, atat pentru modelul Huracan Evo, cat si in cadrul vehiculele electrice SUV-ul R1S si camioneta R1T. (Sursa: SeekingAlpha.com)
  • Actionarii Fitbit au aprobat achizitia companiei de catre Google, inregistrand in cadrul ultimei adunari 415.2 milioane voturi pentru, 1 milion de voturi impotriva si 1.1 milioane de abtineri. (Sursa: SeekingAlpha.com)
  • Ieri, linia aeriana American Airlines a anuntat ca a ajuns la o intelegere cu Boeing privind pierderile intampinate de companie odata cu imoblilizarea la sol a aeronavelor model 737 Max, termenii intelegerii ramanand confidentiali. De asemenea, linia aeri- ana a anuntat ca compensarea primita va fi esalonata pe mai multi ani, iar 30 mil. USD din aceasta suma va fi utilizata pentru un program de compensare a anagajatilor. (Sursa: Reuters.com)
  • Disney se situeaza pe prima pozitie in box office-ul international dupa ce Frozen II a inregistrat incasari de 1.32 mld. USD, deve- nind animatia cu cele mai mari incasari din istorie. Acesta este al saselea film produs de Disney in 2019 ce a depasit pragul de 1 mld. USD. (Sursa: Reuters.com)
  • Astazi, producatorul de masini electrice a inceput sa lucreze la Modelul Y in fabrica sa din Shanghai de 2 mld. USD. Evenimentul are loc la un an dupa construirea primei sale fabrici de masini in alta tara, pe cea mai mare piata a automobilelor. (Sursa: Reu- ters.com)
  • Conpet SA a anuntat aprobarea noilor tarife de transport al titeiului, gazolinei, condensatului si etanului prin Ordinul Agentiei Nationale a Resurselor Minerale. Astfel, pentru activitatea subsistemului tara, tariful a crescut cu 4%, de la 84.37 RON/tona pana la 87.53 RON/tona. In ceea ce priveste activitatea subsistemului import s-a aprobat cresterea tarifului pentru rafinariile Arpechim, Bazinul Ploiesti (Petrobrazi si Lukoil) si Petromidia. (Sursa: comunicat companie)
  • Digi Spania, filiala companiei Digi Communications NV listata la BVB, a fost al doilea operator dupa cresterea inregistrata la portabilitatea in reteaua de telefonie mobila in anul 2019 pe piata de telefonie mobila din Spania. Astfel, conform presei spaniole, pe baza rezultatelor inregistrate anul trecut pe segmentul de telefonie fixa si mobila, DIGI se claseaza in top 5 operatori pe aceasta piata. (Sursa: digi24.ro)
  • Producatorul german Daimler a anuntat sambata ca va rechema in service 744,000 de automobile Mercedes-Benz din SUA, model 2001-2011 din cauza unei potentiale probleme legata de panoul de sticla. Mai multe modele de masini sunt afectate de aceasta problema, precum C-Class, CLK-Class, CLS-Class si E-Class. Detinatorii de automobile ce au platit deja reparatiile pot cere rambursari de la Daimler. In alte stiri, conform publicatiei Automobilwoche, Daimler si Volvo Cars ar analiza posibilitatea unei cooperari in vederea reducerii costurilor pentru dezvoltarea motoarelor. (Sursa: Reuters.com)
  • Compania americana si Adminstratia Federala de Aviatie au confirmat ieri ca revizuiesc o problema a circuitelor ce ar putea produce un scurtcircuit in cadrul aeronavelor model 737 Max. Reprezentantii companiei au declarat ca Boeing analizeaza diverse propuneri privind modificari la aeronavele 737 Max. Conform Reuters, Boeing ar fi inregistrat costuri de 9 mld. USD in legatura cu acest model de aeronave de la prabusirea celor doua de anul trecut. (Sursa: Reuters.com)
  • General Motors au vandut aproape 2.9 milioane de vehicule in 2019, dintre care aproximativ 1 milion au fost SUV-uri. In T4 2019, compania a inregistrat o scadere de 6.3% a vanzarilor si de 2.3% la nivelul intregului an. Rezultatele anuale raportate de GM au fost in linie cu asteptarile analistilor, inregistrand vanzari de SUV-uri in crestere cu 12.7%, dar in scadere cu 30.5% a celor pentru pasageri si in scadere cu 2% pentru camionete, comparativ cu anul precedent. In timp ce pentru brandul Chevrolet a scazut cu 3.8% cererea, vanzarile pentru brandurile Buick, Cadillac si GMC au crescut sau au ramas constante de la un an la altul. (Sursa: CNBC.com)

Aici îți poți deschide un cont de tranzacționare

Capitalul tău este expus riscurilor.

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro
altex Aoro Carturesti logo QuickMobile