Smarter_way_USA

#RoșiaMontană – Prostia se plătește: Pe lângă cei 400 milioane euro returnați familiei Micula, urmează încă 4.75 miliarde dolari de dat către Gabriel Resources

03/01/2020 | Lume nebuna | 2,849 views

Prin 2013 va spuneam pe blogul meu (gasiti aici articolul cu exorcizarea mea https://bit.ly/36mIc9m) ca efectiv nu mai suportam cretinismul si spiritul de turma cretinoid refeitor la aiureala aia cu “Uniti salvam Rosia Montana”, actiune la care toata prostima, aia fara bun simt de documentare (deaia stiintifica nu de la prostalai de pe net), si va spuneam ca pe prostia noastra vom ramane si fara aur si minereuri exploatate, si fara locuri de munca si in saracie si vom avea si bani de dat inainpoi la Gabriel Resources.

Va las mai jos citat din spusele mele (ce-mi place cum suna asta) de acum 7 ani de zile:

“Ca sa nu mai spun ca Gabriel Resources care a investit deja o gramada de bani in aceatsa zona si mai are multi altii in curs, cu siguranta nu va accepta sa piarda banii investiti din cauza ca niste cretinei sar si dau cu sticle de plastic de pamant prostiti fiind de niste calcule politice ale actualilor conducatori ai tarii. Factura cu despagubirile, daca continuam sa fim cretini, este foarte probabil sa ajunga mai mare decat banii pe care i-am incasa din aceasta exploatare. DA, atat de prosti suntem!”

Licenta, Rosia Montana Gabriel Resources (RMGR) a primit-o, au facut ce aveau de facut, am bagat 500 de milioane de euro in proiect si trebuia sa scoata 4 miliarde. Statul roman a scos legea minelor in urma prostestelor insa a lasat derularea investitiilor facute de gabriel Resources. Asadar … statul roman este bun de plata!

PS: La fel ca in cazul fratilor Micula, unde dupa vreo 10 ani, statul roman a returnat vreo 400 milioane de euro, bani adunati din penaliari mai mult (datoria era de vreo 80 milioane) sunt foarte bucuros ca vom da din nou cu capu, si sper sa doara rau de tot pentru ca conducatorii acestei tari si cetatentii carora le place spiritul de turma, sa se invete minte si data viitoare sa-si aduca aminte cat de tare i-au durut cand au dat cu capu!

PS2: Nu-mi convine faptul ca, din nou, tara mea trebuie sa plateasca bani din cauza prostiei si ticalosiei atat a conducatorilor aceseti tari cat si a cetatenilor cretini obsedati de spiritul de turma, dar na … nu-mi ramane decat sa le spun unora cat de cretini au fost si care recompensa cretinismului si a spiritului de turma!

Ei bine, haideti sa vedeti ce am citit azi in presa. Aveti si linkurile cu sursele articolelor!


Disclaimer: Nu sunt un analist financiar, consultant si nici broker. Iti voi oferii ajutorul prin prisma experientei personale pe portofoliul propriu de investitor si nu de povestitor. Ceea ce vei decide sa faci in urma discutiei cu mine, este strict responsabilitatea ta. In momentul in care vei lua decizia sa investesti, iti voi recomanda si o lista de brokeri autorizati cu care vei putea discuta si incepe deschiderea contului de tranzactionare.

Compania canadiană Gabriel Resources, principalul acționar al Roșia Montană Gold Corporation (RMGC), vrea să atragă până la 20 de milioane de dolari de la acționari printr-un plasament privat la care vor participa inclusiv “persoane din interiorul companiei”, fondurile urmând să fie folosite pentru acoperirea costurilor cu litigiul împotriva statului român și pentru finanțarea capitalului de lucru. Acțiunile companiei s-au depreciat cu peste 12% pe bursa din Calgary.

Sursa: https://www.profit.ro/povesti-cu-profit/energie/gabriel-resources-vrea-20-milioane-dolari-de-la-actionari-pentru-plata-costurilor-cu-procesul-impotriva-romaniei-actiunile-companiei-s-au-prabusit-cu-12-18699133

Compania solicită Statului Român despăgubiri de 4,75 miliarde de dolari americani, acuzând încălcarea de către România a tratatelor bilaterale de protejare reciprocă a investiţiilor semnate de autorităţile de la Bucureşti cu Canada şi Marea Britanie, prin blocarea proiectului minier aurifer de la Roşia Montană. O decizie este aşteptată în cursul anului 2020.

Sursa: https://adevarul.ro/locale/alba-iulia/au-inceput-audierile-procesul-gabriel-resources-aurul-rosia-montana-fosti-premieri-martori-romaniei-1_5de64d1a5163ec4271a7bd3a/index.html

Roșia Montană Gold Corporation (RMGC), dezvoltatorul proiectului minier aurifer blocat de la Roșia Montană, a semnat cu Agenția Națională pentru Resurse Minerale (ANRM) un act adițional la licența de concesiune pentru exploatare a perimetrului auro-argintifer Roșia Montană, care prevede prelungirea cu 5 ani a valabilității licenței, precum și majorarea de la 4% la 6% a redevenței percepute de stat din valoarea producției miniere.

Sursa: https://www.profit.ro/stiri/politic/surpriza-rosia-montana-gold-corporation-a-semnat-cu-anrm-prelungirea-cu-5-ani-a-concesiunii-aurului-de-la-rosia-montana-redeventa-a-fost-majorata-cu-50-19041023

Tags: , , , ,

Aici îți poți deschide un cont de tranzacționare

Capitalul tău este expus riscurilor.

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro
altex Aoro Carturesti logo QuickMobile