Smarter_way_USA

Tot ce trebuie să știi despre listarea Norofert Group la Bursa de Valori București

27/02/2020 | Bursa & Investitii | 1,573 views

Marți, 3 martie 2020, Norofert Group, producător de inputuri ecologice și de îngrășăminte organice din România se listează la Bursa de Valori București.

Cu această ocazie compania Norofert va organiza împreuna cu Bursa de Valori București un eveniment ce va avea loc marți, începând cu ora 9:00 la sediul BVB din Bulevardul Carol, nr. 34-16, etajul 14, iar de la ora 10:00 are loc deschiderea oficială a ședinței de tranzacționare în prezența lui Vlad Popescu, CEO si acționar majoritar la Norofert Group.

Luna trecută, compania a închis cu succes primul plasament privat pentru obligațiuni corporative și a atras 11,5 milioane de lei de la investitori pe Bursa de Valori București. Oferta, care a început pe 21 ianuarie și s-a încheiat în aceeași zi, pe fondul unui interes ridicat din partea investitorilor și a suprascrierii, a fost realizată folosind un sistem de licitație de descoperire a ratei cuponului, conform căruia rata dobânzii finale este stabilită pe baza cererii de la investitori.

La plasament au participat 102 investitori, subscrierea medie fiind de peste 100.000 de lei. În cadrul ofertei, au fost scoase la vânzare 115.000 de obligațiuni corporative cu o valoare nominală de 100 de lei și cu o scadență la 5 ani. Rata dobânzii finale, care trebuie plătită semestrial, a fost stabilită la 8,5%.

Goldring este Consultantul Autorizat care a asistat Norofert in derularea plasamentelor private si admiterea la tranzactionare pe SMT, piata AeRO.

Click aici pentru a downloada prezentarea companiei Norofert Group pentru investitori!

Norofert are un capital social de 802.394 lei, divizat in 2.005.985 actiuni cu o valoare nominala de 0,4 lei/ actiune. In structura actionariatului Norofert se regasesc CEO-ul si Presedintele CA, Vlad Andrei Popescu, cu 38,69% din actiuni, Ileana Popescu (20,79%), Marian Marius Alexe (10,24%), diferenta de actiuni fiind detinute de alti actionari persoane fizice (22,99%) si actionari persoane juridice (7,28%).

Pe bursă, acțiunile vor fi tranzacționate sub simbolul NRF. În urma plasamentului privat, Vlad Popescu și familia sa dețin o participație de 64,48% în Norofert SA, în timp ce free-float-ul pe bursă va fi de 35,52%. Odată ce compania va intra la tranzacționare pe AeRO, Norofert va deveni prima companie din sectorul agro-tech listată la Bursa de Valori București.

Free-float-ul estimat după listare este de aproximativ 30-40%, procent supus încă evaluării finale. Capitalul atras în timpul plasamentului privat va fi direcționat pentru construirea unei fabrici noi în județul Constanța, pentru creșterea echipei de vânzări, precum și pentru utilarea și deschiderea unui laborator propriu, care va permite Norofert să își dezvolte propriile tulpini de bacterii și microorganisme pentru a renunța astfel la importarea lor din afara Europei.

Infiintata in anul 2000 ca o afacere de familie, compania a cunoscut in ultimii doi ani o crestere rapida dupa ce a dezvoltat o tehnologie proprie, numita BioChain, care utlizeaza numai materii prime de origine vegetala si animala, componente bacteriene si microorganisme ca ingrediente in fabricarea produselor.

Compania produce ingrasaminte organice, produse fitosanitare organice, precum insecticide si fungicide, tratamente pentru seminte si tratamente foliare. In 2018, Norofert Organics a lansat o premiera pe piata romaneasca prin introducerea tuturor produselor sale sub forma de tableta efervescenta.

In 2019, compania a lansat o noua linie de produse pentru gradinarit sub marca Norofert Fito, ce are la baza 8 produse care pot fi folosite pe tot parcursul ciclului vegetal al plantelor, contribuind la cresterea si dezvoltarea lor sanatoasa si oferind in acelasi timp solutii complete pentru combaterea bolilor si daunatorilor. Tot in 2019, Norofert a introdus o noua linie de produse pentru agricultura conventionala, numita Karisma.

Norofert detine in prezent o cota de aproximativ 30% din piata locala de inputuri pentru agricultura ecologica. La sfarsitul anului 2018, compania a inceput sa se extinda in afara Romaniei, semnand primele contracte cu distribuitori din Republica Moldova si intentioneaza sa se extinda in continuare in Grecia, Bulgaria, Croatia si SUA.

Tags: , , , , ,

Aici îți poți deschide un cont de tranzacționare

Capitalul tău este expus riscurilor.

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro
altex Aoro Carturesti logo QuickMobile