Smarter_way_USA

#pescurt – Știrile business ale zilei 10 aprilie 2020

10/04/2020 | #pescurt | 934 views

  • Compania specializata in productia de piese auto, Compa Sibiu, a propus completarea ordinii de zi a AGA ce va avea loc in 27.04.2020 cu doua variante de repartizare a profitului net obtinut in 2019. Astfel, prima varianta prevede includerea a 28.8 mil. RON la surse proprii de dezvoltare, restul de 3.9 mil. RON urmand sa fie utilizati pentru o rascumparare a propriilor actiuni. A doua varianta, propusa de actionarul NN Pensii, este distribuirea unui dividend brut per actiune in valoare de 0.038 RON. Astfel, data platii dividendelor propuse ar urma sa fie 20.07.2020, iar valoarea totala a dividendului ar fi de 8.3 mil. RON. Calculat la pretul de inchidere de ieri, randamentul acestui dividend este de 6.5%. (Sursa: comunicat companie)
  • Consiliul de Administratie al SIF3 propune introducerea unui prag de detinere de 10%, dupa ce pragul de 5% a fost eliminat anterior prin lege (reglementarea fondurilor de investitii alternative). Astfel, daca propunerea va fi aprobata in cadrul AGA din 11.05.2020, aceasta va produce efecte din data de 24 iulie 2020. (Sursa: ZF.ro)
  • Fondul Proprietatea a propus completarea ordinii de zi a AGA Romaero Bucuresti, unde detine 18.9% din capitalul social, cu restructurarea obligatiilor la bugetul de stat ale companiei. Astfel, datoriile bugetare istorice se resfrang asupra activitatii Romaero, care a inregistrat cheltuieli la bugetul de stat de 11.7 mil. RON in primul semestru al anului precedent. Compania propune in acest context masuri precum ajutorul de stat specific industriei de aparare, preluarea de active excedentare in contul unor datorii sau valorificarea altor active excedentare. Statul roman este actionar majoritar la Romaero, detinand 56.7% din capitalul social al companiei, restul de 23.2% si 18.9% fiind de detinut de SIF Muntenia, respectiv FP. (Sursa: ZF.ro)
  • Conform surselor Wall Street Journal, Boeing ar lua in considerare reducerea fortei de munca cu aprox. 10%, prin diverse metode precum pensioarea anticipata, demisia voluntara sau chiar concedieri de personal. Divizia cea mai afectata de concedieri ar fi cea comerciala, care este cea mai afectata de criza industriei linilor aeriene. Reprezentantii Boeing au refuzat sa comenteze aceasta informatie. (Sursa: Reuters.com)
  • Producatorul german de automobile Volkswagen AG a anuntat ca va trimite 1,500 de angajati din cadrul fabricii din Tennessee, SUA, in concediu temporar incepand cu 11 aprilie. De asemenea, Volkswagen a anuntat ca angajati si contractorii vor primi plata integrala a salariilor si beneficiilor din timpul opririi productiei de la 21 martie. (Sursa: Reuters.com)
  • General Motors a anuntat ca planuieste sa extinda cu 60 de zile termenul de inchidere temporara a fabriciilor din Brazilia, dupa ce un numar de angajati, ce nu fac parte din sindicat, au fost de accord cu propunerea. Fabricile GM din Brazilia au fost inchise pe 30 martie, compania trimitand in concediu temporar anagajatii, dar mentinand integrala plata salariilor, angajatii folosindu-si zilele de concediu in perioada aceasta. (Sursa: Reuters.com)
  • Linia aeriana britanica easyJet a anuntat ca va amana livrarea a 24 de aeronave Airbus si va tine o adunare a actionarilor dupa ce fondatorul Stelios Haji-Ioannou a declarat ca nu este de acord cu planurile de extindere a companiei. In cadrul adunarii generale, fondatorul doreste votarea inlocuirii a doi directori si anularea unei comenzi de 107 aeronave produse de Airbus. (Sursa: Reuters.com)

Aici îți poți deschide un cont de tranzacționare

Capitalul tău este expus riscurilor.

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro
altex Aoro Carturesti logo QuickMobile